reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

reklama
hej... mam 176 cm wzrostu i w ciąży przytyłam tylko albo aż 8 kg :) to nic ale najgorsze jest teraz bo przybyło aż 12... siedzę w domku z dzieckiem i nie mam czasu na żadne siłownie ani nic... szczerze to załamać się idzie

Impreza i po imprezie .. z racji mlodego wieku malego wszystko rozeszlo się po 19, maly już dogorywal..
Swoja droga baaaaaardzo nie lubie jak ktos nie umie/nie chce pilnowac swojego dziecka u kogos..tak było dzisiaj, zjadlam tylko pazury ze stresu, bo rodzice malej olali temat..

Toxicstar – jak patrze na twoje zdj w awatarze to tluszczu mogłabym się lupa dopatrywac..
Maaga – hej, ja marzylam o 9 kg max w ciazy, ale było ze 13 kg :/ a jak już termin minal to tak dowalilo po koniec ze masakra.. na szczescie PO już nie tylam.. a może apetycik masz Duzy? Taki ciazowy jeszcze? ;-) mam koleżankę która przez ciaze przytyla 10 kg, po porodzie i w ciagu kilku dni zrzucila te 10 kg a pozniej Przybylo kolejne 10 kg , karmi piersia i tyje!! ..
PS- p olecam kefiry codziennie – min. 2 butelki 400 ml- ten kto może, kefiry działają ;-) mniej się chce jesc bo zapychaja, SA bardzo zdrowe i takie tam..;-)

To ja jeszcze wieczorowo...mezus wybyl na jakis 'chlopski' wieczor :-) ja zadowolona z tego tytulu bo moge chociaz spokojnie posiedziec przy kompie i nikt mi przez ramie nie zaglada ;-)

Mateuszkowa jaka tam masakra ...13 kg. to nie az tyle ;-) moja znajoma przytyla prawie 40 :baffled: ja wiem,ze to az niewiarygodne i trudno uwiezyc ale sama bylam swiadkiem i widzialam ja :baffled: przed ciaza i w 9 miesiacu...

Ja sama w dzien porodu wazylam 85 kg. :-D ale startowalam z waga 70,tak wiec zaraz po porodzie 10 zlecialo i przez nastepne pare dni 5 i mialam zaraz swoje 70 spowrotem.
No i pozniej jakos tak schudlo mi sie jeszcze 10 ...jeszcze w pazdzierniku tamtego roku wazylam 60 kg i przez te 4 miesiace przytalam prawie 5 kilo :angry: i mam wrazenie,ze wszystko w brzuch poszlo :wściekła/y:no i w cycki :rolleyes2:

Maag Ty sie nie zalamuj ,tylko tak jak My tu kombinuj jak to zrzucic ;-)

Mateuszkowa a Ty dawaj suwaczek...ile Ty wazysz,ze tak mi zazdraszczasz tych moich pieknych 65 kg ??;-)

A jeszcze musze dodac ,ze po tych 8abs to szyje dzisiaj mam normalnie sztywna!! hehe...za pierwszym razem wydawaly sie takie lekkie ale dzisiaj juz nie bylo tak lekko :-D az sie spocilam...

Ostatnia edycja:
jolit@ - jak to zrobilas??? :szok:ze tak schudlas?? ja po porodzie 7 kg i pozniej jakies 2-3 kg w ciagu 2-3 mc :/ ale zarlam wszystko, kfc, pasztety..wszystko czego nie tknelam w ciazy.. no i zostalo mi jakies niecale 3 kg do wagi z pierwszego wazenia w ciazy ( 66,5 kg pierwsze powazniejsze pomiary ;-) ) a przed ciaza schudlam do 64 kg i tak tego mi brakuje........ale nie jadlam pieczywa i wystarczylo .. a teraz nic :p w cycki poszlo czego nie zdzierze, lubilam moje male cycki, wszystkie bluzki byly cacy a teraz? jakas mleczarnia :/ oby zmalaly! a waze 69,5 kg ( dzis 69,1 ale watpie zeby jutro tak bylo.. )
poki co wybaczcie bez suwaczka :blink::zawstydzona/y:

ale sie rozpisalam :-D

No ja musze przyznac,ze jak wrocilam ze szpitala z mala do domu to nic nie jadlam :zawstydzona/y:
Bardzo szybko schudlam..wszyscy ,ktorzy mnie widzieli w ciazy pod koniec i pozniej w kilka miesiecy po porodzie to byli w szoku.
A ja sama jak zobaczylam po powrocie z PL ze swiat Bozego Narodzenia(mala miala wtedy niecale 5 miesiecy) 66 kg. na wadze to dalo mi to takieeego kopa!! wtedy zaczelam a6w do tego spacerki i do lata mialam 60 kg. :-) I tak sobie te 60 kg utrzymywalam dlugo...az do teraz:baffled:

Mateuszkowa to w sumie chcesz schudnac tyle co ja ...tylko 5 kilo :-) przeciez to takie 'nic' ;-)

Ostatnia edycja:
jolit@ - powiem ci, ze jak czytam co piszesz to juz mnie to mobilizuje bo skoro sie da! to sie uda! chce te 5 kg zrzucic,, najgorsza jest opona :/ mysle ze 8 abs dam rade z tym..oby!! no i uda.. :/ jakis cellulit masakra zrobil mi sie w 9 mc i taki uparty :/

dokladnie TYLKO 5 kg a ile zachodu hehehe ;-)mi nie trzeba wiecej bo nie lubie byc patykiem
na maj musze byc cacy :-) maxymalnie na maj!! :-)
sotosowalyscie moze jakas diete ? jednoskladnikowa? maja sens? te dukany i inne? zeby jojo nie bylo..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moja dieta byla taka,ze nie jadlam slodyczy i bialego pieczywa,zadnych swiezych pachnacych buleczek!! bo ja od bulak mam zaparcia ...i tyle. Poza tym jadlam wszystko normalnie,ale ostatni posilek 17:00-18:00.

reklama
Jolit@ - jak dla mnie wlasnie takie odzywianie super, ja jeszcze nie jem smazonego bo nie lubie , miesa tez nie lubie zjem jak ktos zrobi :p, a ostatni posilek o 18 ?? nie ma szans :( przez ciaze nauczylam sie zrec nawet o 23.. i teraz i tak lepiej bo kolacja najpozniej o 21.30 ale musze zjesc bo inaczej burczy w brzuchu...chociaz chyba dzis nie zjem nic..jakos nie czuje glodu.. kefirem zapilam ;-)

Do góry