reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

ja jestem zdania, że dzieciaki nas próbują na wszystkie sposoby! to cwane bestie i tyle, a że my reagujemy tak a nie inaczej.. pocieszam się, że za X lat, tez to będzie przerabiał ahahahaha ;-)

Garbryska drzemka..a co to jest?? mój nie śpi od ładnych, paru mcy.. niestety..a potrzeba mu tego bo widze po nim. na szczeście pokłada się już po 18 :p więc mam wolny wieczór. tzn nie tak do końca bo ostatnio ryczy ( chyba zęby?! ) i wyszedł raz w nocy z łóżka, bo ma wyjęte szczebelki.. ale nie narzekam ;-)

pochwale się, że sprzedałam dzis wózek!!!jupiiiiii!!! :D

reklama
Ja juz po lekarzu no i spoko antybiotyk na 10 dni :wściekła/y:jak ja to kocham, a mielśmy w weekend iśc gdzies na browarka:wściekła/y:
Mój maly też swoje próbuje najczęściej na spacerach jak ucieka i czeka aż po niego przyjdę haha a ostatnio iśc mu się nie chciało to powiedział, że go brzuszek boli :laugh2:.

Mateuszkowa super zawsze to jakas dodatkowa kaska:-).

Gabryska a to twój nie śpi w przedszkolu?

Właśnie wypiłam super mocną kawę, bo normalnie zasypiam :eek:
Ogólnie czuję się jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł :baffled:

Mateuszkowa
nigdy nie słyszałam o gnocchi i poszukałam sobie jak się je robi. Możesz mi wyjaśnic czym one się różnią od kopytek ????? bo ja zupełnie tak samo robię kopytka :huh:

Super, że udało się sprzedać wózek :-)

Ja nie uważam, żeby klaps to była dobra metoda wychowawcza ale przyznaję, że i mi nerwy czasem puszczały i dałam klapsa. I o dziwo działało, jak już wszelkie inne metody zawiodły. Może i są inne metody, ale ja takowych nie znalazłam. Myślę, że są dzieci na które nie działają inne metody.
Oczywiście żeby nie było to tylko był taki mały pojedynczy klaps a nie bicie, żeby nie było że znęcalam się nad dzieckiem ;-)

Mateuszkowa gratki sprzedanego wózka
Moj jak byl niemowlakiem to robil polgodzinne drzemki po czym budzil się na cycka wiec dosc szybko butle mu wprowadzilam coby jego drzemki wydluzyc hehe

Editek zdrowka, no mlody od 2 tyg jest juz w grupie gdzie są 3,4,5 latki no i tam juz dzieci nie spia

Edysiek ty spiaca a ja drugi dzien lykam te tabletki z zielona kawa i powera mam, moze dlatego że ja wogóle kawy nie pijam

wróciłam z 2 spaceru, nóg nie czuje.. masakra..
coś głodna jestem za bardzo -_-

Editek
o współczuje.... masakra, my nie mieliśmy jeszcze antybiotyku na szczeście więc nawet nie wyobrażam sobie tego ..
Edysiek ja kupuje gotowe te kluseczki :zawstydzona/y:( może stąd ta inna nazwa?? ) nie mam talentu do pierogów czy innych kluskowych spraw :-p

Gabryska ja na sen mojego nie narzekam! bo od początku sypiał cale noce ( tralalala.. może z 5-6 zarwanych nocek do rej pory ), sam się usypia i jest gitara, ale brakuje mi tego, że spał w dzień.. zwłaszcza, że słysze że dużo dzieci w jego wieku, bądź starszych normalnie tnie komara... ale za to śpi od ok 19-20 do 7-8 :D

Editek zdrówka
To Ty masz przepisany antybiotyk ? a nie Twój dzieć? bo Mateuszkowa chyba tak zrozumiała ;-)

Moja córcia antybiotyk brała 2 razy i jak dla mnie to i tak 2 razy za dużo.
Ja jestem przeciwniczka niepotrzebnego faszerowania dzieci (i dorosłych też)antybiotykami jak to teraz ciągle się zdarza. Ledwo co dziecko ma gorączke a lekarz już antybiotyk przepisuje, a rodzic daje bo ufa lekarzowi. A gdzie naturalne siły obronne ogranizmu w takim wypadku tylko się rozleniwiają a antybiotyk jeszcze bardziej pustoszy ogranizm.
No rozumiem, że są przypadki kiedy już nie ma wyjścia.
Oczywiście to tylko moje zdanie, tak po prostu chciało mi się powymadrzać :-p

A ja tak się zastanawiam czy to moje zmęczenie nie jest spowodowane nagłym odstawieniem cukru :eek:
Przez cały urlop codziennie wcinałam słodycze a od 3 dni nic, zero cukru bo kawy nie słodzę.
Może jestem na głodzie :szok::-D

Edysiek mówisz, że coś pomieszałam? no możliwe.. Editek wybacz :-D:-D ale jak Mateo mi sie wspindra na klawiaturę to cudem i tak odpisuje ;-)

co do cukru - to pewnie to. ja jak nie zjem to czuje się oslabiona, zmęczona, przytłoczona. a wcale nie muszę jeść nie wiadomo ile. wystarczyłaby 1-2 kostki czeko, no ale jak sie nie umie i zjada od razu pol czekolady to jest inna rozmowa :p tak więc jestem na wiecznym głodzie :cool2:

aaa kupiłam malemu kombinezon na zime :-Dbyła okazja to wzięła, ciekawa jestem czy będzie pasować :p

JA mam antybiotyk a mały ma summamed czy cos takiego i inhalacje z pulmicortu
Mateuszkowa wybaczam:-D:-D:-D a jaki rozmiar teog kombinezonu bralas bo ja ogladałam na all i niewiem jaki czy 98 czy 104

Edysiek racja z tymi antybiotykami ale jak nie ma wyjścia to trzeba brać a mi dała ze względu na to że bala się że sie u mnie rozwinie angina bo co do niej przyjdę to gardło mam.

witam z kawką,
oczy nie moge rozkleić :-p a za godzinke trening mnie czeka:tak:
Co do zimowego odzienia ja mam płaszczyk dla małego i dla Miłosza też kurtkę nową mam bo bodajże w maju mu kupiłam z wyprzedaży:-p Olka też ma także tylko buty mi zostaną:tak:O przepraszam ja nie mam jeszcze hehe, a koniecznie juz musze na ten rok kupić bo w poprzedniej się topię:baffled:

reklama
Ja witam już po kawce ;-)
Zaraz niestety na pogrzeb jedziemy więc będe dopiero popołudniu...

Co do zimowych rzeczy to tylko Jasiowi i Olkowi musze wsio kupić ;-) my starzy mamy :-D

Do góry