reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

wczorajsze łowy w bibliotece;-)
- Tupcio Chrupcio umie się dzielić
- ZAKAMARKI - Nieźle to sobie wymyśliłeś, Albercie
- ZAKAMARKI - Pomelo śni - nie pamiętam Aestima czy trasia polecała Pomelo?

u nas nadal szał na Tupcia Chrupcia, co mnie cieszy, bo sama lubię tą serię i obydwie części Bobo koszatki (teraz ta druga część jest częściej wałkowana)
jak tam Kati - przyszła księga bajek Boba Budowniczego?:-p
mamoM a mi średnio podoba się seria o Krowie Mu, wypożyczyłyśmy jedną kiedyś coś o listonoszu i Emi też nie ciągnęło do niej, więc teraz nawet nie szukam jej na półkach w bibliotece; super, że Mati nadal 'książkowy' i że ładnie tekstu słucha:tak::-)
forever ja omijam z daleka 'księżniczkowe' książeczki...;-) i tak kiedyś ten etap nadejdzie (oby jak najpóźniej), więc wolę go nie przyspieszać;-)

reklama
Felkaa - tak, etap księżniczkowy nadejdzie:sorry:u nas już trochę mija:-D
muszę nas zapisać w końcu do biblioteki, żeby takie cuda jak Ty, Felkaa, móc wypożyczać. No i mam ochotę na Pamiętnik Blumki, ale za drogi by kupować teraz.

dobra biblioteka to piękna sprawa:tak:
hmmm Pamiętnik Blumki... nie znam:sorry:

aha czy któraś z Was ma Jabłonkę Eli i maluch nie jest kompletnie zainteresowany? u nas totalna zlewaka na Jabłonkę, czytałyśmy może 2 razy na wakacjach... I tu np lepiej było mi wypożyczyć książkę niż kupować, niby 25zł, ale zawsze coś, chyba że się Emi odwidzi i polubi;-)

Jako ze w arosie promocja polecam Wam puzzle treflaz serii maxi- Maja te 24-czesciowe uklada w 10 min. Sa dobre, bo duze i twarde. Kupilam tez inne z trefla, ale juz z nimi Maja az tak dobrze sobie nie radzi. No i mamy faze na Peppe i Kicie Kocie;-)

O Leśnych Głupkach to trasia powinna się wypowiedzieć:tak:
ja żadnej na żywo nie widziałam ale po tych paru stronach można mieć jakieś wyobrażenie i szczerze powiem, że strasznie spodobały mi się te trzy: Wyliczanki z pustej szklanki, Mysia orkiestra, O Melanii

Ostatnia edycja:
mi też najbardziej te trzy plus Leśne Głupki choć ten tytuł bardziej edukacyjnie traktuję - Maja z warzywami jest na bakier jeśli chodzi o jedzenie ;/
Wyliczanki biorę na 200% :D

Madzioolka zamówiłaś? widziałam Wyliczanki na żywo, a dziś natknęłam się na Kamyki Astona i takie trochę mroczne te ilustracje. Ty pisałaś, że kupiłaś czy dopiero miałaś kupić Kamyki?

u nas nadal rządzi Tupcio Chrupcio i Bobo, Emi polubiła też 'Pomelo śni' - a najbardziej kartofla:-p
a ja się tymi zachwyciłam:
1 x 365: PELERYNEK (I LUPUŚ)
Uczuciowa zgadul-zgadula | Blog o książkach dla dzieci Mamaczyta.pl
i jeszcze jedna, gabarytowo większa niż Ulica Czereśniowa, straaaasznie mi się spodobała i kurka nie mogę przypomnieć sobie tytułu ale będzie to prezent dla Emi na Mikołaja bądź pod choinkę
i widziałam na żywo tą książkę o której pisałyśmy, o niewidomej dziewczynie - piękna!

reklama
Madzioolka - ja dotarła do siedziby Wydawnictwa po wiersze/bajki w każdym razie do poduchy - budynek wielomieszkaniowy z dzielnicy willowej, akwarium na dole :-p- dostałam firmowa torbę, miarke wzrostu i chorągiewkę. :happy:

Do góry