reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

reklama
gratuluję maluszkom coraz sprawniejszego raczkowania, kroczków :-) i innych form przemieszczania
u nas właśnie inna forma - zapitala po mieszkaniu na własnym siedzeniu, pierwszy raz mnie zaskoczyła kilka dni temu jak w dwie minuty przemieściła się z pokoju do aneksu kuchennego, a jaka radocha przy tym :-) próbuje łapki do przodu z siedzenia do raczkowania ale widzę że się boi a jak kuszę zabawką to na twarz leci
próby wstawania też są ale to mało jak widzę co Wasze bobasy wyczyniają :tak:
gadatliwa za trzech, uwielbia też zabawę w "pokazywanie" jak Izunia
mama, baba itd. mówi bardzo głośno, za to tata od kilku dni tak cicho z uśmiechem na twarzy, śmieję się do T. że to taki rodzaj uwielbienia ;-) i na Sebę zauważyliśmy że mówi "aba"

:tak:
gadatliwa za trzech, uwielbia też zabawę w "pokazywanie" jak Izunia
mama, baba itd. mówi bardzo głośno, za to tata od kilku dni tak cicho z uśmiechem na twarzy, śmieję się do T. że to taki rodzaj uwielbienia ;-) i na Sebę zauważyliśmy że mówi "aba"

U mnie dalej nie ma "mama".
Na mnie mówi Dada.
Jest oprócz tego Tata, Dziadzia, Dzidzia i Baba
I jeszcze Ap... czyli beee....

U nas Oliwka slicznie wola na nas i pokazuje raczka podczas wolania jej wolanie to EEJJJJ
lub EETTTT ona jest taka fajna przy tym Ale czasem to jak upatrzy kogos znajomego to tk glosno wola i tak slicznie wyciaga te lapki :-)
Mnie to strasznie rozczula
Oliwka jak slyszy muzyke to spiewa i tanczy Na pupie jak siedzi to cala podskakuje :-)
Pelza po calym mieszkaniu I sciaga wszystko co sie da Wszedzie chce wejsc i o wszystko sie podnosi i bardzo sprawnie jej to idzie Wszedzie juz stanie na nogi Nawet w lozeczku nauczyla sie wstawac :-)
Gadatliwa jest chyba po mnie :-)
ALE MAMA TO POWIEDZIALA MOZE Z 5 RAZY :-(
chyba mnie nie lubi :-)

Rubenek pięknie woła mama,tata,dziadzia,babu,bacia,baba,dada. Kiedy mówię chodz podnosi rączki do góry. Ostatnio wstaje sam z dywanu łapiąc się wtedy czego popadnie. Wogóle coraz częściej próbuje wstać:tak:Chodzi w chodziku-jest go wtedy pełno:tak:Otwiera mi wszystkie szuflady-jaką ma wtedy radoche:-D

Pieknie się dzieci rozwijają :tak::tak:
Nasza mała też potrafi wołać mama, tata, baba, dada i po swojemu ciągle coś gada, wstaje wszędzie gdzie się da, chodzi bardzo ładnie koło łóżka lub mebli ale sama się boi bo zaraz siada na pupę, nawet kąpiel w wannie jest na stojąco bo przecież szkoda czasu na siedzenie:no: przebieramy pieluchę też na stojąco ale już się nauczyłam ją szybko zakładać chociaż w polsce babcia z dziadkiem się niezle gimnastykowali zeby ją przebrać jak my z Karoliną byłyśmy w szpitalu, babcia ją ubierała a dziadek trzymał:-D
Zaglada do szafek, wywala z nich wszystko, uwielbia się bawić telefonem lub pilotem mój tel już był klejony bo jak rzuciła to się rozleciał....wszędzie jej pełno...

Ostatnia edycja:
U nas Bartek ostatnio odkrył że w najniższej półce w kuchni trzymam reklamówki foliowe.
Szykowałam obiad a on przydreptałdo mnie więc dla spokoju pozwoliłam mu bawić się nimi pod moim okiem.
Ale później szedł do kuchni i znów do tej szuflady a jak usłyszał że idę do niego to zostawił reklamówkę i zaczął uciekać!:-D:-D:-D Normalnie odwrócił się i do biegu i tylko odwracał się za mną.
Ale jaką radoche miał że udało mu się mi uciec:-D:-D:-D

reklama
Małaulka kurde jakbym czytała o swoim ubieranie, przebieranie mycie wszytsko w pionie:-D:-D:-D
Natusia Kurde to jest piekne bo widać że nasze maluchy już powoli kumają co moga a co nie:tak::tak::tak: Sami też wie ze nie moze zadnych karteczek itp i jak widzi ze ide zaraz sie odwraca i spindala:-D:-D

U nas chodzenie zbliza sie z coraz większym krokami. Mały twierdzi ze umie i nie patrzy na nic. Wstaje przy czymkolwiek i idzie na dwóch!!!Nawet jak prowadze go za rączke to się wyrywam :angry::angry: Normalnie mam teraz przesrane bo nie moge go spuscic z oczu bo boje się że znów bedzie próbował łazić aż w końcu przypierniczy gdzieś:sorry2:

Do góry