reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krzywa cukrowa

Maluszkowi to raczej w brzuszku nie zaszkodzimy. Moja lekarka powiedziała,że w cukrzycy ciężarnych chodzi o produkcję insuliny przez maluszka za nasz organizm. Jest to istotne, aby wyrównać ją u niego po porodzie.

reklama
a ja dostałam skierowanie wczoraj i od razu kupiłam sobie 50g glukozy. już widzę z jaką "ogromną radością" będę to pić. mi kazała zrobić badanie w 28 tyg.

ile kosztuje to badanie mniej więcej ??? niestety wszystkie badania robię prywatnie, więc nie chcę być zaskoczona tak jak ostatnio, kiedy kobietka mi powiedziała 130 zł :(

kasianka pisze:
ile kosztuje to badanie mniej więcej ??? niestety wszystkie badania robię prywatnie, więc nie chcę być zaskoczona tak jak ostatnio, kiedy kobietka mi powiedziała 130 zł :(
W Laboratorium w którym zawsze robię badania kosztowało chyba 7zł. Nie pamiętam dokładnie, ale za morfologię+mocz+glukozę zapłaciłam chyba 18, góra 20 zł. ;)

dzięki Anian , w takim razie to jedno z niewielu tanich badań :) (ja ostatnio miałam toxo, różyczkę, morfologię i cukier chyba..więc się nazbierało)

dziewczynki!! a ile czasu czeka sie na wyniki, bo ja w poniedziałek mam iść do gina, a jeszcze nie zrobiłam tego wyniku. Czy jak pójdę w piątek, to zdążą do poniedziałku ???

Kinga, badania robiłam w sobotę a wynki miałam w poniedziałek. Ale wydaje mi się, że takie przesunięcie w wynikach spowodowane było tym, że w tym laboratorium nie wykonują badań przez weekend. A jak pójdziesz w piątek to na pewno zdążysz ;)

dzieki anian! kamień z serca. Jakoś nie umiem zmobilizować się i wyniki krwi robię na ostatnią chwilę. Nie cierpię jak mnie kłują!!!

reklama
Jejku!! mam w domu glukozę, muszę ją wypić na godzinę przed badaniem i..... ściemniam, jakoś nie mogę sie przemóc, żeby ją przygotować i łyknąć :(

Do góry