reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KRAKÓW MEDYCZNIE - dobry lekarz szpital, badania

Hej kloog!
Jak widać jesteśmy tutaj tylko my!
Już od jutra wstrzymują przyjęcia na oddział i ma to potrwać do 4 tygodni.
Ten remont trochę mnie zdołował :( Właśnie przekopuje wszystkie stronki o porodówkach w pobliżu Oświęcimia. A mój maluszek się spieszy! Jak dobrze pójdzie to mam 2 tyg, by się zdecydować - Tychy czy Bielsko? I jestem w kropce, bo nie wiem co wybrać. Jedni chwalą inni narzekają. Może któraś z Twoich znajomych rodziła niedawno w BB lub Tychach?

reklama
Oj, no to nie zazdroszę Ci..
Jeśli remont rzeczywiście potrwa 4 tygodnie i mój maluszek nie będzie się zbytnio śpieszył, to być może nie będę musiała się fatygować do innych szpitali.

Niestety żadna z moich znajomych nie rodziła w ostatnim czasie w Bielsku ani w Tychach. Nie dość, że mam niewiele znajomych, które w ogóle rodziły w ostatnim czasie to jeszcze wszystkie w Oświęcimiu.

Dzwoniłam do szpitala w Tychach i można przyjechać na rekonesans, najlepiej po południu albo w weekend jak jest spokojniej i popytać położne o co się chce, zobaczyć jak to wygląda.
Ja całkowicie zapomniałam o Bielsku - jeszcze jako alternatywę brałam Katowice, ale to też kawał drogi.

w
lux-medzie przyjmuje super lekarz DR. DZIEDZIC JANUSZ. Polecam go bardzo, prowadził moją zagrożoną ciążę i urodziłam zdrową Polę. Dostępny pod telefonem 24 h na dobę. Ma również prywatny gabinet na ul; g. zapolskiej. Wizyta kosztuje 60 zł. Szczerze go polecam: delikatny w trakcie badania, konkretny w trakcie rozmowy, a jak się coś dzieje to oaza spokoju.

w
lux-medzie przyjmuje super lekarz DR. DZIEDZIC JANUSZ. Polecam go bardzo, prowadził moją zagrożoną ciążę i urodziłam zdrową Polę. Dostępny pod telefonem 24 h na dobę. Ma również prywatny gabinet na ul; g. zapolskiej. Wizyta kosztuje 60 zł. Szczerze go polecam: delikatny w trakcie badania, konkretny w trakcie rozmowy, a jak się coś dzieje to oaza spokoju.

ja rowniez go polecam prowadzi moja 2 ciaze tyle, ze chodze do niego do przychodni na komorowskiego.

A ja chodzę juz od jakiegoś czasu do dr Tadeusza Diaków. Przyjmuje w Scanmedzie na armii krajowej- tam chodzę ja ale terminy sa zabójcze. Z tym że będąc w ciąży dostaję za każdym razem takie pozwolenie na dodatkowe przyjęcie w danym terminie. Przyjmuje też w przychodni femina na os. widok no i pracuje w szpitalu Ujastek.

Ja pracuję w Oświęcimiu.
Podobno porodówka jest już otwarta, a ostatnio jak bylam w sklepie to słyszałam rozmowe dwóch dziewczyn, jedna niedawno rodziła w Tychach ze względu na ten remont i była bardzo zadowolona. Stwierdziła, że niby państwowy szpital a opieka bardzo dobra.

reklama
Ja mieszkam w Hucie, ale do lekarza jeżdżę na Urzędniczą. Teraz w lecie to dość uciążliwe, bo gorąc w tramwajach, ale pani doktor, do której chodzę, jest tego warta ;) Dr Marzena Kula-Prykan. Bardzo polecam. To moja pierwsza ciąża i o wszystko mogę zapytać, zawsze dostaję wyczerpującą odpowiedź, mam listę najpotrzebniejszych badań. Inna sprawa, że jak dotąd nie było najmniejszych komplikacji, więc ciąża nie jest trudna, ale o pani doktor słyszałam póki co same dobre rzeczy.
Nie wiem tylko, w jakim szpitalu pracuje. Choć pewnie na poród i tak zdecyduję się gdzieś w Hucie - żeby było blisko :)

Do góry