reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Gratki dla naszych małych pazdzioszkowych szkrabów za ich wielkie postepy!!!

No to i ja pochwale mojego smerfa
Wczoraj stał przy lodówce wiec podchodzę kucam tak w odległości około 1 metra i mówie choc do mamusi. A on z uśmieszkiem puscił sie, stanął i przyszedł na tych swoich malusich nóżkach pełen radości. Nie wierzyłam w to i zawołałam M i postawiłam go tym razem sama przy lodówce i znów zrobił to samo!!! Moje szczęscie No chyba powoli przygotowuje sie do łążenia w pionie:-D

Ostatnia edycja:
reklama
No brawo. Paździoszki idą do przodu :) A my stoimy w miejscu rozwojowo i to chyba pod każdym względem. No ale młody tak parł wcześniej do przodu że teraz pora na odpoczynek :)

Niezmiennie ten wątek mnie frustruje... :wściekła/y:

We wtorek wizyta u neurologa i pewnie znowu skierownie.
Z czego to się bierze to ja nie wiem, bo przecież silna babka jest :no:

Malena siłą siłą a lenistwo lenistwem:-D:-D:-D
Mój mały jak w początkowych miesiacach bardzo powoli sie rozwijał poprostu omijałam ten watek wielkim łukiem:-p choć zdawałam sobie sprawe że kazde dziecko rozwija się indywidualnie i w swoim tempie:tak: Mimo to jakoś tak smutno mi było. Teraz też od jakiegos czasu miał przestój rozwojowy, choc widzę ze cos powoli zaczyna ruszać do przodu. Może na roczek bedzie już chodził:confused:
Głowa do góry poczekajmy co kolejne rehabilitacje dadza;-)

A ja se mysle zejeszcze bedziemy wspominac jak to nasze dzieci siedzialy i nie chodzily;-) Bo jak zacznal todopiero bedzie:baffled: Moj krecik tez zrobil sam kroczka a potem runal cialkiem na glebe...
Czarna u ciebie to byla cisza przed burza:-D
Marma twoj maly to na poczatku dal kopa a teraz regeneruje sily, zaczekaj chwile bo jak sie rozpedzi to nie bedzie umial sie zatrzymac:-D:-p
Malena czy ja wiem czy bym sie martwila;-) Izunia to typowa ksiezniczka, jak wyglada tak sie zachowuje:tak::rofl2:

Młody na szcęście po próach ląduje na dupce i dorze bo przynajmniej guza nie nabije sobie. No i nauczył się pokazywać palcem co chce, lub co go ciekawi, jak się tłuką na górze to pokazuje sufit:-)

A jeszcze jedno Malena a próbujesz z nią jakiś takich zabaw stymulujących??? Nie chodzi mi o typowe ćwiczenia rehabilitacyjne;-) Ja często siadałam na podłodze kładłam małemu coś na tapczanie i przytrzymywałam go aby sobie trochę postał, siadałam z nim na podłodzę i kładłam smoczka np na ramieniu a on próbował sie do niego wspinać;-) To nie było zmuszanie ale moim zdaniem takie zabawy pomagają w rozwoju:tak:

Magda hehe i jeszcze nie jednego guza nabije:)))

Opisałam się i imi wcięło :wściekła/y:

Malena siłą siłą a lenistwo lenistwem:-D:-D:-D
;-)
:-p

Malena czy ja wiem czy bym sie martwila;-) Izunia to typowa ksiezniczka, jak wyglada tak sie zachowuje:tak::rofl2:

Ja się nie martwię, tylko jako ambitna matka się frustruję.

Młody na szcęście po próach ląduje na dupce i dorze bo przynajmniej guza nie nabije sobie. No i nauczył się pokazywać palcem co chce, lub co go ciekawi, jak się tłuką na górze to pokazuje sufit:-)

U nas palec w ruchu już od dwóch miesiecy.
Bezustannie. A najlepiej, żeby jej mówić co pokazuje.
Może tak godzinami....

A jeszcze jedno Malena a próbujesz z nią jakiś takich zabaw stymulujących??? Nie chodzi mi o typowe ćwiczenia rehabilitacyjne;-) Ja często siadałam na podłodze kładłam małemu coś na tapczanie i przytrzymywałam go aby sobie trochę postał, siadałam z nim na podłodzę i kładłam smoczka np na ramieniu a on próbował sie do niego wspinać;-) To nie było zmuszanie ale moim zdaniem takie zabawy pomagają w rozwoju:tak:

Magda hehe i jeszcze nie jednego guza nabije:)))

Próbuję, próbuję.
Ale wszelkie próby kończą się wrzaskiem i atakiem histerii.

Ustać ustoi już całkiem długo.
Ale żeby sama? A po co? :zawstydzona/y:

reklama
Czarna to grateczki dla Samiego.

Malenko uśmiechnij się - Izunia wspaniale się rozwija i zdolna dziewczynka jest.
Najwidoczniej woli na razie parter, ale jak załapie o co chodzi to nieupilnujesz maleńkiej.
Głowa do góry :tak:

Do góry