Usg bede miec dopiero w srode... Tydzien po terminie, miałam dwa ktg w tm tygodniu, terno 140 bo sie Nazarlam słodyczy hahah specjalnie bo jak byłam oststnie dwa razy ( poniedziałek/wtorek) na ktg to tetno 120/124 i ona cały czas mi brzuch macala zeby ja poruszyć i sprawdzic reakcje i ja tak wkurzyła ze raz 180 skoczyło bo jej tłuszcze, do południa ona spi to nie, kazał cos słodkiego pic i ruszała tym brzuchem.... To dzis przed wejściem zarlam cukierki to było 140Emi obalam wszystkie teorie a żeby Cie uspokoić:-)na usg widać czy ilość wód jest za mała, na ktg widać ruchy nawet jak ich nie czujesz, bo sa dyskretne(takie kropeczki nad zapisem). Jeżeli łożysko jest stare czy się odkleja czy cokolwiek widać na usg i mierzy się przepływy, które określają sprawność łożyska. Zatem jakby było cos nie tak to po usg leciałabyś na blok:-)młoda wyjdzie gdy będzie gotowa. Gorzej jak rosnie tam i przekroczy z 4kg, weź to potem wypchnij A jak tętno 140 to raczej jej się nie spieszy na ten swiat, koło porodu spada do 120. A 4 dni obsuwy to nie dramat 14dni to już problem
anika no dobra będę cierpliwie czekać do 8dpt:-) a 3ki to przyzwoite zarodeczki dobrze rokujące:-):-) ja tam mysle, ze u Ciebie beta to tylko proforma:-)
A u nas cisza, nie powtórzyło się, wiec na ostry nie pojechaliśmy..Dzisiaj wizyta u pediatry i szczepienia. W sumie objawy wszystkie wskazują na nietolerancje, wiec znowu marchewka i ziemniaczek... Młody ładnie rośnie ma 5,4kg (pomiędzy 25-50 centylem) no i 60cm (75centyl). Zobaczyy co będzie po szczepieniach bo na rota itp. był szczepiony a dzieci róznie reagują. Co się obudzi to się drze, a spi prawie cały czas na jedzenie się tylko budzi..
Ale ktg dzis nie było. Poprosze w pon jak i tak siedze pol godziny z tymi igłami.
No byleby do srody.. Do usg, jak beda jakies ruchy to przezyje ....
Dzieki