reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

reklama
MARMA I PATI GRATULACJE :-)
KATE jejku Marika to najzdolniejsza wsrod pazdziochow :-)Gratuluje takiej zdolnej coreczki :-)
MALENA zobaczysz nie obejzysz sie a zaraz za Izunia bedziesz musiala biegac :-)

Oliwka jak jest na brzuchu to czasem tak wysoko ma glowke Opiera sie na pistkach ,Raczki prostuje i stara sie podniesc brzuszek i uginac nozki Nie robi narazie tego za czesto ale widze ze pomalu zaczyna :-)

Swietnie wychodzi jej podnoszenie pup i bycie na kolanach ale jak glowke ma nisko Jak caluje np podloge to wtedy dupka do gory i kolana zgina :-)

MOLI pytanie I do innych mamus tez Oliwka w wozku lubi siedziec Staram sie aby nie miala tego poziomu calkiem na siedzaco Ale ona Chce siedziec i jest rozpacz Jak Jej szelki odepne to ona stara sie sama usiasc i chwyta sie z przudu uchwytu i tak sie jej najlepiej w wozku jedzie Na siedzaco sama i trzymac sie wozka ale nie wiem czy tak dlugo moze jechac w wozku ?
Jak to jest bo ona stara sie usiasc w tym wozku jak nie jest szelkami zapieta i jak sie jej uda to siedzi ale jak nie to marudzi I teraz pytanie czy jak sie jej udausiasc tak i trzymac wozka to moze byc w takiej pozycji ?

KATE jejku Marika to najzdolniejsza wsrod pazdziochow :-)Gratuluje takiej zdolnej coreczki :-)

Oliwka jak jest na brzuchu to czasem tak wysoko ma glowke Opiera sie na pistkach ,Raczki prostuje i stara sie podniesc brzuszek i uginac nozki Nie robi narazie tego za czesto ale widze ze pomalu zaczyna :-)

Swietnie wychodzi jej podnoszenie pup i bycie na kolanach ale jak glowke ma nisko Jak caluje np podloge to wtedy dupka do gory i kolana zgina :-)

MOLI pytanie I do innych mamus tez Oliwka w wozku lubi siedziec Staram sie aby nie miala tego poziomu calkiem na siedzaco Ale ona Chce siedziec i jest rozpacz Jak Jej szelki odepne to ona stara sie sama usiasc i chwyta sie z przudu uchwytu i tak sie jej najlepiej w wozku jedzie Na siedzaco sama i trzymac sie wozka ale nie wiem czy tak dlugo moze jechac w wozku ?
Jak to jest bo ona stara sie usiasc w tym wozku jak nie jest szelkami zapieta i jak sie jej uda to siedzi ale jak nie to marudzi I teraz pytanie czy jak sie jej udausiasc tak i trzymac wozka to moze byc w takiej pozycji ?
Dorotko moja Amelcia też już sama siedzi i za żadne skarby nie idzie jej położyć.Już się z nią nawet nie siłuję bo to nie ma sensu :-) Wydaje mi się że to już najwyższa pora żeby same siedziały-przecież już niedługo zaczną raczkować i chodzić :tak:;-)

MADZIU smiesznie to wyglada co nie ? Jak glowka na dole a Pupcia do gory hehehe

Wlasnie jakos nie jestem przekonana do tego siedzenia tak w tym wozku Wolalabym aby jeszcze poki nie siedzi sie opierala ale CZASEM SIE NIE DA

DOROTKO mi lekarze wszyscy mówili, że jak nie siada sama (nie mylić z tym, że nie siedzi :-)) to nie sadzać i raczej na płasko. Ja Marikę wożę w wózku na leżąco tylko, a na półleżąco tylko jak marudzi bardzo i chce się podnieść. Ale ona już siada z czworaków, więc wyrzutów sumienia nie mam :-D

na zdjęciowy wrzuciłam trochę fotek - ma już też dużo filmów z basenu, muszę wreszcie zgrać i Wam pokazać moją pływaczkę ;-)

Dorotko,może spróbuj jej na półleżąco oparcie ustawić,pewnie bedzie bunt,bo juz jest przyzwyczajona do oparcia wyżej:cool2:a tak poza tym,to sama krzywdy sobie nie zrobi,jeżeli robi to sama tzn podciąga się...tyle,że chodzi o to,żeby za długo jeszcze w takiej pozycji nie była,może nie odpinaj jej szelek?masz twardy orzech do zgryzienia,bo Oli zasmakowała siadu w wózeczku i teraz trudno jej będzie się położyć albo w pozycji półleżacej nawet być,ale próbuj;-)

MOLI OLI w spacerowce od poczatku byla na plasko ale pollezaco i do dzisiaj tak jezdzi
G jej kilka razy pokazal jak sie fajnie siedzi wyzej Zrabalam go wtedy Ona nie jest jeszcze przyzwyczajona do calkowitego siadu w wozku bo ze mna albo na plasko albo na pollezaco siedzi TYlko o to chodzi ze ona strasznie sie rwie do siadania w wozku i jak jest w pozycji pollezacej to sie podnosi a ze szelki jej w tym przeszkadzaja to placze
KATE wielki podziw Oliwka caly czas na plasko by nie wytrzymala w wozku Wogole ostatnio Oli przechodzi bunt wozkowy Najlepiej jest na raczkach Wtedy smieje sie i krzyczy z radosci

reklama
U mnie też jak wychodzi na spacer M. albo teściowa, to potem widzę, że oparcie bardziej pionowo niż "półleżące"
Opitoliłam par razy, ale bez skutku :-(
No bo przeciez "ona chce, a przez chwikę to się nic nie stanie".
Ręce opadaję i tyle...

Do góry