reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kosmetyki dla kobiet w ciąży i po ciąży

reklama
bleee :-D
ja tam sobie niczym nie polewałam;-)i zagioło się szybko .. po 5 dniach jeździłam już autem (jako kierowca) a byłam nacinana..
bolało pierwsze kilka dni...
moja szefowa mówiła ze dobre są po cięciu nasiadówki na wodzie z solą ale też nie stosowałam;-)

a krem na sutki polecają BEPANTHEN ale u mnie nie zadziałał..
miałam LANSINOH http://www.lansinoh.pl/LanolinInfo.php
i powiem że jak się nim smarowałam to czułam taka ulgę...
polecam jak najbardziej :-) jak dla mnie o niebo lepszy od bepanthenu dzięki niemu przetrwałam całe bolesne karmienie

Ostatnia edycja:
Tantum rosa jest dobre. Kobiety polecają. Można już w szpitalu stosować. U nas położne wrecz zachęcały żeby korzystać przy siusianiu z czegoś do polewania bo mocz może bardzo drażnić ranę i może piec a jak się polewa krocze jednocześnie ciepłą wodą to problem znika. Ja myślałam nad zwykłą butelką po wodzie mineralnej z dzióbkiem już 5 lat temu ale ostatecznie nie miałam sn. A Tantum rosa w tamtym czasie było w formie saszetek do rozpuszczania. I nie było bardzo drogie.

O widzę ViKamciaG, że maja też z tej firmy woreczki do przechowywania pokarmu, no i obczaiłam, ze jest dostępne na allegro :)

Mi w szpitalu polecono nie smarować piersi niczym, ewentualnie na koniec karmienia nieco mleka rozsmarować, nic więcej. Krem pęknięciom nie zapobiegnie, niestety. Ale łagodzi :tak:

też słyszałam że mleko matki , ale jak ja sobie rozsmarowałąm mlekiem to aż mi się sutki gotowały:crazy:
po bepanthenie piekły i swędziały
a ten krem idealnie łagodził:tak:
nie musi leczyć , ważne żeby łagodził ból , bo i tak nie da się szybko wyleczyć czegoś co się używa co 3h;-)
trzeba byłoby sobie zrobić przerwę na jakiś tydzień:-p

reklama
Do góry