reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Iszka i jak tam transfer? Ile maluchów zabraliście do domu?
lolitka ładna beta! trzymam kciuki za twój dzisiejszy wynik:-)
danii u nas jest tak samo z płaceniem z góry za leki 4000 zł. Tylko uprzedzają o tym ;-)i jest nawet taki zapis w umowie, którą się podpisuje na początku.

A moja dzisiejsza beta to 773! Cieszę się niesamowicie :-D! W przyszły czwartek idziemy na USG! Hurrra :-D!

reklama
lulin - trzymam kciuki!!

mnie dzis poinformowali z kliniki, ze sposrod naszych komoreczek (14 zaplodnionych sztuk), po 2 dniach od punkcji, 3 juz sie na tyle podzielily, ze sa gotowe na zimowisko:)) Czyli 3 mamy napewno. Reszta tez sie dobrze dzieli:)
Szkoda tylko, ze ze mna nie jest jeszcze dobrze - brzuchol mam jak balon i twardy jak kamien. A do tego jajniki caly czas bola:-( Chyba mi nie wyliczyli dobrze dawek hormonow i mam to nieszczesne OHSS:-(

Witam Was dziewczyny pozwólcie, że się wtrącę z pytaniem.
Mianowicie ja mam podchodzić lada moment do Inseminacji ze względu na kiepskie wyniki męża- taka IUI to ok. 15% szans na pozytywny wynik- także się nie nastawiam na nie wiadomo co. Już ostatnio zaczęło mnie interesować inv i moje pytanie: jaki jest koszt jednego pełnego zabiegu?Ze wszystkimi badaniami, lekami itd?
Pytam się, żeby wiedzieć na jaki koszt finansowy mamy się nastawić.
Dziękuję z góry za odpowiedź i życzę Wasm wszystkim powodzenia w dążeniu do celu.."bo nie ma nic piękniejszego jak usłyczeć bicie małego serduszka"...

sylha, mnie wyszło 7300 razem z mrozeniem zarodków (tylko punkcja transfer i mrozenie), tylko ze ja całą stymulacja + badania moje + badania męża miałam robione na NFZ. Sądze że trzebaby doliczyć ok 4000, więc ponad 10 tys trzeba mieć przygotowane.

suzi- dzięki za odpowiedź. Jak to mi wczoraj pewna kobieta powiedziała: niepłodność to choroba jak każda inna i każdy ma prawo do leczenia, tylko nikt Cię niepoinformuję,że można na NFZ. Jej córce lekarz nie chciał napisać skierowania z NZF na badania genetyczne (3tys), uparła się przedtawiła paragrafy i urażony wypisał- szkoda, że nikt sam tego nie powie, przecież każdy ma prawo do bycia rodzicem.
Ja jeżdżę do Opola do prywatnej kliniki, bo mam blisko, niestety nic innego na NFZ w Opolu nie ma a to i tak się mi opłaca, bo jak bym miała na kierunek Katowice lub Wrocław to paliwo mnie więcej wyjdzie niż leczenie na miesjcu.

Iszka i jak tam transfer? Ile maluchów zabraliście do domu?
lolitka ładna beta! trzymam kciuki za twój dzisiejszy wynik:-)
danii u nas jest tak samo z płaceniem z góry za leki 4000 zł. Tylko uprzedzają o tym ;-)i jest nawet taki zapis w umowie, którą się podpisuje na początku.

A moja dzisiejsza beta to 773! Cieszę się niesamowicie :-D! W przyszły czwartek idziemy na USG! Hurrra :-D!

jeden zarodek jest już ze mną, z 3 mroziaków tylko jeden się nadawał, dobrze, że chociaż jeden i mam nadzieję, że będzie na tyle silny, że za 2 tygodnie będę się miała czym pochwalić :)

reklama
Do góry