reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Editek to masz tam tez niezly ubaw, tacy durni ludzie znajda sie wszedzie. :-D
Mateuszkowa jak widac dziecko mniej istotne niz stary kawaler :wściekła/y: U nas halas byl w ciagu dnia w nocy to ja sie nawet zastanawiam czy wode w kibelku spusczac:eek:. Paranoja...Wariaty....
Co dfo NFZ jestem tego samego zdania.

reklama
Inia ja być może się dziś poruszam, na razie to mam ćwiczenia z małym tak marudzi caly czas na ręku.
Jeśli chodzi o karcenie to znam przykład gdzie mama dała klapsa dziecku w piakownicy i jakaś babka zgłosiła to gdzieś i zwaliła jej się opieka na głowe. Dodam, że mama straciła nad soba kontrole bo znam kogos kto ja zna i w jego opini to bardzo dobra mama.

Ale klaps to moim zdaniem nic strasznego. Bo faktycznie czasami nic do dziecka nie dociera i co? Co wtedy zrobić? U mnie Jaś (starszy) zrobił się taki niedobry że jak zrobi coś źle i ja np po nim krzycze to śmieje mi się w twarz!! Zaraz mam nerwice !!

dokladnie, mysle, ze ta nadgorliwos jest spowodowana tym, że coraz częściej docierają do nas informacje o złym traktowaniu dzieci:-(

Przez te afery ludzie zaczynają krytykować teraźniejsze mamy. Niedawno byłam świadkiem rozmowy dwóch babć jakie teraz mamy są okropne, że mają taką wygodę pieluch się nie pierze, mleko tylko wsypać proszek i zamieszać, słoiczki...wywodom nie było końca. Wnioski takie, że mamy teraz wygodne, leniwe!!!
Przykro mi bylo tego słuchać :-(
W mojej ocenie to teraz matki pomimo wielu udogodnień mają ciężko. Kiedys większość siedziała w domu, teraz mało która. Zmęczona z pracy ogarnij dom i miej jeszcze czas rozwijac dziecko bawic sie z nim, kiedys wysylalo sie na podwortko i dzieci sie bawily, teraz trzeba byc zawsze blisko pomimo, że dziecko ma 6 lat to strach same puscic bo przemoc, pedofile. Żałuje, że brakło mi odwagi im o tym powiedzieć.

Ostatnia edycja:
Jesteśmy wygodne i leniwe bo mamy pampersy i mleko aaaahaaa !! Wkurza mnie takie coś. Kurcze ale dziecmi dalej się zajmujemy tak jak kiedyś, sprzątamy, obiadki gotujemy oh my wyrodne i złe matki. Ja olewam takie gadki, jestem ogolnie typ człowieka że nie interesuje mnie co ludzie mówią ! Moje życie moja sprawa :-D

Aga moge tak Ci "mówić" edytuj swoje posty i nie pisz jednego pod drugim :-) bo nasza pani administrator będzie zła heh :-)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa:tak: Mój T. to ciągle mi powtarza, że podziwia mnie za to samozaparcie i że mi się chce nawet gdy za oknem w cieniu ponad 35 stopni :) Chce czy nie chce to już weszło w krew i jest nawykiem:tak:

Editku ja balsamów różnych używam, obecnie Lirene pomarańczowy antycellulitowy:tak: Skóra miękka ale smaruje i nawet po 2 x dziennie:-p

agnieszka jak się chce to sie uda wyćwiczyć figurę :) grunt to samozaparcie i systematyczność a jak juz widac efekty to nie chce sie przestać.

inia na rowerze jeżdżę ale jak mam czas bo ja lubię z samego rana więc zostają weekendy gdy t. jest w domu. Plan mam na sobote że pojadę 15 km a w drodze powrotnej zatrzymam sie nad jeziorkiem i popływam:tak:

Hej Laski, ale zescie sie rozpisaly :szok:

u mnie tez sasiedzi nie lepsi, wiekszosc to starsze osoby chyba tylko z lornetka czatuja kto co robi, kiedy z pracy wraca itp. Ostatnio jedna do mojego M. sie czepiala ze nie mamy zywoplotu obcietego, ja bym jej powiedziala ze jak chce to chetnie moze przyjsc obciac :-D ale moj M. ja zignorowal.

Gaja- ale laska z Ciebie, powiedz co robisz zeby miec takie cialo? To moze mnie zmotywujesz do dzialania :tak:

Ja sie nasluchalam tez od ludzi , ze jak to dwa latka i juz do przedszkola go daje, biedaczek, no jakbym mu wielka krzywde robila, takze ludzie zawsze znajda powod do krytyki

milego dnia dziewczyny

reklama
Jak mnie takie babska wkurzają :wściekła/y: ja bym im dała tą "wygodę" naszych czasów. przecież kiedys tez było mleko w proszku, a że pieluchy praly wielkie naprawde poswięcenie i tak robiły pewnie pranie :laugh2: ale pusciły tak jak agnieszka mówi dzieci na dwór i spokój ani samochodów ani pedofili czy porywaczy i zawsze starsze opiekowało się mlodszym .
I one niby takie przemęczone hahaha

Inia nie moge mu właśnie nic takiego domowego dać bo jak mu juz sie coś dzieje to odrazu sie dusi. A mój Olek to jak Olki hehe
nikt z nim nie chce zostawać haha

Ostatnia edycja:
Do góry