reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krągłości i okrągłości majówek 2011-zdjecia i waga

reklama
Super brzuszki, gratuluję :-)
Ja to za bardzo nie widze u siebie brzuszka, tylko mój tłuszczyk, mam go sporo, wolę nie straszyć zdjęciami ;-). Ogólnie przytyłam 2 kg od początku ciąży. Chciałabym już mieć taki typowo ciążowy, no i oczywiście z oznakami, że ktoś tam mieszka.

alex super brzucholek, rasowa ciążówka już z Ciebie:)
wagą chyba nie ma się co przejmować, mi na szczęście powoli odbija to co ubyło na początku czyli te 3kg i bardzo mnie to cieszy.Jeszcze pare dni i zrobię nową fotę:) wydaje mi się, że urosłam nieco:D

wreszcie znalazłam chwilę wkleić zdjęcia.

Jakość kiepska bo ponuro u mnie było dzisiaj przez pogodę a światło sztuczne to za mało. A poza tym komórką to cudów nie będzie przy marnym świetle.

Pierwsze zdjęcia to jak normalnie wyglądam jak chodzę czy stoję. Mam nawyk lekkiego wciągania brzucha.
Zdjęcie0369.jpg

A drugie to jak się wypięłam na maksa na sflaczałych mięśniach - jest różnica. Ale u mnie jest różnica i bez ciąży :D
Zdjęcie0370.jpg

Poważne fotki to sobie zrobię w połowie ciąży :D

Marzena - jak ktoś nie jest spostrzegawczy, to ciąży na razie nie zauważy ;-)

Jeśli chodzi o wagę, to mi przybyło około 3 kg (około, bo z rana na mojej wadze wynik jest inny niż u doktórki popołudniu). A może nawet 4 kg, bo na wakacjach, gdzie poczęło sie maleństwo apatyt baaaardzo mi dopisywał, ale góry, dobre towarzystwo i psychiczny luz, to zawsze u mnie większy apetyt ;). Startowałam z wagą 49-50 kg. W sumie to nie wiem, gdzie te 3-4 kg weszły, bo przecież nie wszystko w brzuch i biust...jakoś sie rozeszło - ale gdzie?? chociaż przyznam szczerze, że boję sie przytyć ponad 15 kg, ale jam tyle, ile mi się chce. Ostatnio mam fazę na nutellę (już niewiele zostało w duuużym słoiku;-)).

no to ja tez mam tlyko 2kg do przodu ale waze sie tylko u gina, bo jak wskocze na wage tesciowej to od razu 4 mi dodaje ;-) ostatnio wpadlam w panike bo myslalam ze pojawilo mi sie po jednym rozstepie na jednym boku i na drugim 3 dni sie ogladalam jak glupia, ale w koncu sie okazalo, ze to zyly mi tak przeswituja, a ja juz myslalam, ze to rozstepy, teraz mam jasna skore od tych pilingow i wszystko widac ;-)

Hej Dziewczynki!
Wiem że nie było mnie prawie tydzień ale mam remont w domu i wyrywali mi futryny w tym tygodniu - do dzisiaj mam traumę z tego powodu:wściekła/y:

Obiecałam foto, Szanowne Panie, oto mój wielgaśny brzuś :cool2:
100_9773.jpg

Wybaczcie mój pidżamowy strój:zawstydzona/y: i nie szukać mi żadnych rozstępów pod lupą :-D
AAAA i mam już krechę od pępka w dół :cool2:

reklama
Piękne te wasze brzusie ;)

Ja jak na razie 9 kilo w dół ciąże mam bez zachcianek, bez ochoty na jedzenie i z dodatkowymi fajerwerkami typu zgaga, wymioty, mdłości, pełen kaplet. Choc nie zapeszając zjawiska sa coraz rzadsze .

Rozstępy w pierwszej ciąży nakreśliły na moim brzuchu niezła mape... i powiem Wam, ze ani smarowanie ani masaże nic nie daly choć mój zawód pomagał mi w ich opanowaniu , to genetyka i tyle!

Do góry