reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

mamoM tak to ta szkaradna seria! widzę, że też Cię ujęła :)

martadelko Lama straszna i Twoim zdaniem, no cóż 'uroki' internetowych zakupów :wściekła/y: ale fajnie, że ogólnie zadowolona jesteś! a czemu wybrałaś akurat 'lato na ulicy czereśniowej' a nie zimę czy wiosnę? :p teraz czekamy na recenzje Emilkowe :tak: no i yyy tak, mam licencję na podnośniki nożycowe i takie hmmm platformowe, licencję mam a nawet nie wiem jak to się nazywa :-D

Madzioolka fajnie, że zadowolona jesteś! A 'Zimę' ostatnio też przeglądałam pewnie z 20 minut... w księgarni ;-)
kati zdecydowanie czekamy na coś więcej!!!
Aestima 'Mysi domek' wygląda obłędnie!! ciekawe jak treść?

Kobitki a któraś z Was pokazała już maluchom coś o małym misiu?

reklama
dziewczyny a puszczacie maluchom jakieś audiobooki? u nas przygoda z samodzielnym zasypianiem dopiero się rozpoczęła i tak myślę, że może warto, żeby coś w tle 'mruczało', jakie macie doświadczenia? możecie coś polecić?

Kasiu wiecej recenzji po świetach bo teraz nie mam czasu żeby samej to przeglądnąć a Matiemu nie dałam jeszcze
co do zasypiania to od jakiegoś czasu zasypiamy przy delikatnej muzyce instrumentalnej - i powiem że szybciej zasypia, choć na początku (chyba 2 pierwsze noce) to chciała tańczyć ;-)

forever na 39-tej stronie wątku są linki:tak:
kasiu nie wiem czemu dokładnie padło na 'Lato', zimy jako pory roku zbytnio nie lubię hmmm po przejrzeniu wszystkich czterech w księgarni po prostu padło na 'Lato';-) jestem ciekawa czy Emi się spodoba:tak:
audiobooków - nie mamy

Ostatnia edycja:
ogłaszam wszem i wobec że książeczka Muminki otwórz okienko - jest rewelacyjna :-D
nawet Jagodzie sie bardzo podobała (córka przyjaciółki 3,5 roku) i razem ogladali
podajcie jeszcze raz jakie polecacie książeczki z okienkami?
Radosne swieta - też fajna ale nie wzbudza entuzjazmu tak jak kocham mamusie i kocham tatusia - te dwie bardziej nam sie podobają póki co, ale czytam Matiemu.
A muminki to Mati woła "myyy" znaczy mała Mi, na bobka woła bobooo lub bobeee :-)

Kati u nas też Muminki szaleją i jeszcze "W co mam się ubrać" (chyba MamaMatiego) o niej pisała, mniejszy format ale też są okienka a na końcu "bezpieczne" lusterko i Maja krzyczy wtedy DZIDZIA! i całuje swoje odbicie :-)

kati Muminki chyba wszystkie nasze dzieciaki polubiły :-)

my mamy jeszcze z okienkowych tak jak Madzioolka "W co mam się ubrać" i mam jeszcze to: PUK, PUK! KTO TAM? Vicki Howie (2736356861) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tez Mati przepada za nią

kasiawilde pytałaś o Małego Misia...
Mati dostał 2 te ksiązeczki pod choinke, a 3 zaraz po swietach, jak narazie przeczytałam jedna raz i kilka razy przegladalismy, ale bez szału
mysle ze na później zdecydowanie beda

Ostatnia edycja:
kati my jeszcze mamy:
Życie w mieście. Książeczka z obrazkami ukrytymi w okienkach (druk) - Merlin.pl
Emi namiętnie pukała w okienka, których jest baaardzo dużo, tyle, że ogólnie książka dla starszych dzieci, bo są m.in. kształty; na dwóch ostatnich stron multum okienek i to podwójnych (jak prawdziwe okna) a obrazki czarno białe, wiele słówek dzieciaczek może się nauczyć, Emi zna na pamięć m.in. gdzie jest pan, kotek i banan;-)

co do zakupów książeczkowo-świątecznych, swoje recenzje podałam, czas na emilkowe wrażenia:
Miś Bobo - baaardzo lubi, szuka tylko, gdzie tata ściąga lali bluzeczkę i cieszy się, że lala goła i uwielbia te strony, gdzie tata bawi się z misiem Bobo, udany zakup, mimo iż ilustracje mało kolorowe - u nas się przyjęła i ja też cieszę się kiedy Emi po nią sięga:tak: nawet jednego ze swoich misiów nazwała misiem Bobo hihi
Lato na ulicy Czereśniowej uwielbia! siedzimy, oglądamy, wymyślamy historie, co rusz odnajdujemy nowe detale:-) suuuper:tak:
Rymobranie sięga z chęcią bo jest tam ilustracja z dzidzią (tu opowiadam, giglam ją, bo wiersz jest o gilgotkach), choć ja po pierwszym zachwycie trochę się rozczarowała - hmmm te wiersze...
Wanda Chotomska dzieciom jak pisałam na później, ja sama nawet jednego opowiadania nie przeczytałam, ale Emi domaga się wertowania stron w poszukiwaniu kotka i lwa, choć książka niedługo trafi na półkę, bo szkoda byłoby ją zniszczyć
reszta czeka na potem:tak:

Martadelka o tej książeczce "Życie w mieście" mówiła mi kiedyś koleżanka ale Maja jeszcze wtedy nie była na etapie książeczek i całkiem zapomniałam :p Jest też podobna "Na wsi" z tej serii i chyba jeszcze jakieś dwie. Już pamiętam - to było we wrześniu i nawet chciałam zamówić ale nigdzie nie była dostępna - podobno z początkiem roku szkolnego wykupowany jest cały nakład do różnych ośrodków dla dzieci niepełnosprawnych bo to jedna z najlepszych pozycji dla nich :)

A ja nie pamiętam czy mówiłam - "Elmer" u nas to jest bezapelacyjnie nr 1!!!! wiele książeczek Maja bardzo lubi, z muminkami na czele ale o wertowanie Elmera piaty raz z rzędu po prostu żąda :-)

reklama
dołączam do zdania Madzioolki u nas 'Elmer i Róża' (Trasia!) od prawie dwóch tygodni jest numerem jeden, mały słucha uważnie, po zakończeniu czytania od razu chce po raz kolejny! musimy koniecznie zaopatrzyć się w 'Wielką księgę przygód' :)

poza tym w ogóle nie wiem co się porobiło mojemu dziecku, jeszcze niedawno nie chciał słuchać nawet krótkich zdań, a teraz wysłu****e całych dłuższych książeczek :szok: dostał np od mojej siostry Alberta LeBlanc i jest w stanie wysłuchać całego, choć czytania jest tam sporo i takie hmmm dość zaawansowane ;)

poza tym przez nasze choróbsko inne recenzje poczekają...

Do góry