reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ksiazki, Poradniki O Dzieciach

reklama
mój syn ma nową fascynację: mamę w okularach, od urodzenia dziecko moje nie widziało mnie w okularach (oprucz przeciwsłonecznych) a dzisiaj na szybko włożyłam okulary i mały siedzi na leżaczku i wpatruje się we mnie jak urzeczony co pozwala mi na posiedzenie na bb

;D ;D ;D

Ja ostatnio po wyjściu spod prysznica zawiązałam sobie na włosach "turban" z ręcznika, ręcznik był różowy, i poszłam przewinąć Filipa, bo obudził się i płakał w łóżeczku, jak tylko otworzył oczy i zobaczył co mam na głowie, ze zdziwieniem i wielkim zainteresowaniem obserwował różowy twór na mojej głowie i miałam spokój do końca przewijania, mimo, że był głodny i normalnie by się darł w niebogłosy ;D ;D ;D

Dogadałyśmy się już z Patrycją ;D ;D ;D
Mamy stałe pory spania: udaje nam się spać troszkę rano w domu, ale zależy o której wstanie po nocce (do wybory: 8 lub 9), na spacerki też chodzimy zwykle o tej samej porze, kąpiel obowiązkowo o 19. I jakoś nam razem miło i przyjemnie spędza się czas. Co jakiś czas złościmy się ale...dobrze jest. Mogę napisać, że rozumiem już moją Małą ;D ;D ;D

Jakis czas temu przeczytam ta ksiazke i na poczatku kompletnie nie wierzylam ze plan Tracy moze cos u nas zmienic. Jednak zaczelam przypatrywac sie mojej malej i po kilku dniach zaczelam rozumiec co moja Selineczka "mowi" do mnie, to bylo naprawde nie samowite. Wczesniej nasz dzien wygladal strasznie chaotycznie i Selinka bardzo malo spala, ale to dlatego ze ja nie umiala odczytac znakow jakie dawala mi mala i zamiast polozyc do lozeczka jak ziewa czy sie zlosci to sie zaczynalam bawic z nia albo karmilam, w koncu mala byla tak przemeczona ze ciagle marudzila i plakala , bylam naprawde ta sytuacja zmeczona i nie mialam kompletnie czasu dla siebie. Teraz Selinka wstaje rano ok 7-8 przebieram ja i idzie sie bawic ok 9-9.30 karmie ja i z powtotem do zabawek po ok 30-45 min zaczyna sie marudzenie to ja ja szybko do lozeczka pomarudzi czasem poplacze troche i zasypia spi ok 1,5-2 godziny jak wstaje troszke sie pobawi to karmionko i z powrotem do zabawek, ok 15 karmienie i do lozeczka / wlasnie poszla spac/ jak wstaje karmionko i zabawa do kapieli , po kapieli karmionko i spanko do rano z jednym karmieniem w nocy. Musze dodac ze u nas funkcjonuje taki plan od ok 2 tygodni. Ja nie przestrzegam surowo przerw w karmieniu , czasem Selinka je co 2 czasem co 3 godziny, dla mnie najwazniejsze ze powstal jakis rytm dnia.
Dla nas to taka ulga jak Selinka jest ciagle radosna i juz prawie wcale sie nie zlosci ani nie placze, a my mamy naprawde duzo wiecej czasu dla siebie i latwiej nam jest teraz jakiekolwiek wyjscie zaplanowac .Moj maz po tygodniu spytal sie mnie co ja zrobilam z Selinka, ze ona taka grzeczna a ja mu pokazalam wlasnie ta ksiazke , tez ja przeczytal i teraz razem prowadzimy "latwy plan" :)
Jesli ktos jescze nie probowal wykorzystac rad Tracy to naprawde warto. :) chociaz spobowac

reklama
fioolka to super :)
Ja tylko zaluje ze dopiero przeczytalam to kasiazke jak Selinka miala 2 miesiace :-[ teraz przeslalam ja wszystkim kolezanka , ktore sa w ciazy lub planuja dzieci :) niech sie one tak nie mecza jak ja ;)

Do góry