reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KRAKÓW MEDYCZNIE - dobry lekarz szpital, badania

reklama
Cześć dziweczyny,

Czy któraś z Was rodziła może w Oświęcimiu?
Interesowałyby mnie głównie informacje jak wygląda poród rodzinny w tym szpitalu, ale jak któraś rodziła na bloku porodowym, to też dajcie znać. A info nt. CC też mile widziane :-)
Chodzi mi głównie o podejście położnych, czy podawane jest znieczulenie (jeśli jak to jakie), co z oksytocyną, jaka jest opieka podczas porodu i po porodzie, jacy lekarze, czy są jakieś problemy z gojeniem się ran.

Chodzę co prawda teraz na szkołę rodzenia w Oświęcimiu, ale chodzi mi o obraz jak to wygląda z perspektywy rodzącej.

Z góry dzięki,
pozdrawiam

Czy możecie mi powedzieć jak teraz jest z terminami u dr Juszczyk w gabinecie na os. Oświecenia ?

Witam,
jestem tu nowa i mam pytanie odnosnie doktora Ufnalewskiego???

POLECAM!! dr.Ufnalewskiego..
Konkretny, rzeczowy , miły... super lekarz.. Chodziłam do niego przez 7,5 msc mojej ciąży pózniej niestety musiałam być hospitalizowana do porodu :-) wiec kontakt z dr sie urwał..
Jedyny minus to to ze nie pracuje w żadnym szpitalu...
Ale mimo to byłam bardzo zadowolona w jaki sposob prowadził moją ciąże...:-)
Pozdrawiam serdecznie!!

Witam,
dziewczyny czy możecie mi polecić naprawdę dobrego ginekologa w Krakowie? Normalnie chodzę do lekarza u siebie w Mielcu ale chciałabym pójść raz na konsultację do jakiegoś dobrego w Krakowie dlatego, że bywam tu często. Przede wszystkim chodzi mi też o bardzo szczegółowe USG

dziewczyny czy możecie mi polecić naprawdę dobrego ginekologa w Krakowie? Normalnie chodzę do lekarza u siebie w Mielcu ale chciałabym pójść raz na konsultację do jakiegoś dobrego w Krakowie dlatego, że bywam tu często. Przede wszystkim chodzi mi też o bardzo szczegółowe USG

Jesli chodzi o usg ciazowe to polecam dr Wiechecia. Przyjmuje w Fertility Clinic na pl. Szczepanskim i w Kraq to chyba najlepsze lekarz od usg!

Rodziłam w Oświęcimiu baaardzo dawno temu, więc niestety nie wiem jak teraz to wygląda.
Jedyne co wiem to to, że w lipcu planowany jest remont na porodówce i mamy, które mają wtedy termin porodu mogą zostać odesłane z kwitkiem :(

reklama
JoDy dzięki za odpowiedź.
Wiem właśnie, że ma być remont - przetarg już się zakończył a planowali rozpocząć prace jakoś w lipcu, ale czy im się to uda i jak długo to potrwa to niestety nie wiem. Wiem, że ma być remontowana sala porodowa (ta ogólna, nie do porodów rodzinnych), sala septyczna i pokój przygotowawczy.

A jak wygląda pierwsze spotkanie z dzieckiem po porodzie? Zabierają od razu maluszka czy można z nim te poł godziny pobyć, np. przy rodzeniu łożyska i ew. szyciu? No i jak z ochroną krocza? Może któraś z Was się na ten temat wypowiedzieć?

Do góry