reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ksiazki, Poradniki O Dzieciach

a moja Selineczka wlasnie spi, ostatnio od ok 2 tygodni zasypia po jedzeniu ok 11.30 i spi do 15 i niestety na tyle koniec nastepne spanie dopiero nocne ok 20-21 ale przesypia juz cale nocki , spi do ok 7-8 z jednym karmieniem o 4.Moze ona sobie juz tak poukladala ? zobacze co najblizsze tygodnie przyniosa :)

reklama
Asia, to i tak fajnie śpi :) Zawsze masz dla siebie te klika godzin pomiędzy 11-15 :) Filip ostatnio już od półtora tygodnia śpi w dzień i to dwa razy po kilka godzin - jestem w szoku, ale i w wielkiej radości ;D ;D

a moje dziecko śpi w ciągu dnia bardzo nieregularnie ale zauważyłam, że jak jednego dnia mocno buszuje , to następnego odsypia

robia nam milem niespodzianki te nasze maluchy :) mam nadzieje ze u Selinki zostanie tak na dluzej ze spaniem :) bo faktycznie taka poludniowa przerwa to naprawde fajna sprawa ;D

Qrcze ale wam dobrze moj Kuba w dzień robi sobie tylko trzy cztery drzemki . Praktycznie cały czas jest na czuwaniu . Jest bardzo ciekawy wszystkiego i szkoda mu czasu na spanie oprócz tego jest bardzo towarzyski i cały czas musi ktoś się z nim bawić zabawki nudzą go dość szybko bo nie gadają z nim ;D

aqua, u nas podobnie. Chociaż zauważyłam, że ostatnio jakby więcej śpi w dzień, chyba więcej się męczy ;) Ale i tak to są tylko pół godzinne, góra czterdziestominutowe drzemki.

mój Bąbelek dzisiaj zaskoczył mnie baaaardzo spał od 9 do 12 30 , zdążyłam zrobić wszystko co miałam do zrobienia i jeszcze na bb posiedziałam, a teraz po spacerze znowu śpi mi na ręku więc muszę pisać jedną co nie jest proste szczególnie przy polskich znakach ;D

pytia pisze:
aqua, u nas podobnie. Chociaż zauważyłam, że ostatnio jakby więcej śpi w dzień, chyba więcej się męczy ;) Ale i tak to są tylko pół godzinne, góra czterdziestominutowe drzemki.

Dzisiaj postęp mały śpi już drugi raz dlużej niż 2h , znalazłam taką bardzo lekką i przyjemną muzyczke relaksacyjną włączyłam mu ją i dziecka nie ma - moze udało mi sie znaleźć sposób zeby w dzień dłużej spał. Albo poprostu dzisiaj taki dzień do spania bo mnie też łamie i z chęcią oddałabym się takiej relaksacji ;)

Zmienię trochę temat.

Sluszałam, że dziecko ssie piąstki, zeby "wyregulować" swoje emocje.
Postanowiłam poobserwować Karolę w jakich momentach wkłada sobie piąstkę do buźki i wczoraj mnie oswieciło. Otóż, jak jej czegoś brakuje lub jest jej niedobrze (np. ma mokro w pieluszce lub kupkę mini, której ja nie wyczuwam, albo jak chce spać albo jak chce zmienić pozycję...)

poobserwujcie swoje ssaki i powiedzcie, czy u was też tak jest???

reklama
kurcze to moze być jakaś myśl ::)
nigdy o tym nie pomyślałąm ale zaczne obserwacje bo Emila bardzo czesto pcha łapki do buziaka

Do góry