reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kosz - watki nieaktywne przeznaczone do trwalego usuniecia

Ja o Medicusie też słyszałam baaardzo różne opinie, no i niestety w większości negatywne. Sama przetestowałam inną polską przychodnię, a właściwie ginekologa. Podaję adres:
Adres: 353a North Circular Rd., Phibsborough, Dublin 7
Home Care Clinic Medical Centre
Pan doktor bardzo miły, chętnie odpowiada na pytania, poświęca i tyle czasu ile potrzeba, ja siedziałam za pierwszym razem pól godz, za drugim 40 minut! Poza tym dostałam zwolnienie z pracy, bo kiepsko ze mną było, a moja koleżanka w Medicusie nie dostała, bo usłyszała, że lekarz z polski nie może wystawić zwolnienia????!!!???
Oddzielny fotel do badania, oddzielna leżnka do USG (bardzo dobrej jakości zdjęcia), no i wizyta połowę tańsza niż w Medicusie, a to ważne!

reklama
ELAJZA - ogromne gratulacje!!!! Być mamą to wielkie szczęście! Zobaczysz! Jak się czujesz w tych pierwszych tygodniach??

Iggo zazdroszcze ci ze to juz 8 miesiac, przedemna niestety jeszcze ponad 4 miesiace ciazy. Napisz jak znosisz ciaze i czy od poczatku ciazy nie masz zadnych komplikacji. A moze wiesz kto mieszka w twoim brzuszku to napisz ja jestem bardzo ciekawa wszytkiego, niestety nie mam tutaj za wielu znajomych a tym bardziej nie mam znajomej w ciazy wiec kazde wskazowki sa dla mnie wazne, ciesze sie ze rodzisz w tym samym szpitalu co ja, mam nadzieje ze po porodzie napiszesz jak bylo. Pozdrawiam trzymaj sie cieplutko. :-)

A więc jestem w 34 tyg, termin mam niby na 27 lub 29 kwietnia. Ciąża na szczęście od początku przebiegała bez problemów. Za każdym razem jak byłam w Polsce to konsultowałam się z moim Polskim lekarzem. Tu chodzę do Polmedu, ale swoje odczucia już napisałam powyżej. W Rotundzie miałam dwie wizyty, pierwsza była ok. zrobili badania i super, ale po drugiej to mnie zwaliło z nóg, tylko ciśnienie, papierek do moczu i badanie serca płodu - masakra.:szok:

Samopoczucie od początku bardzo dobre, do niedawna dużo chodziłam - co weekend gdzieś w terenie łaziliśmy.:-)

W moim brzuszku mieszka Mała dziewczynka, jest zdrowa, tylko jakaś tak strasznie dzika i bardzo jej się chyba śpieszy bo brzuszek już mi się obniżył.:-D

Super ze bedziesz miala coreczke, ja tez bardzo chce coreczke ale jeszcze nie wiem kto mieszka w moim brzuszku. Jutro mam USG w Rotundzie wiec moze sie dowiem. A jak nie to w przyszlym tygodniu jak bede w Polsce ide na USg 3D wiec napewno sie dowiem czy chopiec czy dziewczynka wazne zeby bylo zdrowe. Pozdrowienia dla wszytkich mamusiek.:-)

Też uważam że najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa, Mi i mężowi było wszystko jedno czy będzie chłopak czy dziewczynka, ważne że będzie... i na razie odpukać jest wszystko super.
Jak będziesz na USG w Rotundzie to upomnij się żeby sprawdzili ci płeć, bo ja musiałam poprosić bo sama kobitka nic nie mówiła (w zasadzie wiedziałam już od dwóch lekarzy, ale chciałam się upewnić :-p)

To trzymam w kciuki za zdrowego Maluszka :-)

Za wizytę zapłaciłam 100 euro, razem z usg. Pan doktor jest jeden jedyny, ma na imię Jerzy ale nazwiska za cholerę nie mogę sobie przypomnieć:( Tak czy siak jako jedyny ginekolog w przychodni przyjmie na pewno:)
Ja za 6 dni do Polski, spakowałam się już, idę na USG 4D to może też płeć poznam?

Wlasnie wrócilam z USG no i mamy synka, jest zdrowy i rosnie jak na drozdzach ma juz 500g. Pani ktora robila USG byla bardzo mila. Ale jakie zaskoczenie mnie spotkalo Pani robiaca USG jest Irlandka a uczy mowic sie po Polsku, wszystkie czesci ciala ktore mi pokazywala mowila w polskim jezyku :szok:i nawet niezle jej szlo bardzo wyraznie mowila, bylam w szoku. :nerd:
W pitatk lecimy do polski na swieta i juz zapisalam sie na USG 3D, bo bylam przekonana ze nie powiedza mi tutaj kto mieszka w brzuszku. Mimo tego ze wiem ze to synek to i tak pojde na 3d bede spokojniejsza bo jest dokladniejsze.
Pozdroweinia dla wszystkich :-)

reklama
Kania - super, gratuluje. Ciesze się że trafiłaś na miłą kobietkę na USG, moja pamiętam też była miła, a płeć to warto zawsze potwierdzić - bo wpadki zdarzają się najlepszym :-p Świetnie że idziesz na 3D, ja się zagapiłam i chciałam iść w 32 tyg, ale stwierdziłam że Mała już za duża i odpuściłam.

Miłego wypoczynku w Polsce życzę

Do góry