reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Anika u mnie lekarka chciała jakoś stopniowo schodzić (z encortonu) po tabletce co kilka dni (chyba) ale wcześniej mi się skończył i jak dwonilam do niej i to powiedzialam to nie kazala przyjezdzac po nastepna recepte tak po prostu przestałam brac

reklama
Anika na początku ciąży wydawały mi sie jakies pełniejsze piersi a gdzieś ok 6-7 tyg sflaczały, bolą leciutko, sutki tylko bolą jak dotknę. Bałam sie że cos nie tak ale na usg w 7tyg było wszystko ok, wiec chyba taki mój urok. Ogólnie nie czuje sie w ogóle ciążowo, oprócz tego ze czasem brzuch mnie boli jak na @.

zanetaanna mnie sie tak zaczyna @ wlasnie plamieniami potem dzień dwa sucho i wtedy krwawienie. W UK uznają 1dc za dzień krwawienia (do godz 12 jeśli jest po 12 to pierwszy dzień jest na drugi dzień). Ja tez zaczęłam leki za wcześnie bo akurat wypadło mi plamienie w piątek a w poniedziałek byłoby za późno na usg (tu robią pierwsze w 1-3 dzień cyklu i wtedy zaczyna sie leki) i brałam leki tak naprawdę dwa dni przed krwawieniem.

Anika na początku ciąży wydawały mi sie jakies pełniejsze piersi a gdzieś ok 6-7 tyg sflaczały, bolą leciutko, sutki tylko bolą jak dotknę. Bałam sie że cos nie tak ale na usg w 7tyg było wszystko ok, wiec chyba taki mój urok. Ogólnie nie czuje sie w ogóle ciążowo, oprócz tego ze czasem brzuch mnie boli jak na @.

zanetaanna mnie sie tak zaczyna @ wlasnie plamieniami potem dzień dwa sucho i wtedy krwawienie. W UK uznają 1dc za dzień krwawienia (do godz 12 jeśli jest po 12 to pierwszy dzień jest na drugi dzień). Ja tez zaczęłam leki za wcześnie bo akurat wypadło mi plamienie w piątek a w poniedziałek byłoby za późno na usg (tu robią pierwsze w 1-3 dzień cyklu i wtedy zaczyna sie leki) i brałam leki tak naprawdę dwa dni przed krwawieniem.

Aniołkowa mama a nie było pózniej problemu z transferem , ze zaczęłaś brać wczesniej leki ?

Witajcie drogie dziewczyny. Ja mam już za sobą 2 podejścia in vitro. 1 ciaza biochemiczna, druga -czekanie 8dpt i sikaniec negatywny. Czy któraś Was miała podobny przypadek? Iść na betę w piątek czy odpuścić? Podane 2, 5 dniowe blastusie.

Nata, przy zarodkach dwudniowych to nawet beta mogłaby jeszcze nie wyjść, a co dopiero sikaniec. Poczekaj do 10-11 dot i wtedy badanie z krwi :)

Aniolkowa, to życzę Ci byś cały czas dobrze się czuła :)

reklama
Do góry