reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

Ewa wielkie, wielkie gratulacje:-):-)Nie ma nic piękniejszego niż "mama" w ustach dzieciaczka.Ja jeszcze nie moge uwierzyć,że Lolo tez już woła mama a nie tylko tata:-)

reklama
Moja Julka tez kocha piloty od telewizora.Najgorsze jest to ze nauczyla sie otwierac klapki i wyciaga baterie:baffled: Telefon tez przyklada do ucha. Jak ja pytam jak robi kotek ona odpowiada mniaaam:-D Tego nauczyla sie od krzeselka uczydelka;-)I tez ostatnio nas terroryzuje.Wszystko wymusza krzykiem i piskiem.Ze mna jej łatwo nie idzie ale na mojego m bardzo to dziala:dry:Poza tym gdy jej cos spiewam wieczorkiem albo nuce to ona razem ze mna mowi na na na:blink:

Ja byłam u mojego chrześniaka,rówieśnika Madzi. Mały się wywrócił i zaczął płakac to go podniosłam i przytuliłam, jak się uspokoił postawiłam na ziemi. I w tym momencie nadbiegła moja zazdrośnica, popchnęła kuzyna tak że wylądował znów na pupie, przytuliła się do mnie i klepała mnie po plecach patrząc na Nataniela i mówiąc mama mama:sorry2: Z jednej strony to słodkie, ale z drugiej to mam nadzieję że nie będzie tak załatwiac spraw w piaskownicy z innymi dziecmi:dry:

No tak....Madzia to niezły numerek;-);-)Co powiecie na zachowanie mojego łobuza???Przyszła sąsiadka z 14 miesięcznym synkeim,no i on zadowolony od razu do Karolowej kopry siadł i się cieszy amój syn podszedł i go zwalił:baffled::baffled::baffled:Strach dzieci wpuścic:cool2:

Ależ zazdrośniki małe :-D Naprawdę żałuję, że nie mam nikogo znajomego z dzieckiem w wieku małej. Hania tak bardzo lubi dzieciaczki :tak:

A teraz kilka nowych umiejętności mojej małej:
- umie robić wstyd - wstyd (uderza łapką w wierzch drugiej - super to wygląda)
- jak powiem, że coś jest be albo fuj to parska ślinką na kilometr :baffled:
- umie znaleźć w całej książeczce to o co ją zapytam - np gdzie jest dzidzi - Hania wertuje książeczkę dopóki nie znajdzie i pokazuje paluszkiem
- nauczyła się pić z niekapka - niewielkie ilości, po parę łyczków ale zawsze coś ;-)
- kiedy nie podoba jej się oglądany program pokazuje paluchem na pilota i na tv, żeby przełączyć
- może o tym już pisałąm ale umie udawać kaszelek na hasło "jak dziadek kaszle" :laugh2: Przydaje się u lekarza ;-)

reklama
Do góry