reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kosz

Czekam na malenstwo :

• Wszystkich głosujących
    24
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja mam 24 lata,jestem z Wieliczki. Mój Jarek ma 30 i jest z Krakowa. Mieszkamy w Chrzanoowie. Znamy się 4 lata. 09.09.2006r wzięliśmy ślub. Karolinka się poczęła zaraz po naszej podróży poślubnej do Rzymu:tak: Staraliśmy się dużo wcześniej ale dopiero po ślubie się udało. Jak tylko lekarka mi pozwoli planujemy kolejnego bobaska;-)

reklama
My nie mamy jeszcze prezentu dla Amelci...zastanawiamy się co kupić.Chciałabym zeby był to prezent na dłuży czas.
A Wy macie juz prezenty? Piszcie,piszcie lub wklejacie linki.

Zastanawiałam sie nad takim krzesełkiem KRZESEŁKO GALILEO CONECO, PROMOCJA+ GRATISY W-wa (275543066) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

My już mamy krzesełko i jeśli mogę to powiem Ci AGAA321 że pomocny w krzesełku jest kosz,bo można wsadzić tam pieluchy tetr. czy jakąś zabawkę,śliniak. Patrz też co obejmuje gwarancja,bo dużo firm nie chce uwzględnić jakiegoś braku czy też wady.;-)

My tez mamy kołysaki Mini mini,najbardziej podoba nam sie żabka Małgosia:-D tylko nie wiem która masz część?my mamy 2

Witam Was Kochane Lipcowe Mamusie! Wielka prośba o opinię, bo martwię się o Naszego Maluszka. Piotruś 18 stycznia skończył 6 miesięcy. W zeszłym tygodniu na buziaczku ( a dokładniej w w kącikach ust ) wyskoczyły mu malutkie krostki:-( Ma też zaczerwienioną skórę ale oprócz tego żadnych niepokojących objawów typu gorączka czy rozdrażnienie. Chciałam się dowiedzieć czy któraś z Was drogie Mamusie może przechodziła coś podobnego ze swoim Maluszkiem? :-( Przyczyny mogą być dwie... Obawiam się czy Nasz Synek nie zaraził się trądzikiem różowatym od swojej chrzestnej która była u Nas kilka dni...lub bardziej prozaicznie... kilka dni temu, kiedy wyszłam do łazienki wyciągnąć, pranie Maluch siedząc w foteliku do karmienia ściągnął ze stołu Tatusiowe klucze od auta i włożył metalową zapinkę od smyczy do buzi... Może to być tzw. "Żaba", chociaż sama nie wiem jak to dokładnie wygląda :dry: Jeśli któraś z Was Mamcie wie jak sobie z takim podrażnieniem poradzić to proszę gorąco o podpowiedź bo próbowałam już wszystkiego... Przemywam Piotruśkowi buziaka solą fizjologiczną, tylko że to niewiele daje bo Maluszek teraz przechodzi etap wsadzania wszystkich zabawek do buzi i ciagle jest caluuuutki pośliniony... smarowałam to też kremami nawilżająco-ochronnymi typu jonhsons baby...nawet sudocremem próbowałam i nic :-( Czekam na rady Kochane Mamusie! Buziaczki dla Was i dla Waszych Skarbów!! Pozdrawiam... Ela

Zastanawiałam się Mamuśki Kochane czym najłatwiej zainteresować Wasze Bobaski?? ;-) Macie jakieś pomysły na zabawki, które zajmą dziecko na dłużej niż 5 min?:sorry2: Bo ja mam z tym ogromny problem ;-) Co najlepiej sprawdza się u Was? Grzechotki? Pluszaki? a może zupełnie domowe rzeczy typu kubeczki, butelki czy puste pudełka? Czytałam gdzieś, że tym najłatwiej zająć Maluszka...chociaż w moim przypadku te ostatnie to nie najlepszy pomysł, szczególnie jeśli chodzi o tekturowe...poza tym chodzi też o bezpieczeństwo ;-) Czekam na Wasze pomysły i doświadczenia w tej dziedzinie ;-) Całujemy mocno :rofl2:

Martuś zastanawiałam się nawet już nad pójściem do lekarza, bo puder w płynie nic nie dał niestety... Dzisiaj w aptece farmaceutka poradziła Nam maść nawilżającą z wit. A...zobaczymy czy pomoże bo Bubuś troszkę marudny przez to niestety :-( 3majcie kciuki ;-) Buziaki

Moja Milenka lubi pustą butelke po wodzie mineralnej bez etykiety bo chce ją zjeść i troche ją zgniatam, żeby łatwiej sobie trzymała. Bawi się jeszcze puszkami po herbacie z bobowity do środka wsypałam jej troche ryżu. No i mnustwo grzechotek i gryzaków jeden się znudzi daje następny itd... .

reklama
Julek ma dwa pudełka zabawek i bawimy się raz z jednego a po jakimś czasie z drugiego i wtedy bawi się z chęcią tymi które dawno nie widział.
A gdy mu się znudzą wszystkie to wtedy wymyślamy co się da ;butelki z grochem,różne pojemniczki np. po aktimelu, gazety Julek uwielbia oczywiście to wszystko pod nadzorem i ze smoczkiem w buzi inaczej wszystko lądowało by w niej.Najwięcej czasu zabrało mu ostatnio rozpracowanie sreberek po Merci nie chciało mu się odkleić od paluszków i jakieś pół godziny spokojnie usiedział na kolankach.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry