reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krwiak bez krwawienia

Jak w temacie powyzej. Czy mialyscie drogie Panie z czymś takim do czynienia podczas swojej ciąży? Czy zalecano Wam wówczas leżenie i tylko leżenie? Pozdrawiam :)

reklama
Jak w temacie powyzej. Czy mialyscie drogie Panie z czymś takim do czynienia podczas swojej ciąży? Czy zalecano Wam wówczas leżenie i tylko leżenie? Pozdrawiam :)
Leżenie i tylko leżenie + Duphaston :)
Na szczęście wchłonął się mimo swojego dużego rozmiaru, gdyby jednak chciał się oczyścić to nie udałoby się utrzymać ciąży bo zajmował połowę powierzchni jaja płodowego :/

Ja mialam ale bardzo małego, 2 razy mialam plamienie i go nie było, ja brałam duphaston plus acard

Miałam krwiaka, brałam duphaston w tabletkach. Żadnych dodatkowych zaleceń. Krwiak się wchłonął, nie miałam żadnych plamień ani krwawień.

Te miałam i też nie miałam nakazu lezenia. Dostałam prolutex i cyclogest. Krwiak się wchłoną, po 2 tygodniach nie było śladu.

Ja miałam krwiaka wykrytego pod koniec 6. tygodnia ciąży w czasie rutynowego USG (w 5 tygodniu jeszcze go nie było), a pod koniec 13. lekarz prowadzący potwierdził jego wchłoniecie. Nie miałam ani razu krwawienia/plamienia. Miałam zalecone leżenie+ Duphaston.

Polecam TEN TEMAT, znajdziesz tam dużo historii z krwiakiem w roli głównej.

Miałam dość dużego krwiaka na początku ciąży lekarz zalecił leżenia i duphaston, i samo się wchłonęło, po tygodniu już był dużo mniejszy a po dwóch już go nie było.

Wczoraj (9tyg 4dni) na usg wyszedl u mnie krwiak, objawow zadnych, bez krwawienia... ale lekarka zalecila tylko aby się oszczedzac, nie dzwigac, ze to nic powaznego... a Duphaston i tak biorę 2 razy dziennie od poczatku ciąży. Mimo wszystko wzielam wolne w pracy do konca tygodnia bo zmeczenie tez daje się we znaki ;)
Ale widzę po sobie ze zaczynam jednak trochę panikowac, sparawdzam co chwilę czy aby nie krwawię...

reklama
Krwiak w 11 tygodniu. Zalecenia: normalna aktywność fizyczna, zero wielkiego oszczędzania się, jak najmniej leżeć, zero dodatkowych leków. Jak będę chciała, to mogę nawet ćwiczyć (joga/basen), bo cierpię na bóle kręgosłupa.

Do góry