Witajcie Ja używam przemiennie oliwki Johnsona oraz bambino, zależnie od tego jaką mam pod ręką. Muszę przyznać, ze się sprawdza gdyz jestem w 6 miesiącu ciąży, mam już duży brzuszek i ani jednego rozstępu itp.. Również na dniach zaopatrzyłam się w śródziemnomorskie serum ujędrniające do szyi i dekoltu z planet SPA avon. Biust mi się powiększył o 2 rozmiary, dlatego poszukuje kosmetyków pielęgnujących do tej części ciała, jednakże nie chciałabym aby były szkodliwe dla dzidzi. A wy jak dbacie o skórę dekoltu i piersi ? Również w ciąży zmieniła mi się cera, dlatego zakupiłam żel do twarzy Iwostin purritin, naprawdę normalizuje cerę zero zaczerwienień i wyprysków jak również rozszerzonych porów. Pozdrawiam was serdecznie )))))))))))) P.s Jak dbacie o skórę dekoltu i piersi w ciąży ?
reklama
Nie chce wyjść na paskudę, ale chyba na razie, to normalne ,że raczej rozstępy się nie pojawiły.JESZCZE.Bo brzuszki są już widoczne, ale skóra daję jeszcze radę.Poczekajmy do 8 miesiąca.Chociaż w 90% to i tak genetyka..
No ale może coś pomogą te wszystkie specyfiki
do masażu krocza jest olejek Weledy,ale o ile mnie pamięć nie myli to zaczyna się masować ok30 tygodnia.
Salsera co do ćwiczeń, to mnie ta joga lekko usypia, wolę pilates(też jest w wersji dla ciężarówek).Z piłką jest fajny, odciąża kręgosłup, przyda się to zapewne za 2-3 miesiące.
No ale może coś pomogą te wszystkie specyfiki
do masażu krocza jest olejek Weledy,ale o ile mnie pamięć nie myli to zaczyna się masować ok30 tygodnia.
Salsera co do ćwiczeń, to mnie ta joga lekko usypia, wolę pilates(też jest w wersji dla ciężarówek).Z piłką jest fajny, odciąża kręgosłup, przyda się to zapewne za 2-3 miesiące.
Ostatnia edycja:
po wieczornej kąpieli, przez 5-10 minut dziennie
wprowadź kciuk z olejkiem około 2 cm do pochwy i delikatnie rozciągaj te okolice w kierunku odbytu
uciskaj ściankę pochwy i wykonuj ruch jak wskazówki zegara od godz. 3 do 9 i z powrotem
następnie masuj obszar między odbytem a wejściem do pochwy, masować z zewnątrz i od wewnątrz
Dziewczyny piszą żeby masować już teraz, ale moja gin stwierdziła, że teraz to można sobie Kegla ćwiczyć a masowac to po 30 tyg.No ale chyba te parę tygodni nie jest aż tak ważne, o ile będzie się to robić, a nie tylko w teorii..
Bo wiadomo jak to bywa z chęciami.
Poza tym położna zaleciła mi balonik epino, od 34 tyg, jeszcze mi powie dokładnie na kontroli kiedy zacząć.No i będę z nim ćwiczyć po ciąży.
wprowadź kciuk z olejkiem około 2 cm do pochwy i delikatnie rozciągaj te okolice w kierunku odbytu
uciskaj ściankę pochwy i wykonuj ruch jak wskazówki zegara od godz. 3 do 9 i z powrotem
następnie masuj obszar między odbytem a wejściem do pochwy, masować z zewnątrz i od wewnątrz
Dziewczyny piszą żeby masować już teraz, ale moja gin stwierdziła, że teraz to można sobie Kegla ćwiczyć a masowac to po 30 tyg.No ale chyba te parę tygodni nie jest aż tak ważne, o ile będzie się to robić, a nie tylko w teorii..
Bo wiadomo jak to bywa z chęciami.
Poza tym położna zaleciła mi balonik epino, od 34 tyg, jeszcze mi powie dokładnie na kontroli kiedy zacząć.No i będę z nim ćwiczyć po ciąży.
ja ostatnio pytałam położną o nacinanie krocza itp, czy to rutynowo stosują,i napomknęłam o tych masażach, ćwiczeniach itd, to powiedziała,że to i tak nic nie daje...że jak trzeba będzie naciąć to i tak to się zrobi,abyśmy się nie rozerwały...no ale znowu w necie piszą wszędzie,że pomaga itp...więc pewnie nie zaszkodzi a noż widelec pomoże...
emikaa, to kwestia położnej.Nie wszyscy są tego samego zdania..
Poza tym nie każdy szpital (położna)stosuje ochronę krocza, nie kazdy ma warunki.Przy rodzeniu w pozycji poziomej, braku rozluźniającej części w wodzie rzeczywiście najcześciej nacinają krocze standardowo, bo po co mieć więcej roboty.
Taki poród bez nacinania trwa trochę dłużej.
Kurcze to chyba nie powinno być w tym wątku
Poza tym nie każdy szpital (położna)stosuje ochronę krocza, nie kazdy ma warunki.Przy rodzeniu w pozycji poziomej, braku rozluźniającej części w wodzie rzeczywiście najcześciej nacinają krocze standardowo, bo po co mieć więcej roboty.
Taki poród bez nacinania trwa trochę dłużej.
Kurcze to chyba nie powinno być w tym wątku
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
o olejkach do masowania krocza tu
ale o masowaniu i ochrnioe ... tam https://www.babyboom.pl/forum/maj-2...i-watpliwosci-za-i-przeciw-45173/index41.html
dzięki
ale o masowaniu i ochrnioe ... tam https://www.babyboom.pl/forum/maj-2...i-watpliwosci-za-i-przeciw-45173/index41.html
dzięki
mloda_i_piekna
Fanka BB :)
Ten balonik epino to strasznie drogi ;/ nie dla mnie... Zostaje masaż ręczny, a jakie do tego olejki?
A czy stosujecie już coś na sutki żeby je przygotować do karmienia, bo nie znalazłam, nic nie rzuciło mi się tu w oczy...
A czy stosujecie już coś na sutki żeby je przygotować do karmienia, bo nie znalazłam, nic nie rzuciło mi się tu w oczy...
reklama
gag
Fanka BB :)
no własnie - a jaki krem na sutki jest najlepszy?
i pytanie do dziewczyn, które juz przeszły sn: gdzies w necie wyczytałam, ze warto ze sobą zabrać do szpitala tantum rosa w butelce z dzióbkiem i polewac sobie krocze po porodzie? co o tym sądzicie?
i pytanie do dziewczyn, które juz przeszły sn: gdzies w necie wyczytałam, ze warto ze sobą zabrać do szpitala tantum rosa w butelce z dzióbkiem i polewac sobie krocze po porodzie? co o tym sądzicie?