reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kosz

Czekam na malenstwo :

• Wszystkich głosujących
    24
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja mam 24 lata,jestem z Wieliczki. Mój Jarek ma 30 i jest z Krakowa. Mieszkamy w Chrzanoowie. Znamy się 4 lata. 09.09.2006r wzięliśmy ślub. Karolinka się poczęła zaraz po naszej podróży poślubnej do Rzymu:tak: Staraliśmy się dużo wcześniej ale dopiero po ślubie się udało. Jak tylko lekarka mi pozwoli planujemy kolejnego bobaska;-)

reklama
My nie mamy jeszcze prezentu dla Amelci...zastanawiamy się co kupić.Chciałabym zeby był to prezent na dłuży czas.
A Wy macie juz prezenty? Piszcie,piszcie lub wklejacie linki.

Zastanawiałam sie nad takim krzesełkiem KRZESEŁKO GALILEO CONECO, PROMOCJA+ GRATISY W-wa (275543066) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

My już mamy krzesełko i jeśli mogę to powiem Ci AGAA321 że pomocny w krzesełku jest kosz,bo można wsadzić tam pieluchy tetr. czy jakąś zabawkę,śliniak. Patrz też co obejmuje gwarancja,bo dużo firm nie chce uwzględnić jakiegoś braku czy też wady.;-)

My tez mamy kołysaki Mini mini,najbardziej podoba nam sie żabka Małgosia:-D tylko nie wiem która masz część?my mamy 2

Witam Was Kochane Lipcowe Mamusie! Wielka prośba o opinię, bo martwię się o Naszego Maluszka. Piotruś 18 stycznia skończył 6 miesięcy. W zeszłym tygodniu na buziaczku ( a dokładniej w w kącikach ust ) wyskoczyły mu malutkie krostki:-( Ma też zaczerwienioną skórę ale oprócz tego żadnych niepokojących objawów typu gorączka czy rozdrażnienie. Chciałam się dowiedzieć czy któraś z Was drogie Mamusie może przechodziła coś podobnego ze swoim Maluszkiem? :-( Przyczyny mogą być dwie... Obawiam się czy Nasz Synek nie zaraził się trądzikiem różowatym od swojej chrzestnej która była u Nas kilka dni...lub bardziej prozaicznie... kilka dni temu, kiedy wyszłam do łazienki wyciągnąć, pranie Maluch siedząc w foteliku do karmienia ściągnął ze stołu Tatusiowe klucze od auta i włożył metalową zapinkę od smyczy do buzi... Może to być tzw. "Żaba", chociaż sama nie wiem jak to dokładnie wygląda :dry: Jeśli któraś z Was Mamcie wie jak sobie z takim podrażnieniem poradzić to proszę gorąco o podpowiedź bo próbowałam już wszystkiego... Przemywam Piotruśkowi buziaka solą fizjologiczną, tylko że to niewiele daje bo Maluszek teraz przechodzi etap wsadzania wszystkich zabawek do buzi i ciagle jest caluuuutki pośliniony... smarowałam to też kremami nawilżająco-ochronnymi typu jonhsons baby...nawet sudocremem próbowałam i nic :-( Czekam na rady Kochane Mamusie! Buziaczki dla Was i dla Waszych Skarbów!! Pozdrawiam... Ela

Zastanawiałam się Mamuśki Kochane czym najłatwiej zainteresować Wasze Bobaski?? ;-) Macie jakieś pomysły na zabawki, które zajmą dziecko na dłużej niż 5 min?:sorry2: Bo ja mam z tym ogromny problem ;-) Co najlepiej sprawdza się u Was? Grzechotki? Pluszaki? a może zupełnie domowe rzeczy typu kubeczki, butelki czy puste pudełka? Czytałam gdzieś, że tym najłatwiej zająć Maluszka...chociaż w moim przypadku te ostatnie to nie najlepszy pomysł, szczególnie jeśli chodzi o tekturowe...poza tym chodzi też o bezpieczeństwo ;-) Czekam na Wasze pomysły i doświadczenia w tej dziedzinie ;-) Całujemy mocno :rofl2:

Martuś zastanawiałam się nawet już nad pójściem do lekarza, bo puder w płynie nic nie dał niestety... Dzisiaj w aptece farmaceutka poradziła Nam maść nawilżającą z wit. A...zobaczymy czy pomoże bo Bubuś troszkę marudny przez to niestety :-( 3majcie kciuki ;-) Buziaki

Moja Milenka lubi pustą butelke po wodzie mineralnej bez etykiety bo chce ją zjeść i troche ją zgniatam, żeby łatwiej sobie trzymała. Bawi się jeszcze puszkami po herbacie z bobowity do środka wsypałam jej troche ryżu. No i mnustwo grzechotek i gryzaków jeden się znudzi daje następny itd... .

reklama
Julek ma dwa pudełka zabawek i bawimy się raz z jednego a po jakimś czasie z drugiego i wtedy bawi się z chęcią tymi które dawno nie widział.
A gdy mu się znudzą wszystkie to wtedy wymyślamy co się da ;butelki z grochem,różne pojemniczki np. po aktimelu, gazety Julek uwielbia oczywiście to wszystko pod nadzorem i ze smoczkiem w buzi inaczej wszystko lądowało by w niej.Najwięcej czasu zabrało mu ostatnio rozpracowanie sreberek po Merci nie chciało mu się odkleić od paluszków i jakieś pół godziny spokojnie usiedział na kolankach.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry