reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kompletna wyprawka dla dziecka na allegro- co sądzicie?

Zestaw jak na moj gust drogawy i... bardzo niekompletny. 2 koszulki?? Sorry, troche smieszne, czyli i tak i tak latanie po sklepach przewidziane w rozkladzie zajec. 1 butelka? Troche blado, ale ok, przyjmijmy wersje minimalistyczna. Z rzeczy niezbednych, ktorych tu nie znajduje - szczoteczka do wloskow, czy hodujemy ciemieniuche? Za to nie kazde dziecko uzywa smoczka do uspokajania, wiec to pozostawilabym juz wyborowi rodzicow.
Aha! I "polspiochy" a nie "pol spiochy".

Jak dla mnie zestaw malo interesujacy, choc ubranka ladne i "na sztuki" moglabym sie skusic.

reklama
Dziękuję za wasze opinie :) Muszę jeszcze nad tym pomyśleć. Informuję także że nie było moją intencją reklamowanie tego produktu. Forum poczytuję od jakiegoś czasu(jako gość), w końcu chciałam się was poradzić stąd mój pierwszy post. Macie rację, że nie jest to kompletna wyprawka bo łóżeczka i wózka w niej też nie ma :) chodziło mi ogólnie o jej zawartość i stosunek do ceny. Fajne mają ciuszki, polskiej firmy. Butelkę Avent i smoczek też planuję kupić. Nie wiem co z tą Fridą ale podobno mamy ją polecają.

No, prosze -ironia! ;-) Spoko. Skojarzenie proste w temacie czesadelka - jesli jest cos do pazurkow, powinno byc i do wloskow bo nawet lysego dzieciaczka trzeba szczotkowac, zeby uniknac ciemieniuchy, ktora tworzy sie bardzo szybko. Poza tym... ciuszkow jest za malo nawet na poczatek, wiec "latanie po sklepach" i tak nie ominie bo trzeba bedzie dokupic i podstawowa garderobe i jakies cieplejsze okrycia. Nie sama bawelna/bielizna zyje noworodek. Dla mnie osobiscie termometr kapielowy i smoczek-uspokajacz to zbedne przedmioty, natomiast jedna butelka to za malo, nie mowiac juz o tym, ze widzialabym do niej na starcie zapasowy smoczek, ale moze to faktycznie jak na pakiet startowy za duze oczekiwania. Ja wiem, ze od kiedy mialam noworodki w domu, duzo sie zmienilo i sa fajne dziecio-gadzety... Widzisz, jak dla mnie wyprawka to bylo po 6 koszulek, spiochow (lubilam na polspiochy na poczatek, potem juz dziecko sie z nich wykopywalo i lepsze byly spioszki) i "czegos spod spod" - moga byc bodziaki. Z tym ze znow... zestaw opiewa na bodziaki z krotkim i dlugim rekawkiem, co dla mnie mija sie z celem. Jesli mam rodzic latem, bede szukac bodziakow z krotkim rekawkiem, na to pojdzie koszulka (albo i nie jesli bedzie upal) i styknie, ale zima zdecydowanie stawiam na dlugi rekawek zeby malemu lapiny nie marzly bo nawet w domu temperatura bedzie jednak nizsza niz latem. Itd. itd...

ten zestaw to w sumie moze i dobry pomysl by byl na prezent dla przyszlej mamy, reszte i tak musi dokupic bo ta ilosc body i koszulek to chyba na 1 dzien :p ale jedno co moge powiedziec to ze jakosc tych ubranek z Ewa klucze jest swietna. jak moj synek byl niemowlakiem to zamawialam tyle te i z pinokio.sa naprawde ladne i dobrej jakosci. a swoja droga pomysl mieli niezly z ta wyprawka tylko trzeba go dopracowac albo kilka wersji zrobic bo kazda mama potrzebuje czego innego :)

Ja bym ogólnie wolała sama wszystko pokupować a nie zamówić przez internet ale jeżeli udało ci się coś takiego wybrać to jak najbardziej, poza tym wiadomo jak z czasem zawsze go za mało.

Gdzie waszym zdaniem najlepiej zrobić zakupy dla maluszka. Głównie chodzi mi o kosmetyki. Polecicie jakieś sklepy internetowe lub stacjonarne w Warszawie?

nie ma znaczenia czy stacjonarnie czy nie :) u nas świetnie sprawdziła się ziajka i oilatum bo mały miał bardzo suchą skórkę :(

reklama
Ja bym kosmetykow za duzo nie kupiwala, najlepiej jakies probki lu male opakowania. Dzieci często sie uczulaja. Przy dwojce uzywalam linomaga zielonego tylko i wyl plus sudocrem w potrzebie. Teraz kupuje ziaja med na azs rewelacja dla dzieci na skórę.

Do góry