reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krągłości i okrągłości majówek 2011-zdjecia i waga

Wszystkie brzuszki piekne, moj tez dobrze widac, ale jest w tym tez troche tluszczyku wiec jeszcze musze poczekac, zeby miec taki typowo ciazowy... Wklejajcie zdjecia dziewczyny - super sie je oglada.

reklama
Alex masz przepiekny okraglutki brzuszek, moj to taki kwadraciak bardziej :-D ile juz przytylas jesli mozna wiedziec? Wogole ile dziewczyny macie juz kg na plusie?

Ja miałam +2,5 na koniec pierwszego trymestru, ale na koniec 4 miesiąca je zgubiłam i jestem na zero. Zobaczymy za dwa tygodnie jak się zważe u lekarki na USG połówkowym bo w domu to inaczej mi waga pokazuje.

Ja w sumie nie wiem ile dokładnie przytyłam, bo się nie ważyłam przed ciążą (na koniec czerwca ważyłam 62 kg i cały czas chudłam), zważyłam się dopiero w 12 tc i ważyłam 59 kg, niecały tydzień później 58 kg, a w sobotę jak się ważyłam to było 60 kg więc z wagą to ja raczej nie szaleje. Sama się dziwię bo w poprzednich ciążach np. w 20 tc ważyłam 10 kg na plusie a na koniec z Jeremiaszkiem + 24 kg. Zobaczymy tym razem jak będzie bo jak na razie to można powiedzieć, że przytyłam gdzieś 2kg.

ja na koniec I trymestru miałam 3 kg na plusie, ale waga wczoraj wskazała, że schudlam kg, więc na 16 tydzien mam ok 2 kg do przodu

Ja narazie do przodu ze 3 kg. Biorąc pod uwagę, że w pierwszej ciąży ostatecznie +19 było i to po 3-4 kg więcej co wizytę to moje aktualne 3 są bardzo zadowalające. Zrobiłam sobie dzisiaj zdjęcie wreszcie. Wieczorem wkleję bo narazie nie mam już czasu :D

reklama
Witam dziewczyny, widzę ze optymistycznie tyjecie, a u mnie połowa ciąży i mam8 kg na plusie ale nie będę się tym martwić bo najważniejsze żeby dzidzi rosło!

Do góry