reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Odpisali mi z Ministerstwa Zdrowia :-) :)

Szanowna Pani,
W odpowiedzi na mail w sprawie realizacji programu zdrowotnego pn. „Program –
Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013 – 2016”
Departament Matki i Dziecka uprzejmie informuje, że realizator ma obowiązek
zapewnienia Pacjentom możliwości leczenia w terminie 6 miesięcy od daty
zakończenia poprzedniego cyklu.
Jednocześnie pragnę wyjaśnić, że program kończy się 30 czerwca 2016 roku- jest to
ostatni dzień, w którym mogą zostać wykonane świadczenia w ramach programu. Po
tym terminie leczenie finansowane jest wyłącznie przez Parę.

w sumie lekarz uświadomił mnie już wcześniej w tym temacie, ale przynajmniej mamy wszystkie oficjalne stanowisko MZ.

reklama
:crazy::crazy::crazy:
Odpisali mi z Ministerstwa Zdrowia :-) :)

Szanowna Pani,
W odpowiedzi na mail w sprawie realizacji programu zdrowotnego pn. „Program –
Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013 – 2016”
Departament Matki i Dziecka uprzejmie informuje, że realizator ma obowiązek
zapewnienia Pacjentom możliwości leczenia w terminie 6 miesięcy od daty
zakończenia poprzedniego cyklu.
Jednocześnie pragnę wyjaśnić, że program kończy się 30 czerwca 2016 roku- jest to
ostatni dzień, w którym mogą zostać wykonane świadczenia w ramach programu. Po
tym terminie leczenie finansowane jest wyłącznie przez Parę.

w sumie lekarz uświadomił mnie już wcześniej w tym temacie, ale przynajmniej mamy wszystkie oficjalne stanowisko MZ.
Szkoda ze tak nam to ukrocili :crazy: ale trzeba jeszcze walczyć

martka- programu nie skrócili, ten miał trwać do czerwca 2016, to jego przedłużenie /kontynuację skasowali. Dobrze, że się jeszcze zalapiecie. Mimo wszystko szkoda, że człowiek teraz musi lecieć na łeb na szyję, żeby zdążyć.

Ewa651 - dziś rano w moczu i na papierze czysto. Normalnie robi sobie ta krew co chce. Ale i tak zrobię badania. Bo może przy następnym razie coś będzie.

A jak dziś Twój teścik? Czy może na betę jednak idziesz?

martka- programu nie skrócili, ten miał trwać do czerwca 2016, to jego przedłużenie /kontynuację skasowali. Dobrze, że się jeszcze zalapiecie. Mimo wszystko szkoda, że człowiek teraz musi lecieć na łeb na szyję, żeby zdążyć.

wiem, wiem, że nie skrócili, tylko w momencie pisania zapytania do MZ nie miałam pewności czy jako para zakwalifikowana już dawno, również musimy się wyrobić do czerwca, bo komunikaty w mediach nie do końca były jasne...

Witam dziewczyny. Przez to PISowskie nasienie nie będzie kontynuacji programu. Czy oni nie rozumieją ze dla wielu par to byla jedyna możliwość posiadania dziecka.

U mnie chyba też pęcherz ;/ choć nic nie boli jak na niego..
Dzisiaj rano krwi już nie było, ale jak się załatwiłam, myłam zęby i nagle poczułam taki gorąc na dole i taka woda mi poleciała trochę, nie mocz tylko taka woda (odeszły mi wody haha)

Miałam nie raz chory pęcherz i bolało mnie wiadomo tak dziwnie, wkurzająco, krew też miałam raz, ale malutko. A teraz to nie wiem czy czasem nie łączyć tego z jakimiś powikłaniami po ivf. Zobaczę jak się sytuacja rozwinie;)

iga, nie rozumieją...

reklama
No nie rozumieją... ciekawa jestem, jak będzie będzie.lekami do stymulacji. Jakoś nigdzie nie pojawią.się informacją o tym. Do tej.Pory pacjentce przyslugiwaly 3 refundację lekow, niekoniecznie było to w połączeniu z rządowym ifv wykorzystywane. Jeśli zatem nie zabiorą refundacji, to chociaż taka ulga będzie...

Do góry