reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

- 'Autobusem czy tramwajem' - krótka 6-cio stronicowa książeczka (cała twarda), na pewno nie na dłuższe czytanie ale do auta jak najbardziej na drogę jak jedziemy rano do dziadków, bo wtedy też musi być książeczka
- 'Najgłębsza dziura na świecie' inna, dziura zajmuje większą część każdej strony hihi
- 'Mała lama śpi już sama' co za koszmar! najgorzej wydane pieniądze na książeczkę (obok Bożego Narodzenia z serii dla maluchów), nie dość, że ilustracje nieciekawe to oczy i małej lamy, i mamy są przerażające! 'Najlepszy' tekst po tym jak już mała lama nie tyle płacze w łóżeczku a cytuję 'beczy': 'Mała lamo, po cóż lament? Bądź cierpliwa, zrozum mamę. Na jej głowie tyle spraw a do tego ty we łzach':shocked2::shocked2::shocked2: także tak, jak kasia, nigdy nie pokażę tej książeczki Emilce
- 'Lato na ulicy Czereśniowej' genialna, więcej pisać nie trzeba
- Bobo. Historyjki obrazkowe dla najmłodszych dzieci' trasia u mnie też zaskoczenie, mimo iż widziałam w necie jak wygląda środek, to i tak czegoś innego się spodziewałam, absolutnie życiowe i duuuużo stron
- 'Wanda Chotomska dzieciom' ta książka poczeka, bo tutaj tekst przeważa i to w dużej ilości nad ilustracjami (ilustracje - super!), ale i tak jestem zadowolona, że ją kupiłam
- 'Rymobranie' zakochałam się w niej od pierwszej strony! świetne ilustracje! choć tekst wierszowany trudniejszy niż te, co mamy

no i polecam serię z naklejkami:
Poznajemy 200 zwierząt. Książka z naklejkami (druk) - Marta Bańkowska, David Crossley - Merlin.pl
Poznajemy 200 pojazdów. Książka z naklejkami (druk) - Merlin.pl
Poznajemy 200 czynności. Książka z naklejkami (druk) - Merlin.pl
Poznajemy 200 słów. Książka z naklejkami (druk) - Merlin.pl
mamy wszystkie bez ostatniej

reklama
kati ja też mam przesyłkę:-)
Ja też i jestem zachwycona!!! :-):-):-) każda pozycja to strzał w dziesiątkę:-) paczkę otworzyłam jak Maja juz spała więc na razie są tylko moje odczucia

"O zimie" - śliczna, idealnie trafiona na teraz
"Jest tam kto?" - zostawiłam na dzis i T ma pukac z Mają :)
"Bobo. Historyjki obrazkowe dla najmłodszych dzieci" - całkowicie inna niż wszystkie ale podoba mi się :) mam tylko obawe o całośc kartek po starciu z Majowymi paluszkami :p
"Przygoda myszki Amelki", "Przygoda wiewiórki Agatki", "W mieście Maluch odkrywa świat" - Maja lubi mały format, taki samochodowy, no i dzięki temu że całe sztywne to przetrwają bliskie spotkanie z zębami Majki (niestety w dalszym ciągu gryzie książki, objada grzebiety... ;/)
"Wielki kłębek wełny" chyba na razie Majki nie zainteresuje, za mało kolorowa i troche niewyraźna, my jeszcze nie jesteśmy na etapie głębszej fabuły jak Marysia, oglądamy i opowiadamy o obrazkach
"W co mam się ubrać?", "Muminki Otwórz okienko" - Muminków na razie nie dam Majce bo powyrywa okienka ale ubraniową zarywykuje, jest mocniejsza
"Maks i przyjaciele" - dużo czytania, na później, ale bardzo ładna
"Kochany tatuś" - cudowna, prawie się rozpłakałam jak czytałam wczoraj z T, sliczna i taka kochana :)
- Kiedy ma się kilka lat... Zbiór wierszyków dla smyków - takie inne, nieznane mi wcześniej rymowanki
- Zima na ulicy Czereśniowej - BOSKA, pól godziny wczoraj siedziałam (SAMA) i oglądałam :-pi taaaaka duża, sztywna, tyyyle sie dzieje!!!

Dziś koleżanka z pracy przyniosła mi jeszcze Wesoła zagroda - Frączek Agnieszka, Mordarski Marcin - Książki dla dzieci - Smyk.com po swoim synku, sztywna, gruba jak "Księga dzwięków" i na każdej stronie zwirzaki. Maja oszaleje :-) uwielbia zwierzaki :-)

Martadelka jestem w szoku w stosunku do "Lamy" makabra jakaś!!!

Madzioolka a 'Zima' nie za poważna? bo ja rozmyśliłam się z zakupu, 'Kochanego tatusia' też chcę mieć hihi 'Muminki' faktycznie papierowo-okienkowo nietrwałe, choć nasze jeszcze żyją, ale już pozaginane trochę
co do 'Wielki kłębek wełny' też miałam w tej przesyłce, strasznie mi sie spodobała, bo ilustracje ciekawe i stonowane kolorystycznie, choć tak jak piszesz, ja też nie wiem czy Emi będzie zainteresowana

Zostawiłam na wierzchu "Jest tam kto" i "Zime na uliczy czereśniowej" i T mówi że w pierwszej już we wszytskie drzwi Maja zapukała i bardzo Jej się podoba.
A o ulicy czereśniowej napisał mi tak:
"zima na czereśniowej ją przytłacza, za dużo się dzieje i nie ogarnia,
ale to książka na której można gardło zostawić -
tu to tu tamto, to robi to to tamto" :-)

reklama
z Agnieszki Frączek mamy "Chichopotama" i choć ilustracje i same wierszyki oczywiście zabawne, to musiałam ja schować na jakiś czas przed Ninką, gdy intensywnie rozwijała mowę - nie chciałam, by zakodowała sobie niepoprawną wymowę niektórych słów, jak choćby tytułowy chichopotam; Ninka uczyła sie tych wierszyków i tym samym błędnej wymowy;
coś jeszcze mamy autorstwa A. Frączek, ale nie jestem pewna czy to właśnie Rymobranie czy nie (zajrzę jak dzieciaki wstaną);
edit. owszem - Rymobranie; ale mnie jakoś nie powala, wolę Wiersze Jana Brzechwy;

Ostatnia edycja:
Do góry