reklama
Evelajna
Październikowa mama
Dobra. Wracamy do sedna. Oto postępy, które mnie dziś powaliły na łopatki:
Pati zajarzyła od czego są kolanka i tuz przed drzemką zaczęła raczkować po całym łóżku. Spanie trzeba było odłożyć. Raczkując doszła do wniosku, że poćwiczy samodzielne siedzenie- siadała podpierając się, podnosiła rączkę i balansowała na pupie. Po pół godzinie uznałam, że trzeba jednak tą drzemkę zaliczyć, co by potem nie marudziła, zaczęłam ją tulić, głasiać, a Tuśka chwyciła mnie za ramię i wstała czym dosłownie i w przenośni rzuciła mnie na glebę. Tzn. łóżko.
Pati zajarzyła od czego są kolanka i tuz przed drzemką zaczęła raczkować po całym łóżku. Spanie trzeba było odłożyć. Raczkując doszła do wniosku, że poćwiczy samodzielne siedzenie- siadała podpierając się, podnosiła rączkę i balansowała na pupie. Po pół godzinie uznałam, że trzeba jednak tą drzemkę zaliczyć, co by potem nie marudziła, zaczęłam ją tulić, głasiać, a Tuśka chwyciła mnie za ramię i wstała czym dosłownie i w przenośni rzuciła mnie na glebę. Tzn. łóżko.
moli81
Mamuśka Mikuśka
Dobra. Wracamy do sedna. Oto postępy, które mnie dziś powaliły na łopatki:
no to Tuśka pojechała z mamuśka normalnie dziaciaki są zajefajne jak odkrywają świat i swoje możliwości,a jakie wtedy ciekawskie,to i drzemac nie chąwielkie grateczki dla Tusieczki:-)
moli81
Mamuśka Mikuśka
a tak,żeby wątek wrócił na pielesze,to ja na rozładowanie wrzucam stronkę z prawdziwymi POSTĘPAMI DZIECI i dodam,że Miki identycznie postępuje jak na zdjeciu nr 10;-)
Śmieszne zdjęcia dzieci Dzieci fundir - śmieszne zdjęcia, śmieszne fotki, humor, ciekawostki
Śmieszne zdjęcia dzieci Dzieci fundir - śmieszne zdjęcia, śmieszne fotki, humor, ciekawostki
Ostatnia edycja:
Evelajna gratki postępów!
U nas Bartuś też odkrył kolanka i coraz ładniej na nich stoi. A dziś próbował wstać na nóżki jak był na czworaka ale upadł:-)
Kilka dni starczyło żeby tak ładnie stał na czworaka, tak szybko robi postępy...:-)
U nas Bartuś też odkrył kolanka i coraz ładniej na nich stoi. A dziś próbował wstać na nóżki jak był na czworaka ale upadł:-)
Kilka dni starczyło żeby tak ładnie stał na czworaka, tak szybko robi postępy...:-)
Evelajna
Październikowa mama
a tak,żeby wątek wrócił na pielesze,to ja na rozładowanie wrzucam stronkę z prawdziwymi POSTĘPAMI DZIECI i dodam,że Miki identycznie postępuje jak na zdjeciu nr 10;-)
Masz na myśli to z bufetem? Tuska też tak robi, tylko na czworaka
A uprzedzali, że tak będzie...
magdziunia
Październikowa Mama'08
Evelajna gratki dla Patusi za postępy.
Moli zdjęcia super - uśmiałam się.
Moli zdjęcia super - uśmiałam się.
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Oliwak tez coraz czescoej a kolankach Lubi sie na nich podnosisc I robic Buju Buj :-)
magdziunia
Październikowa Mama'08
Siadanie na całego, bujanie się też - tak sobie myślę, że do sierpnia maluch się nauczy porządnie siedzieć, raczkować i powoli chodzić na swoich nóżkach a nie dupcię wozić na moich ;-)
reklama
Dziewczyny.... mam pytanko..tak się zastanawiam czy u nas wszystko w porządku... Szymek w ogóle sam nie próbuje siadać...jedynie jak leży na plecach i podam mu 2 palce to sie ich łapie i wtedy siada, ale sam nawet nie próbuje. Jak go posadzę, to zaraz leży, już nie wspomne o wstawanbiu, czy próbach klekania.. czasem jak leży na brzuchu to podnoszę mu trpochę pupcie do góry mysląc, że się utrzyma na rękach, ale on głową leci wtedy w dół. czołgać się nie czołga, jedytnie kręci w kółko i takimi okrężnymi ruchami przesuwa. Obraca się tylko z pleców na brzuch.
Nie wiem, czy nie jest trochę za wolny z tym rozwojem ...
Nie wiem, czy nie jest trochę za wolny z tym rozwojem ...
Podziel się: