reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kosz - watki nieaktywne przeznaczone do trwalego usuniecia

Laseczki, ja lecę w poniedziałek, a w środę za tydzień idę na usg 4D. Ja jeszcze nie znam płci, ale okruszek zdrow:)

reklama
mam małe pytanie jestem rok w Irlandii i pierwszy raz zaszłam w ciąże. Jak narazie chodzę do lekarza na Parnelu do pani doktor Anety Sępka która powiedziała że mam pójść do lekarza GP tylko nie wiem gdzie mogę sie do niego udać i jaki wybrać szpital na poród mógłby ktoś powiedzieć mi pare słów na ten temat nie wiem jeszcze wszystkiego. Z góry dziękuje :-)

Marta - mozesz wybrac na GP polskiego lekarza - na tych samych warunkach jak irlandzkiego - czyli bezplatnie. :tak:
jak ja sie ciesze ze ja juz mam dzidzie po drugiej stronie brzucha!

To bardzo sie cieszę że już to przeszłaś orientujesz sie może gdzie bym znalazła w centrum Dublina tego lekarza jeśli nie znasz ulicy to może być nazwa ośrodka wtedy znajdę:-)i mam jeszcze jedno pyt. czy mogłabym sie starac tutaj o socjal

marta09_07 ja mam małe doświadczenie, ale jako GP poszłam do dr Kryka z Polmedu (to ta sama przychodnia co Aneta Sempka), niestety skasował mnie 40 euro. Szczerze GP przydał mi się tylko raz żeby wystawić świstek do szpitala. Potem chodziłam już tylko na przemian do polskiego ginekologa i szpitala (tak poważnie miałam tylko dwie wizyty w szpitalu :baffled:) Na szpital wybrałam Rotunde, ale teraz troche żałuje, bo widać że szpital jest przeładowany. Natomiast słyszałam że bardzo dobra opieka jest w Commbe Women's Hospital
Coombe Women's Hospital - Home Page , ale to wypowiedź jednej osoby.
Najlepiej jak inne dziewczyny się wypowiedzą.
Powodzenia życzę

hej wszystkim...
niestety tydzien temu stracilam nasze malenstwo.... bylismy akurat w Pl. przypuszczam, ze przyczyna byl za niski progesteron, na co babka z EMC nie zwrocila w ogole uwagi...

teraz musze koniecznie znalezc dobrego gina tutaj, zeby znow nam sie to nie przytrafilo... a z tego co czytam to nie ma co liczyc, ze irlandzki GP przejmie sie i wysle na jakies dodatkowe badania....

elajza strasznie mi przykro z powodu dzidzi ... :-(

Sami z mężem staraliśmy się o naszą kruszynkę dwa lata - z tym że leczyłam się w Polsce.Ale trzymam w kciuki żeby znowu się udało, ja raczej jeszcze nie spotkałam tutaj jakiegoś bardzo dobrego lekarza.

reklama
teraz musze koniecznie znalezc dobrego gina tutaj, zeby znow nam sie to nie przytrafilo... a z tego co czytam to nie ma co liczyc, ze irlandzki GP przejmie sie i wysle na jakies dodatkowe badania....

Elajza - Okropnie mi przykro z powodu maluszka:-:)-:)-(.... Bardzo Ci współczuję.
Wiem, że słowa to mało, ale moja siostra i moja koleżanka przeżyły dokładnie to samo co Ty. Teraz Agnieszka cieszy się z Oleńki (7 miesięcy), a Madzia jest w 36tyg ciąży, tu w Irlandii i czeka na pierwsze skurcze:)))

Nie uprzedzaj się do lekarzy. GP swoją drogą, a ginekolog swoją. Ja na Circular Road trafiłam na świetnego polskiego ginekologa, miałam plamienia, dostałam duphaston i zwolnienie, leżałam i wszystko wróciło do normy....

Trzymam kciuki, mocno, nie poddawaj się! Warto się starać!

Do góry