reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krwiak bez krwawienia

Jak w temacie powyzej. Czy mialyscie drogie Panie z czymś takim do czynienia podczas swojej ciąży? Czy zalecano Wam wówczas leżenie i tylko leżenie? Pozdrawiam :)

reklama
Jak w temacie powyzej. Czy mialyscie drogie Panie z czymś takim do czynienia podczas swojej ciąży? Czy zalecano Wam wówczas leżenie i tylko leżenie? Pozdrawiam :)
Leżenie i tylko leżenie + Duphaston :)
Na szczęście wchłonął się mimo swojego dużego rozmiaru, gdyby jednak chciał się oczyścić to nie udałoby się utrzymać ciąży bo zajmował połowę powierzchni jaja płodowego :/

Ja mialam ale bardzo małego, 2 razy mialam plamienie i go nie było, ja brałam duphaston plus acard

Miałam krwiaka, brałam duphaston w tabletkach. Żadnych dodatkowych zaleceń. Krwiak się wchłonął, nie miałam żadnych plamień ani krwawień.

Te miałam i też nie miałam nakazu lezenia. Dostałam prolutex i cyclogest. Krwiak się wchłoną, po 2 tygodniach nie było śladu.

Ja miałam krwiaka wykrytego pod koniec 6. tygodnia ciąży w czasie rutynowego USG (w 5 tygodniu jeszcze go nie było), a pod koniec 13. lekarz prowadzący potwierdził jego wchłoniecie. Nie miałam ani razu krwawienia/plamienia. Miałam zalecone leżenie+ Duphaston.

Polecam TEN TEMAT, znajdziesz tam dużo historii z krwiakiem w roli głównej.

Miałam dość dużego krwiaka na początku ciąży lekarz zalecił leżenia i duphaston, i samo się wchłonęło, po tygodniu już był dużo mniejszy a po dwóch już go nie było.

Wczoraj (9tyg 4dni) na usg wyszedl u mnie krwiak, objawow zadnych, bez krwawienia... ale lekarka zalecila tylko aby się oszczedzac, nie dzwigac, ze to nic powaznego... a Duphaston i tak biorę 2 razy dziennie od poczatku ciąży. Mimo wszystko wzielam wolne w pracy do konca tygodnia bo zmeczenie tez daje się we znaki ;)
Ale widzę po sobie ze zaczynam jednak trochę panikowac, sparawdzam co chwilę czy aby nie krwawię...

reklama
Krwiak w 11 tygodniu. Zalecenia: normalna aktywność fizyczna, zero wielkiego oszczędzania się, jak najmniej leżeć, zero dodatkowych leków. Jak będę chciała, to mogę nawet ćwiczyć (joga/basen), bo cierpię na bóle kręgosłupa.

Do góry