reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

nata z tego co zrozumielam to zarodki dwa ale 5dniowe? beta w 8dpt we kwi będzie w granicach 100 - 200 ja miałam bete w 9dpt 209 i test z moczu mi nie wyszedł. Tylko beta z krwi prawdę Ci powie. Ogólnie w 6dpt najwcześniej pojawia się bhcg we krwi a po 48h w moczu jakies sladowe ilości. W 8dpt beta w krwi musi już być jeżeli jesteś w ciąży.No i jeszcze jedno biochemiczna to bardzo dobry znak. Ja miałam biochemiczną , a po niej udany transfer i efekt śpi obok mnie:-)
zanetaanna a robiłaś bhcg czy jest już 0? czasem jak ciaza jest zaawansowana rosnie prolaktyna po poronieniu itp... dlatego zalecają odczekać z 2-3 cykle. A to była ciaza biochemiczna czy potwierdzona klinicznie(usg)?

reklama
GizaS a jak u Ciebie wygląda kp? poszlam za twoją radą i w nocy karmię z butli - jeszcze mam lęk że się nie najada:-p A za dnia cyckiem i ciumka mi tak po 20min czasem tylko 10min i za 1,5h-2h od początku karmienia znowu jest głodny. Czy to nie za krótko? niby piersi z twardych się luzują, ale.. wszędzie piszą, że dziecko najada się dopiero jak ciumka po 15-20min:-( A wiesz może czy jest na BB jakies forum o kp? może ktoś by mi coś doradził..

GizaS a jak u Ciebie wygląda kp? poszlam za twoją radą i w nocy karmię z butli - jeszcze mam lęk że się nie najada:-p A za dnia cyckiem i ciumka mi tak po 20min czasem tylko 10min i za 1,5h-2h od początku karmienia znowu jest głodny. Czy to nie za krótko? niby piersi z twardych się luzują, ale.. wszędzie piszą, że dziecko najada się dopiero jak ciumka po 15-20min:-( A wiesz może czy jest na BB jakies forum o kp? może ktoś by mi coś doradził..
Mam to samo - polozna każe przykładać do obu piersi po 15/20 minut ale ona odpada po jednej i nie zmusze do drugiej .. W nocy zalezy jak spi czasami wole jej nie budzić i sciągnąć

nata z tego co zrozumielam to zarodki dwa ale 5dniowe? beta w 8dpt we kwi będzie w granicach 100 - 200 ja miałam bete w 9dpt 209 i test z moczu mi nie wyszedł. Tylko beta z krwi prawdę Ci powie. Ogólnie w 6dpt najwcześniej pojawia się bhcg we krwi a po 48h w moczu jakies sladowe ilości. W 8dpt beta w krwi musi już być jeżeli jesteś w ciąży.No i jeszcze jedno biochemiczna to bardzo dobry znak. Ja miałam biochemiczną , a po niej udany transfer i efekt śpi obok mnie:-)
zanetaanna a robiłaś bhcg czy jest już 0? czasem jak ciaza jest zaawansowana rosnie prolaktyna po poronieniu itp... dlatego zalecają odczekać z 2-3 cykle. A to była ciaza biochemiczna czy potwierdzona klinicznie(usg)?

Tak BeTa zeszła do 0 w bardzo szybkim tempie , w dniu poronienia widziałam jeszcze pęcherzyk z kropkiem w środku [emoji22][emoji22][emoji22] sama juz nie wiem teraz co myślec. Poroniłam z 19/20 grudnia , dostałam silnego krwotoku i następnego dnia kropka juz nie było ;( BeTa tak jak mowie zeszła i w klinice oczywiście robili mi tydzień temu komplet badan hormonalnych , profesor nie widział żadnych zastrzeżeń wręcz przeciwnie :/ a teraz o brązowe gluty [emoji852]️[emoji852]️[emoji852]️

Żaneta, ja straciłam ciąże w połowie pazdIernika, a na transfer lekarka zgodziła się dopiero w styczniu, musiałam odczekać 2pełne cykle. Ty miałaś w ogóle @ po poronieniu? Nie liczy się krwawienia związanego ze strata

Emi u mnie sa dni, ze cyckamy się 40min z jednego cycka i mam takiego flaka , tylko ja przy dobrym udoju z jednej piersi odciągam 140ml pokarmu.Wtedy po 3h jest głodny jak po butli bo w butli laduje tyle ile mm według tabel czyli 125ml. No i często przez pierwsze minuty jak odciągam leci te lekkie mleko czyli cukier +woda. A potem ten właściwy pokarm, to jak w 10min on ma się najeść czy w 15min bo 20min to jeszcze jeszcze. A dzisiaj to pare karmien było i wszystkie po 12-15min:-(

No ja ciebie rozumiem bo ja to jak sciagam to zawsze woda cukier ( smakowalam) i mi krzyczy co godzine głodna ... Czasami przetrzymam na cycku to musze z drugiego sciągnąć ... Duzo nie sciagam .. Mama przywiezie mi mm w piatek jakies dobre to bede dokarmiać - planuje dawac dwa razy dziennie po 50 mm przed cyckiem - po południu i na noc. A reszta co zostanie w cyckach jak nie bedzie chciała to odpompować .. Meczy mnie to ko ale coz ..

Podobno dzieci lepiej wysysają niz laktator .. A próbowałaś kiedys po karmieniu wycisnąć kropelkę i zobaczyc ktory to pokarm ???

reklama
Kochane a pijecie herbatki na laktacje?ja piłam codziennie mój mały spał po 4 godziny a w nocy tylko raz wstawal na cyca,nigdy nie dokarmiałam,ale jadłam dużo i bardzo dużo nabiału zwłaszcza na śniadanie,a podczas karmienia ważyłam mniej niż przed ciąża;) cierpliwości dziewczynki z czasem wszystko się unormuje; ))

Do góry