reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ksiazki, Poradniki O Dzieciach

a moja Selineczka wlasnie spi, ostatnio od ok 2 tygodni zasypia po jedzeniu ok 11.30 i spi do 15 i niestety na tyle koniec nastepne spanie dopiero nocne ok 20-21 ale przesypia juz cale nocki , spi do ok 7-8 z jednym karmieniem o 4.Moze ona sobie juz tak poukladala ? zobacze co najblizsze tygodnie przyniosa :)

reklama
Asia, to i tak fajnie śpi :) Zawsze masz dla siebie te klika godzin pomiędzy 11-15 :) Filip ostatnio już od półtora tygodnia śpi w dzień i to dwa razy po kilka godzin - jestem w szoku, ale i w wielkiej radości ;D ;D

a moje dziecko śpi w ciągu dnia bardzo nieregularnie ale zauważyłam, że jak jednego dnia mocno buszuje , to następnego odsypia

robia nam milem niespodzianki te nasze maluchy :) mam nadzieje ze u Selinki zostanie tak na dluzej ze spaniem :) bo faktycznie taka poludniowa przerwa to naprawde fajna sprawa ;D

Qrcze ale wam dobrze moj Kuba w dzień robi sobie tylko trzy cztery drzemki . Praktycznie cały czas jest na czuwaniu . Jest bardzo ciekawy wszystkiego i szkoda mu czasu na spanie oprócz tego jest bardzo towarzyski i cały czas musi ktoś się z nim bawić zabawki nudzą go dość szybko bo nie gadają z nim ;D

aqua, u nas podobnie. Chociaż zauważyłam, że ostatnio jakby więcej śpi w dzień, chyba więcej się męczy ;) Ale i tak to są tylko pół godzinne, góra czterdziestominutowe drzemki.

mój Bąbelek dzisiaj zaskoczył mnie baaaardzo spał od 9 do 12 30 , zdążyłam zrobić wszystko co miałam do zrobienia i jeszcze na bb posiedziałam, a teraz po spacerze znowu śpi mi na ręku więc muszę pisać jedną co nie jest proste szczególnie przy polskich znakach ;D

pytia pisze:
aqua, u nas podobnie. Chociaż zauważyłam, że ostatnio jakby więcej śpi w dzień, chyba więcej się męczy ;) Ale i tak to są tylko pół godzinne, góra czterdziestominutowe drzemki.

Dzisiaj postęp mały śpi już drugi raz dlużej niż 2h , znalazłam taką bardzo lekką i przyjemną muzyczke relaksacyjną włączyłam mu ją i dziecka nie ma - moze udało mi sie znaleźć sposób zeby w dzień dłużej spał. Albo poprostu dzisiaj taki dzień do spania bo mnie też łamie i z chęcią oddałabym się takiej relaksacji ;)

Zmienię trochę temat.

Sluszałam, że dziecko ssie piąstki, zeby "wyregulować" swoje emocje.
Postanowiłam poobserwować Karolę w jakich momentach wkłada sobie piąstkę do buźki i wczoraj mnie oswieciło. Otóż, jak jej czegoś brakuje lub jest jej niedobrze (np. ma mokro w pieluszce lub kupkę mini, której ja nie wyczuwam, albo jak chce spać albo jak chce zmienić pozycję...)

poobserwujcie swoje ssaki i powiedzcie, czy u was też tak jest???

reklama
kurcze to moze być jakaś myśl ::)
nigdy o tym nie pomyślałąm ale zaczne obserwacje bo Emila bardzo czesto pcha łapki do buziaka

Do góry