reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krwiak w ciąży

Witam Was dziewczyny.
Podbijam wątek, bo oczywiście szukam wszędzie informacji na temat krwiaka podkosmówkowego. U mnie wykryty w 6 tygodniu o wielkości niecałych 2 cm. Dostałam zalecenia aby cały czas leżeć, wstawać tylko do wc i na posiłek oraz 3x1 duphaston. Nie plamię. Za tydzień mam kolejną wizytę, boję się przeogromnie ale jedynie co mogę zrobić to leżeć i czekać.
Widzę, że wiele historii jednak kończy się pomyślnie i krwiaki się wchłaniają.
Ja też w 6t dostałam krwawienia i to dość silnego, krwiak był zaraz obok pęcherzyka ciążowego. Leżenie +Duph 3x. Po 2tyg wizyta szczęśliwa bo krwiak się usunął i w pęcherzyku biło serduszko.
Obecnie jestem w 10tygodniu i znowu leżę bo przedwczoraj ponownie dostałam krwawienia. I znowu biorę Duph x3 i leżę 😊👍
Leżenie oznacza leżenie, wstajesz tylko żeby zjeść i się napić i jak idziesz do WC. Zero jakichkolwiek prac, nawet tych domowych.
Mam nadzieję że w domu masz kogoś kto ci pomoże wszystko ogarnąć ?

reklama
Witam Was dziewczyny.
Podbijam wątek, bo oczywiście szukam wszędzie informacji na temat krwiaka podkosmówkowego. U mnie wykryty w 6 tygodniu o wielkości niecałych 2 cm. Dostałam zalecenia aby cały czas leżeć, wstawać tylko do wc i na posiłek oraz 3x1 duphaston. Nie plamię. Za tydzień mam kolejną wizytę, boję się przeogromnie ale jedynie co mogę zrobić to leżeć i czekać.
Widzę, że wiele historii jednak kończy się pomyślnie i krwiaki się wchłaniają.
Hej, ja w 14 tygodniu zaczelam krwawic w nocy. Tez myslalam, ze juz po wszystkim, zwlaszcza, ze poprzednia ciaze stracilam. Na 2 dzien okazalo sie, ze mam 2 spore krwiaki. Dostalam progesteron dopochwowo na miesiac. Przez ten czas krwiaki caly czas sie opróżnialy(plamiłam) . Dzis mam zdrową 13 miesieczna córkę. Trzymam kciuki za Was❤️

Hej u mnie w 17 tygodniu zidentyfikowano dwa krwiaki podowodniowe. Czy któraś z was miała takie krwiaki? Czy wiecie jak szybko powstają?(dzien? Czy pare godzin?) lekarz powiedział mi ze na tym etapie nie powinnam Kiec w ciąży krwiaków tego typu . Serduszko bije małemu dobrze . Leżę wszpitalu 2 tygodnienjuz . Macie doświadczenie z krwiakami tego typu?

Hej u mnie w 17 tygodniu zidentyfikowano dwa krwiaki podowodniowe. Czy któraś z was miała takie krwiaki? Czy wiecie jak szybko powstają?(dzien? Czy pare godzin?) lekarz powiedział mi ze na tym etapie nie powinnam Kiec w ciąży krwiaków tego typu . Serduszko bije małemu dobrze . Leżę wszpitalu 2 tygodnienjuz . Macie doświadczenie z krwiakami tego typu?
Niestety ja nie pomogę. Miałam krwiaka ale podkosmówkowego (około 6tc), który na szczęście wchłonął się samoistnie. Dużo zdrówka 🙂

Do góry