reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

A ja codziennie jem mieso az wstyd ale taka prawda..moj mezus nie uznaje bezmiesnego obiadu ale to tez nie jest tak,ze gotuje tylko pod niego...po prostu na bezmiesny obiad nie mam pomyslu:baffled: moj M zupa sie nie naje ,zreszta ja tez :-p bo przy nim to juz przywyklam do tego miesa..jakies gulasze robie,zapiekanki z mielonym,duzo drobiu tez uzywam.....czesto kotlety robie drobiowe i do zapiekanek tez drob czasami,udka smaze w piekarniku itd. i jem to co moj maz...oprocz chipsow wieczorami ;-) a on zawsze siadzie z miska chipsow przy mnie i sie pyta -chcesz?? :crazy: faceci to sa beznadziejni:-D

reklama
dziewczyny, zrobilam dzis 1 raz 8abs...o masakra jak mnie brzuch bolal, najbardziej te miesnie zaraz pod mostkiem.. ale dzieki 6w niektore byly super bez wysilku, cwiczylam z mezem i on wymiekl wczesniej heh ;-) bidulek.. a tez ma co zrzucac!!
jolit@ - to ci twoj maz ma poczucie humoru, kobiete cwiczaca, na diecie bywajaca ;-) czipsami czestowac heheh ;-)
dzis - 15 , zostaje w domu.. nie mam pojecia do jakiej temp. mozna wychodzic z 6 mc dzieckiem ??? kuzyn byl wczoraj z roczna cora ponad godz na sankach.. efekt? dziecko ma cos z uszami, zatyka je i krzyczy..ale oni nie widza problemu ;/ czapki konczace sie ponad uszami.. eh.......

Heej!

maaga, hej. :D Razem jest łatwiej schudnąć. Ja w ciąży przytyłam jakieś 36 kg na ścisłość. i Teraz tylko 14 zostało. : D nie ma rzeczy nie możliwych. ;)

Mateuszkowa, bo centrum tłuszczowe u mnie jest na czterech literkach, od zawsze. : D Ja z Maksiem nie wychodze jak jest powyżej -10 albo silny wiatr. Tak to zawsze ciepło go ubieram i wychodze. :D Uszka powinny być zasłonięte to przewiać może sie dziecko, albo zapelenie ucha, czy coś innego. ^^

Jolita, też codziennie jem mięso. Jak nie ma mięsa to jest bunt. ^^ ehh.. faceci. : P

Ostatnio mój P. ciągle wpycha w siebie czekolady i cipsy z dipem, przed telewizorem non stop, i łazi sie pyta czemu ja sobie z nim tak nie usiąde i nie pojem. o,O masakra.

Dziś jestem chora już na cacy. Głowa mnie boli, zatoki mi pulsują, węzły chłonne mam powiększone, i stan podgorączkowy, i gardzioło po mału daje o sobie znać. Muszę zapomnieć o bieganiu i wreszcie coś normalnego zjeść.. bo w ogóle czuje się mega slaba. Masakra. -,-

Czesc .U mnie z dieta porazka .Od prawie 2 tygodni mloda ma mega katar (ja zreszta tez) i biegam ciagle z chusteczka za nia,Jesc mi niechce i pluje ,tylko mleczko albo deserek,wiec nawet sie nie wysilam i nie gotuje nic dla siebie . ..eee szkoda gadac ,wcinam jakies ciasteczka ,kanapki.. Narazie mam tylko checi do cwiczen i na tym koniec.. No chyba ze jako sport zalicze skoki przez bramke .

witam,
ja dziś ćwiczenia odpuszczam, bo panuje u nas grypa żołądkowa T., Olka już wymiotowali a mnie coś już zaczyna mulić i raczej nie jestem w stanie ćwiczyć:zawstydzona/y:

Zdrówka wszystkim chorowitkom życzę
Maaga witaj :-) To naprawde malutko przytyłaś w ciąży. Ja przytyłam ponad 25 kilo i dużo z tego zostało.

Toxicstar ja też nie mam mięśni tylko sam tłuszcz :zawstydzona/y: A nawet jak byłam szczupła to nie miałam, bo nigdy nie ćwiczyłam, nie uprawiałam żadnych sportów, taki leniwiec ze mnie raczej całe życie był ;-)
Teraz za głowny cel miałam schudnąć, a potem popracować nad sylwetką. No a że pierwszy osiąnięty to czas popracować nad drugim. Brzuch i oponka to zawsze była moja zmora, teraz z nią walczę :tak:

Jolit@84 ja też sporo przytyłam w ciągu ostatniego roku, po prostu się zaniedbałam i tyle :no:
A mój mąż też niestety nie działa dobrze na moją dietę. Wczoraj zażyczyli sobie z Angelą pizzę na kolację, no i jak zrobiłam to sama jadłam, na szczęście nie za dużo a i sos czosnkowy zrobiłam sobie dietetyczny z jogurtem ;-)
No i piwo wieczorem mi dał, nalał i mówi że sam nie będzie pił :confused:

Mateuszkowa ja stosowałam dietę 1200 kcal, wszystko ważyłam i liczyłam kalorie. I tak przez nieco ponad 3 miesiące (100 dni) udało mi się zrzucić 10 kilo.
No i oczywiście całkowicie ostawiłam słodycze, cukier, tłuszcze, nic smażonego. Tylko ciemne pieczywo i to max 2 kromki dziennie.

I jeszcze jadłam kilka posiłków dziennie, tak żebym nie zdąrzyła za bardzo zgłodnieć. Do tego piłam dużo wody i zielonej herbaty.
Ostatni posiłek jadłam tak do 20, tylko że ten ostatni to zwykle coś lekkiego np. jabłko albo jogurt.

U nas też mięso jest niemal codziennie na obiad i to nie tylko ze względu na męża, ale córcia też jest mięsożerna, tyle że u nas głownie je się drób.

Ja też ćwicząc 8 abs czuje te górne mięśnie brzucha, a przydałoby się też coś na te dolne :eek:
Dzisiaj jeszcze nie ćwiczyłam, może zaraz pójdę do Angeli pokoju i walnę 8 (już znam na pamięć ;-)).

Gaja, u nas też jest grypa. Mój P i ja chorujemy i mój tata, tylko Maksio jest zdrowy : D i oby był.

Edysiek, też tak miałam. Nawet jak szczupła byłam to tłuszczyk miałam, a wyglądałam jakbym nic nie miała. :D Oponki na brzuchu, na pupie mi się też trzęsło i uda. xd I też zawsze leniwa byłam. : D

reklama
maaga, iwona, gaja - oj, oby te chorobska szybko od was uciekly!
u mnie maz-zaraza,gorszy niz male dziecko.. :dry:

toxicstar
- moje CT ( centrum tluszczowe :p ) tez sie zasiedlilo na 4 literach , udach i brzuchu.. eh..
edysiek - nie wiem czy bylabym w stanie przezyc na takiej diecie, nie wiem ile pochlaniam aktualnie kalorii ale takie ciagle liczenie i wazenie tego co jem to nie dla mnie..cierpliwosci by mi braklo ;-)

Do góry