reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KRAKÓW ZAKUPOWO - zakupy dla mamy, wyprawka maluszka, itp

reklama
Witam wszystkich. Szukam info na temat nawilżacza, a konkretnie nawilżacza ultradźwiękowego. Macie może jakieś doświadczenia z takim cudem? :) U nas od jutra zaczyna się sezon grzewczy, i znając życie wraz z nim zaczną się katary, kaszle itp.
W tym roku postanowiłam się nie dać i zaopatrzyć w jakieś urządzenie wspomagające, ale nie wiem w co zainwestować, bo na rynku jest tego cała masa. Ceny też od kilkudziesięciu do kilkuset zł. Może macie większe doświadczenie w tej materii? Jaka firma, rodzaj, pomożecie?;)

ja doradzam szmatki na kaloryfer:) pol roku temu kupiłam nawilzacz powietrza i uzylam tylko raz, z reszta lekarze odradzaja ich stosowanie.

Ja też stosowałam ten sposób; pranie na grzejniki i myśłałam, że jest OK. Niestety przeszkadzały mi te opary z proszków, płynów do płukania. W pokoju robiło się duszno od tej chemii. Dlatego postanowiłam kupić nawilżacz. A jak to jest z tym, że lekarze odradzają, nie spotkałam się jeszcze z taką opinią... Jak to uzasadniają? Może po prostu nie dostali wczasów lub innych równie ciekawych prezentów od firm produkujących nawilżacze ;)

ponoc w nawilzaczach gromadza sie grzyby, nie wiem nie znam sie
pranie to kiepski pomysl, ale np pieluchy tetrowe nasaczone woda sa ok

może trzeba czyścić i często wodę wymieniać?? Ja mam nawilżacz ultradźwiękowy Laica, ok. 180 zł. Korzystamy z niego często Synek ma prawie 5 miesięcy, przeważnie w nocy i nad ranem, malutki ma sapkę. Pomaga mu i nic złego po stosowaniu nawilżacza nie zauważyłam. Moja Bratowa też używa od kilku lat.

Ja mam ten sam problem. Inwestować w nawilżacz czy nie? My jeszcze nie grzejemy, ale od kilku nocy synek charczy w nocy i to tak głośno, że spać się nie da. Zastanawiam się czego to wina. W dzień śpi w innym pomieszczeniu i jest cichutko.

No to się rozeznałam w temacie i się z Wami podzielę moją wiedzą :-) Mój typ to nawilżacz Topcom, wydaje się fajny, tylko trochę drogi. Firmę znam, bo mam jej nianię elektroniczną i podgrzewacz (prezenty, które się super sprawdziły), solidna belgijska firma, popularna w Belgii. Nie wiedziałam, że robią też nawilżacze, ale poszperałam chwilę w necie i mnie oświecili. Jak pisałam, trochę drogi, ale chyba czasami warto wydać więcej. To co istotne w nawilżaczach, to żeby można było ustawić sobie poziom wilgotności i żeby przy określonym poziomie taki nawilżacz się wyłączył. Jeżeli w pokoju jest zbyt wilgotno, to wtedy najczęściej na ramach okiennych tworzą się grzyby i pleśń. Podobno zalecany poziom wilgotności w pokoju dziecka, to 40-50%. Nie mam pojęcia jaki jest u mnie poziom wilgotności, a takie cudo, które to samo kontroluje rozwiązało by problem. Można kupić jakiś zwykły nawilżacz, ale wtedy trzeba się zaopatrzyć w miernik wilgotności :(
Ja mam trójkę dzieci i u nas problem suchego powietrza zimą powraca, więc pomału rozważam zakup. Dzięki za wszystkie odpowiedzi :-)

Witajcie Drogie Mamy z Krakowa i okolic.

Mam do Was pytanie czy znacie jakieś sprawdzone komisy i sklepy z dziecięcą używaną odzieżą w Krakowie bądź Wieliczce? I nie mam na myśli Robanów i pozostałych ciucholandów bo to już znam :) chodzi mi o to czy są jakieś takie sklepy tylko z ciuszkami dziecięcymi :) będę wdzięczna za informacje :)

reklama
ja korzystam w hucie, kupiłam tam np. zajefajny kombinezon coccodrillo na zimę... tylko, nie pamietam jak się nazywa to osiedle - blisko pętli 152 na alei róż, na przeciwko osiedla Zgody... mały komis, są też tam ciuchy dorosłe, dzieciecych mają mało, ale zwykle w super stanie, zawsze jak tam wchodze to coś wynajduje...

ciucholand - również na woli duchackiej, to jest chyba adres Gołaśka 4 - też malutki, ale wg mnie tak są bardziej podniszczone ciuchy...

ciucholandy na ul. Filipa, jest kilka...

te rejony odwiedzam, to znam... wiecej nie pomogę...

Do góry