reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

moniusia badanie MSOME pokazuje ile jest plemników I i II typu - te nadaja sie do ivf. Przy III typu ciezko ale moze sie trafia jakies II i bedzie pięknie:-) przy IV typu tylko dawca. Zatem jak jest u Ciebie? bo I i II typ to prawdidłowe plemniki. No i jeszcze jedno moj M w bada. MSOME miał O% I typu a potem przy kazdym ivf jakos embriolog znajdował I typu, wiec jesli sa II typu to jest rewelka:-):-)

reklama
Wiem, ze wczoraj była o tym rozmowa, ale chcę się upewnić. A więc biorę koenzym q10, omega 3, witaminę d3 i inofem. Dzisiaj kupiłam jeszcze folik i magnez z b6. Czy mogę spokojnie też łykać te dwa ostatnie? Lekarz nic nie wspominał a wy widzę bierzecie .

martka koenzym, omega i wit D przed punkcja, po punkcji Mg i B6 tylko jak ze wszystkim trzeba uważać:-p koenzym nie ma okreslonej toksycznej dawki, co nie znaczy ze w dawce 200mg juz taki nie jest. Wit.D w nadmiarze moze powodowac przewapnienie kosci czyli 1000 góra 3000 powinno wystarczyć. Co do omegi - ja jestem sceptycznie nastawiona tym bardziej, ze odkrywca dobroczynnych właściwości omegi, przyznał się ze to była ściema :-p Wit.D i koenzym to dobry kierunek. Jednak widziano poprawe w jakosci oocytów = morfologii zarodków przyt kuracji 3 miesiecznej dawkami 120mg dziennie. Co do B6 stymuluje produkcje prg= rozrost endometrium, Mg=zapobiega mikroskurczom, podawany w szpitalach przy ciazach zagrozonych.

anika nie wiadomo jak to jest - dobry pjiar nie jest zły, zły tez jest niezły:-p

Emi lol ja nie wymiotowałam współczuje.. A córeczka szczupalaczek :-) po mamusi, u nas wszyscy ze moja gadzina chuda. Karmić kazali, bo racje głodowe dostaje i co? poszło kg/miesiąc:eek: przytył. Boje się że rozepcham mu żołądek i będzie kolcus jak tatuś:p bo mamusia oczywiście figurę modelki ma:-p

reklama
Cześć dziewczyny,

jestem nowa na forum, w zasadzie to jestem nowa w tematyce leczenia niepłodności. Ucieszyłam się, kiedy znalazłam to forum - widzę, że jest tutaj na prawdę wiele znawczyń tematu, wiec postanowiłam się przywitać ;)

Ja jestem na początku drogi - przygotowuję się do ivf, 10 dzień stymulacji, Szału nie ma - 4 pęcherzyki po ok. 13 mm, ale jestem dobrej myśli. Zobaczymy...

Czy któraś z was miała tylko 4 pęcherzyki? Wyszło z tego "coś", co ma ręce i nogi?

Do góry