reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kosz - watki nieaktywne przeznaczone do trwalego usuniecia

chcemy sie starac za kilka miesiecy, chociaz troche sie obawiam, bo o to pierwsze staralismy sie ponad rok... boje sie, ze znow tak od razu moze sie nie udac...
anaklim - mozesz dac mi namiary na tego polskiego gin? czy po poronieniu GP i irlandzcy lekarze traktowali ciaze Twojej siostry/kolezanki jakos inaczej - zlecili dodatkowe badania, zwracali wieksza uwage, zapisali cos? czy nie ma co na nich liczyc i od razu uderzac do polskiego lekarza?

no i gratuluje - Tobie i Twoim bliskim. dbaj o siebie.

reklama
Adres i anmiary na polskiego lekarza: 353a North Circular Rd., Phibsborough, Dublin 7
Home Care Clinic Medical Centre.

Moja koleżanka wszystkie pierwsze badania zrobiła w Polsce. Zaszła w drugą ciążę 3 miesiące po poronieniu, ale tutaj oprócz swojego GP i ginekologa jeździła jeszcze do Mediusa, ale nie była zadowolona, mówiła, że tarktują tam pacjenta jak maszynkę do robienia pieniędzy, a jak się umówiła na ostatnie usg, jechała 120 km i pocałowała klamkę.
Badania będziesz miała dokładniejsze i częściej z tego co się orientuję.

Ten ginekolog o którym pisałam, jak ze mną rozmawiał, powiedział, że: "kobieta w ciąży powinna mieć cieplarniane warunki, nie powinna się stresować, powinna leżeć i odpoczywać", podobało mi się:))

Moja siostra zaszła w ciążę rok po poronieniu, ale oczywiście dostała plamienia w 7 tygodniu i leżała przez kolejne 4 miesiące. Teraz jest szczęśliwą mamą i myśli o drugim maluszku:)

Elajza - jeśli masz jakieś pytania, o wal śmiało albo n aforum albo na priva. Ja często jestem w Dublinie, może jakaś kawka kiedyś????

No i trzymaj się dzielnie i pisz koniecznie jak dajesz sobie radę!

Jestem pelna nadziei, ze to juz niebawem, i wyczekuje jakichkolwiek sygnalow. A tu tylko kilka skurczow i nic.Poza tym jestem cala spuchnieta i czuje sie jak hipcio. Namowilam meza na male co nieco :zawstydzona/y: (zeby przyspieszyc porod) ale nic to nie dalo. Sprobujemy dzisiaj, niech sie meczy, bo pozniej 6 tygodni postu.:-D:szok:

Namawiaj męża i nie przestawaj i dużo się ruszaj. Masaż szyjki macicy i prolaktyna przyspieszają poród, a dużo ruchu pozwala dziecku naturalnie się obniżać co również przyspiesza poród. Mi takie działania przyspieszyły o tydzień.:-):-)

Cześć dziewczyny,
Też jestem w Dublinie i ma termin na 6 października.

sim77 piszesz, że na GP mogę wybrać polskiego lekarza i na tych samych warunkach co irlandziego czyli- bezpłatnie, ale w Medicusie i na Parnell powiedzieli, że owszem, mogę sobie wybrać GP u nich, ale niedostanę karty GP, muszę płacić a i ich zwolnienie nie może być podstawą do starania się o sick benefit.
Wszystko dlatego, że muszą mieć praktykę dłużej niż 3 lata a potem podpisać kontrakt z tutejszym hse.
Znasz jakiegoś polskiego GP, który działa dokładnie na warunkach irlandzkich?

Co do szpitali, to ja się zapisałam do National Maternity Hospital, miałam juz pierwszą wizytę, zrobili mi usg w 9 tygodniu bez żadnych problemów i tylko pielęgniarkę przegoniłam, żeby sobie recę umyła zanim zacznie mi krew pobierać:angry:
Poza tym mam kłopoty z tarczycą i zostałam potraktowane bardzo poważnie, lekarz przepisał mi to samo co polska lekarka z Medicusa (bardzo dobra lekarka - J. Sochacka)
Kazał zgłaszać się regularnie co 3-4 tygodnie więc juz się nie martwię o wyciek pieniędzy:tak:

Pozdrawiam Was wszytstkie!

Czesc Wszystkim!Evelajna czy mozesz mi dac namiary na Medicusa w Dublinie,jakies zname albo popularne miejsce przy ktorym on sie znajduje wiem,ze nz ulicy Prussia,ale to mi nic nie mowi,mieszkam okolo 250km od Dublina,ale chcialam zrobic sobie to 3 lub 4d,do Polski narazie nie jade wie moze tutaj bym zrobila.Jestem pacjentem prywatnej kliniki,ale oni nie maj 3d,niestety,prosze o odpowiedz i z gory BARDZO DZIEKUJE

reklama
Udalo sie, juz jestesmy po!!!! Synek przyszedl na swiat w dzien Sw. Patryka, ale nazwiemy go Hubert. Wiecej szczegolow jak odpoczniemy.

Do góry