reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Moli - mam pytanko... wspomniałas o odpowiednim noszeniu dziecka...ale mogłabyś trochę przybliżyć temat?? Szymek uwieeeeelbia jak sie go nosi w pionie - opiera się rączkami na ramieniu i ogląda "świat".. tylko nie wiem czy może tak być długo???? nie uznaje w zasadzie żadnej innej pozycji na rękach..jescze ewentualnie tylem do mnie (też w pionie) lub samolocik....

tu sa pozycje najlepsze do noszenia - takie same pokazała nam nasza rehabilitantka
Jak nosić niemowlę

reklama
dzięki dziewczyny za te poradniki !! !! Te pozycje znam, gdyż mam książkę z płytą Pawła Zawitkowskiego, ale prawde powiedziawszy troszeczkę zraziłam się do tych sposobów podnoszenia, gdyż testowałam je w pierwszym miesiącu zycia Szymka... ale muszę do tego wrócić, gdyż teraz pewnie Szymek nie będzie tak oponował :-) Książka i płytka ogólnie bardzo fajne!! Kąpiel wg jego propozycji sprawdza się idealnie:-) Szymek uwielbia:-)

Jego ulubiona pozycja to "na piersi", "na ramieniu", ale także "w locie" i "jak w fotelu"..natomiast "na tacy" i "fasolki" baaaaaaaardzo nioestety nie lubi :-( ale będę próbowała go przyzwyczajać ...

My najczęściej nosimy jak w fotelu i tą pozycję pomieszaną z fasolką :-) czyli w pionie ale na prawym lub lewym boku

dzięki dziewczyny za te poradniki !! !! Te pozycje znam, gdyż mam książkę z płytą Pawła Zawitkowskiego, ale prawde powiedziawszy troszeczkę zraziłam się do tych sposobów podnoszenia, gdyż testowałam je w pierwszym miesiącu zycia Szymka... ale muszę do tego wrócić, gdyż teraz pewnie Szymek nie będzie tak oponował :-) Książka i płytka ogólnie bardzo fajne!! Kąpiel wg jego propozycji sprawdza się idealnie:-) Szymek uwielbia:-)

.
Też mamy książkę. Ciekawie pisze o 'prostych' sprawach, które często wydają się bardzo trudne:tak:
I te zdjęcia też trochę pomagają.

A stronka fajna:tak:

reklama
Szybko strasznie robią postępy te nasze maluszki.

Sebcio od wczoraj leżąc na pleckach unosi główkę wraz z barkami - tak jakby chciał już usiąść.

Do góry