reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

reklama
Dziś w księgarni zostałam konsultatnką książki dla siedmiolatki :happy: Przywiozłam 3 kartony rzeczy dla Młodej od chrzestnej - wreszcie żegnaj niemowlęcy foteliku samochodowy - w tym 3/4 książek - Lalo i Binta, cała seria Gdzie jest i mnóstwo wszelakiego drobiazgu - części takich które sama dałam :-p

A co tu taka cisza ? ;-):-)
Mati dostał na "zajączka " książeczki:
Mam oko na litery
Mam oko na liczby
Wiosna na ulicy czereśniowej
R E W E L A C J A :-):-):-)
wszystkie szczerze polecam
na pewno dokupimy jeszcze wszystkie z ulicy czereśniowej i mamoki :-)

a mam pytanie co kupić na
1. urodziny czterolatki - bawiła sie u Matiego i oglądała wszystkie jego książeczki - była zachwycona a najbardziej Muminki i okienka, ale czy nia za duża na taką ksiażeczke?
chciałabym jej coś kupić tak do 30 zł
2. chrzest dziewczynki (ogólnie damy kase) ale chciałabym jeszcze coś za ok 50 zł kupić - i wymyśliłam książeczkę :-) ale jaką?
plis pomóżcie?

mnie nie ma to wątek umiera :-D;-):-D

kati też myślę, że księga dźwięków! a dla czterolatki to myślę, że Muminki i okienka będą fajne jedynie na chwilę :/ ale nic innego też nie umiem polecić..

u nas miłości na chwilę obecną to w dalszym ciągu Albert Albertson, Miś Bodo, Yeti, Albert Le Blanc... Elmer jakoś poszedł troszkę w odstawkę ;-)

Dziewczyny czy znacie tę serię?
Wózek Maksa - Lindgren Barbro za 9,99 zł | Książki empik.com

pytam, ponieważ szukam niedrogich, ale interesujących pozycji (sporo ludzi chce coś podarować Leosiowi), a przyznam szczerze, że ostatnio zaniedbałam mocno tematykę książkową:zawstydzona/y:

czy Księga Dźwięków jest odpowiednia dla 2-latków? Bo wg opisu wydaje się być zbyt ... dziecięca?

Ostatnia edycja:
Zbyt dziecięca i maks chyba też- b. mało tekstu, choć Miesio nadal je uwielbia i kocha robić nionio Maksowi, jak sika na podłogę i pieskowi jak sika w pieluszkę Maksa. I rozczula się jak maks robi "bam" i ma " ała":-D
Może albert albertson? I mnie zachwyciła Jabłonka Eli- Miesio koooocha Elę! Elmera mówiłaś, ze nie lubisz?

Elmer jest ok i Leo sam go przynosi by pooglądać, ale mamy tego zbiorowego i myślę, że niekoniecznie trzeba dokupywać brakujące części. Chętnie w coś nowego bym poszła - zerknę na tego Alberta:tak:

A z takich większych opracowań coś dla 2 latków widziałyście interesującego? Żeby na dłużej starczyło;-)

Andariel - seria z Maksem mnie odrzuciła, gdy nie wiem czy właśnie nie Aestima napisała - a ja to sprawdziłam w bibliotece - że w "Smoczku Maksa" jest walenie po głowie chyba kaczuszki.... :szok::wściekła/y: Dziękujemy za przemoc. :no: A właśnie - może spróbuj w bibliotece coś znaleźć na próbę choćby ?
"Księga dźwięków" dla młodszych dzieci raczej aczkolwiek Młoda ją nieustająco uwielnia co widać... :baffled:

reklama
Do góry