Liv to śliczne imię! Jakbym mieszkała w Polsce to jednak nie zaryzykowałabym chyba że rzeczywiście byłoby to imię z moich marzen i wtedy warto go bronić Liwia tez ladne, ale Liv bardziej eleganckie
reklama
betina dziękuję chociaż marzy mi się drugi chłopiec to jeśli będzie dziewczynka, to imię ma u mnie największe szanse
Liv ślicznie:-) zresztą Liwia można mieć w papierkach wpisane a Liv wołać jako zdrobnienie.
coś mi jeszcze dzisiaj Tereska chodzi po głowie nie wiem czemu
Liv ślicznie:-) zresztą Liwia można mieć w papierkach wpisane a Liv wołać jako zdrobnienie.
coś mi jeszcze dzisiaj Tereska chodzi po głowie nie wiem czemu
Szczebiotka
Fanka BB :)
Ja też jakoś fanką tych "wiekowych" imion nie jestem a szkoda bo miałam super Dziadków i chętnie bym ich w ten sposób "upamiętniła" Tak więc Zabka rozumiem Cię doskonale choć ja też fanką imienia Wojtek nie jestem, a raczej Wojtków których znam;-)
Mnie się podobają oryginalne imiona, Liv bardzo ale myślałam o tym jako zdrobnieniu od Oliwia ale Liwia super!
My z Mężem mamy "zabawę" wymieniamy imiona alfabetycznie, wszystkie jakie znamy na daną literę osobno chłopców i dziewczynek i w ten sposób typujemy co nam ewentualnie się podoba ale póki co to właśnie bardziej zabawa, wybierać zaczniemy jak będziemy wiedzieli co się kryje moim brzuchu:-)
Mnie się podobają oryginalne imiona, Liv bardzo ale myślałam o tym jako zdrobnieniu od Oliwia ale Liwia super!
My z Mężem mamy "zabawę" wymieniamy imiona alfabetycznie, wszystkie jakie znamy na daną literę osobno chłopców i dziewczynek i w ten sposób typujemy co nam ewentualnie się podoba ale póki co to właśnie bardziej zabawa, wybierać zaczniemy jak będziemy wiedzieli co się kryje moim brzuchu:-)
ala Gniewko super! Ale to samodzielne imię czy zdrobnienie? Ja w pierwszej ciąży chorowałam na imię Mieszko - tak strasznie mi się podoba! Niestety zupełnie nie pasuje do nazwiska, bo też się kończy na o No i mamy właśnie Julka - Juliusza
ala Gniewko super! Ale to samodzielne imię czy zdrobnienie? Ja w pierwszej ciąży chorowałam na imię Mieszko - tak strasznie mi się podoba! Niestety zupełnie nie pasuje do nazwiska, bo też się kończy na o No i mamy właśnie Julka - Juliusza
Gniewko jest od staropolskiego Gniewosza
kiniusia1730
Aniołkowa Mamusia Zuzi
U nas już wybór zawężony do dwóch propozycji dla chłopca i dwóch dla dziewczynki. I na razie temat odsunięty na bok Jak poznamy płeć wybierzemy ostatecznie.
Dla chłopca Ziemek lub Ignaś (Ziemowit lub Ignacy)
Dla dziewczynki Łucja lub Lilianna.
Dla chłopca Ziemek lub Ignaś (Ziemowit lub Ignacy)
Dla dziewczynki Łucja lub Lilianna.
reklama
Podziel się: