reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Editku ja mam oprócz trampek dla Olki już wszystko:tak:
I mam ten sam balsam co ty i może pomaga a może nie bo jakoś spektakularnych efektów nie widzę:confused2:
Co do chorób to Miłosz od piątku angina, w sobote miał już 41 stopni gorączki i takie dreszcze, że nimt telepało:eek: Pierwszy raz tak ją przechodził, bo zawsze miał wysoką temp ale w okolicy 40 stopni a nie ponad. Więc nocny dyżur zrobiliśmy z T. i okłady chłodne na głowę, kark, zgięcia nóg i ok 23 gorączka spadła a tak przeciwgorączkowe pomagały na 2 godziny tylko:eek:

Dorka ja chciałabym ruszyć na siłownię od września jak się uda ale bardziej zależy mi na psrzętach areobowych jak bieżnia itp:tak:

inia skalpel owszem rzeźbi ale już ciało przygotowane do tego, najpierw najlepiej przeplatać skalpel z jakimś cardio. Bo co z tego że mięśnie są wyrzeźbione jeśli ich nie widac pod warstewką :laugh2:

reklama
Mateuszkowa ja wiem że jak się za coś zabiore to to zrobie i też od września jak moi pojdą do przedszkola ;-) będe miala chwilkę spokoju żeby poćwiczyć ;-)

Editek u mnie rano zapowiadalo się że będzie chłodno a tu lipa !! Zaś się ciepło zrobiło , zleksza dość mam już tego upału. A co do chorowania to dzieci mają nosa :-p a na wczasach z dziećmi byliśmy bo to od mojego z kopalni takie zorganizowane ;-)

Gaja
to co mi polecasz na początek żeby się tłuszczu pozbyć? A Miłosz już lepiej? Teraz te dzieciaki zaczynają chorować a co będzie we wrześniu? Aż strach się bać.... A co do przedszkola to ja nie mam jeszcze nic ... :-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Editku od września, ale już w pon mamy teatrzyk i zajęcia adaptacyjne od 16-18 przez caly tydzień..

ja miałam ten balsam i nic mi nie napiłam -_- ja juz w to nie wierze...

Gaja myślałam o siłowni ale po 1 kaske trzeba wybulić a po 2 jakoś chyba wolę pobiegać na świeżym powietrzu niz na bieżni, chociaż na bieżni jest łatwiej i wiecej można pokonać

Gaja, Editek współczuje chorych chłopaków :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziekuje Wam babeczki za zyczenia

gaja- zdrowka dla synka

Editek- kurcze precz z tymi chorobami, zdrowka. Ja mojemu tran daje i odpukac, na razie ok. Ale kartka w przedszkolu wisi ze ospa panuje, takze ciekawa jestem czy dostanie, bo szczepiony byl.

Guam to algi. Polecila mi babeczka z ktora pracuje, ona ma 50 lat i twierdzi ze w duzej mierze wyglad skory zawdziecza wlasnie tym algom i cwiczeniom. Ja zakupilam 1kg blotka- starcza na ok. 10 razy podobno (zalezy jaka powierzchnia ciala hehe ), robi sie peeling, na sucha skore delikatnie masujac naklada sie ten guam, zawija sie folia spozywcza, najlepiej na to jeszcze jakies termo gacie zalozyc co by cieplo trzymalo i pod kocyk na 45 min. Szczypie niesamowiecie, ale po tych 45 minutach to tyle wody zeszlo ze mnie az chlupalo pod ta folia :szok:

na koniec zmyc sama woda i nalozyc jakis specyfik antycellulitowy. Duzo gabinetow kosmetycznych ma te zabiegi w swojej ofercie ale dla mnie to za drogo, wiec babram sie w zaciszu domowym z tym guamem. Zreszta nawet jak samemu sie robi w domu to koszt dosyc wysoki bo za puszke i zel do smarowania placilam 339 zl, okaze sie czy te pieniadze nie zostaly wyrzucone w bloto :-D

Mateuszkowa, Gaja a ja myslałam ze jednak cos będzie dawał heh ale zobaczymy jak juz go kupiłam to zużyje a potem moze zakupię tą tołpe bo u nas w aptece jakos tanio maja w porównianiu z rossmanem.

Gaja współczuję młodemu anginy wiem jak to jest ehh... mój mały jak miał to ja w sumie wogle ne spałam bo mu własnie ta gorączka słabo spadała ale po dwóch dniach jak antybiotyk zacżął działać to juz fajnie bbyło.

Mateuszkowa ja miałam raz fajny balsam bodajże z avonu kiedys kiedyś juz dawno było w takim niebieskim opakowaniu tani byl i on super ujędrniał nawet ja sama nie zauważyłam wyedy ale mój J. ale teraz już ich nie maNo to jeszcze tydzien i wam sie zacznie heh

Inia i dzieciaki nie nudziły się w brzydką pogodę heh pewnie w piasku się bawily ? Mielismy jechać nad morze w tym roku ze wzgledu na małego bo ciągle gardło łapie ale niestety moj J dopiero za dwa tygodnie będzie miał jakis luxniejszy czas bo wiadomo teraz budowlanka ma szał heh ale to nic odbijey sobie jakos później może do Zakopanego się wybierzemy.

Editku jedź nad morze , ja byłam rok temu praktycznie na pocz. września i miałam 25 stopni przez 2 tyg ;-) poza tym dla dziecka ważne jest wdychanie tego calego jodu a tego jest najwięcej an wiosne/jesieni jak sa sztormy :-)

Dorka u nas siłownia 80zł m-c bez limitu czasowego:tak: łazisz ile chcesz i siedzisz też ile chcesz :) Także wiem, że te 80 zł to ja na pierdoły m-cznie wydaję to dla siebie coś kupię z pożytkiem. Ale to jeszcze nie wiadomo. Druga srawa , że ja nie lubię biegac po mieście i chodnikach a zanim za miasto bym dotarła to już czas zmarnowany a mam go niewiele na takie przyjemności :) Miałam biegać sama ale jaoś mnie to nie kręci a na dsiłowni to trochę bieżni, trochę innych sprzętów - nie lubię monotonii, najlepiej się czuję jak zmieniam ćwiczenia :tak:

reklama
hej

gdzie Wy jesteście? :confused:
ja dziś zrobiłam sobie badania bo dostałam skierowanie na Tyroksyna wolna - fT4 X 1; Prolaktyna - PRL X 1; Hormon tyreotropowy - TSH X 1; zobaczymy co wyjdzie mi..

Do góry