reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kosz - watki nieaktywne przeznaczone do trwalego usuniecia

reklama
chocolate - lewatywa? zupelnie nie rozumiem dlaczego tak Tobie zalezy. Watpie zeby nawet na prosbe w irlandzkim szpitalu Tobie zrobili. W poradnikach pisza ze to nie jest potrzebne....
Ja wraz z pierwszym skurczem (w domu) dostalam biegunki - czytalam ze tak wlasnie naturlanie reaguje organizm. Niektore kobiety wymiotuja.
Nie martw sie na przyszlosc ciesz sie mysla o dziecku i WYPOCZYWAJ
Gdzie planujesz rodzic? moze juz o tym pisalas, ale moj niespelna 3 tygodniowy synek nie daje mi spedzac wiele czasu przed komputerem.
pozdrawiam i zycze radosnego ostatniego dnia Swiat!

jak wiecie ja tez balam sie porodu bez lewatywy, ale jak juz bylam na sali to o niczym nie myslalam, tylko o moim maluszku. Nie interesowalo mnie czy sie przytrafi, czy nie. Jednak co do czopkow na przeczyszczenie to jednak moglam sie w nie zaopatrzyc, bo po porodzie mialam okropny problem z wyproznieniem, tym bardziej, ze bylam szyta (peklam okropnie w strone odbytu).
Lewatywy nie robia, ale za to cewnikuja, bo podczas znieczulenia epiduralem podaja kroplowke i peczerz moze przeszkadzac w porodzie. Przez to mialam okropnie bolace otarcia w okolicy cewki. Myslalam, ze umre, ale wyprobowalam Lanoline, ktora stosuje na popekane brodawki, posmarowalam gdzie trzeba i pieczenie przeszlo jak reka odjal. Lece, bo maly wola. Reszte postaram sie napisac w kawalkach, pomiedzy karmieniami.:-)

ja juz najgorsze mam za soba, moge siedziec. Przez pierwsze dwa dni w szpitalu bylo znosnie, moglam siedziec w lozku , ale gdy wrocilam do domu i jak to w domu nie moglam tyle lezec, bo drugie dziecko tez potrzebuje mamy, to bole krocza nasilily sie i w zadnej pozycji nie bylo mi wygodnie.
Postanowilam nie wyglupiac sie i dalam sobie luz z przygotowaniem sutych swiat, wychodzac z zalozenia, ze znajomi uszanuja ten czas i nie beda sie pchali drzwiami i oknami. poza tym wiele potraw jest nie dla mnie, wiec po co sie meczyc.
Z malym caly czas mam klopot, bo najpierw jadl po 10-15 min. z kazdej piersi i spal ok. 2-3 godz. i ssal tak pieknie, od wczoraj je malutko, szybko zasypia i zadne sposoby na obudzenie nie dzialaja, spi krotkoi jakos tak niespokojnie, ale nie poddaje sie, bo wyczytalam, ze czeste karmienie zwiekszy ilosc pokarmu. Przecierpie to, bo chce karmic.

chocolate - lewatywa? t!

zależy mi bardzo, ponieważ przy Zuzi w Polsce maiłam robiona lewatywe a mimo to w głowie od samego początku do do ,,wyjścia,, Zuzi myślałam tylko o tym. Biegałam ciągle do toalety bo miałm wrazenie ze zaraz sie załatweie. Pozniej mi zabronili i dali basen, ale ja nie potrafie przy kimś. Świadomości, że za ścianą ktos jest........ciężka sprawa ale niektorzy tak juz mają

reklama
Popieram - skurcze tez podzialaly na mnie jak srodek przeczyszczajacy, zanim dotarlam do szpitala, to nic juz chyba w sobie nie mialam, oprocz dzidziusia :)

pati daj sobie luzu, pewnie ze musisz jak najwiecej wypoczywac teraz. Tez mialam cewnik przy epiduralu, ale cale szczescie nic mnie pozniej nie bolalo.

chocolate jesli tak bardzo Ci na tym zalezy, to poprostu na kolejnej wizycie zapytaj o lewatywe na zyczenie. Zaproponuj, ze zaplacisz za to, to byc moze sie zgodza. Inneg wyjscia nie widze. Albo, gdy bedziesz blizej swojeo terminu, nie jedz ciezkostrawnych produktow i zaopatrz sie w jakiec cudo na przeczyszczenie.Idz do apteki i popytaj.

Do góry