reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

u nas dawno wyczaił- wlącznik kompa, myszke, piloty i komórke, więc wszystko musi byc na górze
Mnie doprowadza do szewskiej pasji, jak otwiera ukradkiem szafkę (mamy schowany w biurku) i wyłącza kompa. Poza tym uwielbia mamusi wyłączać telewizor i odkurzacz (a tak w ogóle, to uwielbia się z nim bawić, więc jak płacze, to mam już na niego sposób:laugh2:)
U nas też "halo, halo" z telefonem. Piloty też są dobre ale najlepszy ten co przełącza programy w TV bo coś sie dzieje. Ale najlepszą zabawką jest gałka od amplitunera co sie ną podgłaśnia. Podchodzi do niej zcisza TV a potem podgłaśnia na full i ucieka do mnie bo sie zawsze przestrasza tego huku:-p
Ach! Moj jak jest w kuchni, otwiera wszystkie szuflady i wyjmuje jak leci. Nawet się za nimi nie obraca. A jak coś głośniej stuknie, to przestraszony ucieka pod stół:laugh2:

reklama
No nasz kocha wyciagani karty z cyfry+ :-Dpatrzy w tv i zdziwiona mowi ooo ooo yy yyy

a co do kompa podchodzi i jak pisze wiadomosci myk paluszkiem mi esc wciska:-D:-D:-D

Ja mam w kuchni wszystkie szawki zabezpieczone. Bo mam tylko dolne nie mam wiszących i wszystko z nich wywalał począwszy od cukru, mąki itp po szklanki i kubki. Mąka itp to pal licho ale szklankami sie mógł pokaleczyć

U nas w kuchni tez szafki rozkminila A najlepiej podoba sie jej szafka pod zlewem gdzie jest kosz na smeci :-)
Wierze to wie jak wlaczyc y wylaczyc A pilotami to lubi wyrzucac je ze stolu :-)
Mamy niski stolik i nic na nim nie moze byc bo zaraz Oliwka tam jest nawet zjesc nam nie da
Nauczyla sie np jak ma pudelko To od wczoraj jej ulubiona zabawka To wkladamy jej tam zabawki Ona je wyrzuca i wklada je do pudelka ponownie A jaka ma z tego radoche :-)
Uwielbia moj telefon On sie otwiera na bok I jak ma inny telefon to sie denerwuje dlaczego on sie nie otwiera na boki hehhe

Z mama kusimy oliwke aby zrobila kilka kroczkow do nas Ale ona zrobi 2 tak troszeczke sie nas trzymajac A ja ja puscimy to zrobi kroczek i leci Chyba strace nadzieje ze nauczy sie chodzic heheh Wiem wiem kiedys sie nauczy hihihih

minisia ja mam karte za klapką:-), ale jest kabelek od przesyłki sygnału i go non stop odkleja,
A młody boi sie odkurzacza naszego, a moich rodziców nie- nie wiem czy inny dzwięk czy co

A u mnie młoga sie wczoraj dorwała do szafki z kieliszkami, zanim do niej dobiegłam zrobiła z kieliszka tulipana i się przecieła:zawstydzona/y: Krewka troche poleciała. Ale chyba bardziej ryczała ze jej tamuje tą krew niz powodu samego krwawienia.

Lenka przeszła już przez całą szerokość pokoju, ale chodzi tylko wtedy gdy na jednym końcu jest mama a z drugiej tata, sama bez nikogo nie bardzo jeszcze próbuje....
Ona też uwielbia z szafek kuchennych wyrzucać,
jeśli tylko ktoś by nie domknął drzwi do wc to ona już stoi i wpatruje się do muszli, noi schody trzeba zawsze pilować zamykać bramkę, bo raz nam wyszła sama na górę i M ją usłyszał jak jż szła po korytarzu do pokoju.... a gdyby tak chciała się wrócić i sama zejść to................:no::no::no:
A w salonie uwielbia chodzić po kominku, nie rusza nic w środku, ale tam lubi siedzieć lub stać i najchętniej tam by się bawiła:no:

reklama
Poza tym uwielbia mamusi wyłączać telewizor i odkurzacz (a tak w ogóle, to uwielbia się z nim bawić, więc jak płacze, to mam już na niego sposób:laugh2:)
Mój bohater boi się odkurzacza :cool2: płacze i na rączki chce jak jest włączony koło niego.
A najlepiej podoba sie jej szafka pod zlewem gdzie jest kosz na smeci :-)
Maciek też najbardziej lubi tą szafkę :crazy: i jeszcze wrzucać wszystko co się w łapki nawinie do wanny :tak:
Przedwczoraj bylismy w ikei i był wniebowzięty, że taka duża powierzchnia i może pobiegać i jest dużo ludzi. Taki był zaaferowany, że nawet nie patrzył czy któreś z nas jest obok niego, tylko szedł gdzie go oczy i nogi niosły :eek: chyba mały uciekinier mi rośnie :crazy: na smyczy będę musiała z nim wychodzić ;-)

Do góry