reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

Dziękujemy :zawstydzona/y:

Wyciągnęłam szelki, zaplątałam Hanię i chodziłyśmy bez trzymania za rączki. A radości było przy tym kupa :szok: Aż się mała ze śmiechu w pieluchę posikała :laugh2:

reklama
A Majka zrobiła się "córeczka mamusi", jak mnie widzi, to się wspina na mnie i wtula, jak nigdy wcześniej...ale mi miło, choć na dłuższą metę zaczyna to być męczące.
Ponad to: powtarza wszystkie słowa które usłyszy! Rewelacja!
Kręci się wokoło, naśladuje (pokazuje piosenki, tak jak ja..., np. "Ta Dorotka", "Głowa, ramiona, kolana...") itp.., od 3 tygodni chodzi do tyłu, komunikuje wszystko co chce. Jak chce na spacer, to bierze torbę, termos, do którego wkłada kubek i kieruje wózek w stronę drzwi, jak ma ochotę karmić kaczki, to mówi "ka", pokazuje na chleb i drzwi...itp...robi sama kawę w ekspresie (postaram się załączyć filmik, jak teście wyjadą), pokazuje jak obieram ziemniaki, jak chce mandarynkę i dostanie ją do ręki, to idzie do kosza i mówi "brać...", żeby ją obrać...Oj, jest tego :-)
Wesoło mi ostatnio, ale czasu zupełnie brak....Trzymajcie się Kochane Kobitki:tak:

Spoko-loko, Drogie Ciocie:-) Czy prowadziłyście Swoim Pociechom taki książkowy pamiętnik? Wiem, że kilka z nas prowadzi blog-jeszcze lepsze.
Ja prowadziłam ten pamiętnik i już się nie mogłam doczekać, kiedy z tym skończę, bo brak czasu i miejsca w nim było, ale ...zaczęłam kolejny-hihihii. Tak sobie myślę, że dla Majki będzie to fajna pamiątka (sama chciałabym taką mieć...).
Czy Wasze Maluchy mają tak samo? Chodzi Maja i śpiewa, gada, pokazuje, powtarza słowa...wyciągam kamerę (zepsuła się w dniu jej urodzin, ale dzięki Bogu został jeszcze aparat z możliwością nagrywania...) i ....Maja jak zaczarowana przestaje robić powyższe...Myślę, że muszę zrobić taki Big Brother :) Będzie łatwiej i naturalnie.
Ponawiam pytanie, Wasze dzieci też maja taki okres wiszenia na Was???Bo zaczyna mnie to męczyć...:tak:

reklama
Tak Polu szczególnie jak coś robie np.myje naczynia jak siedze i na niego patrze to bawi się cudnie sam...

Do góry