reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Gaja o kurcze :( [przykro mi strasznie, tak się zastanawiałm czemu tak milczysz.. :baffled: ale powód widze jest.. i to nie mały :/
a nie myśleliście o pożyczcE? ja wiem, że raty, ja wiem, że potem trzeba spłacać to ale może warto wziąć niewielką na naparwe właśnie?

Edyśku wiem cos o tym. jak pracowałam na 6 to cały dzień miałam wolny, ale za to głowa niewyspana hehe za to jak pracowałam na 9 to cały dzień w plecy, nic nie zrobiłam, ale bez dziecka to można tak pracować. teraz sobie nie wyobrażam tego

reklama
Dorota u nas to nie wchodzi w ogóle w grę nie zamierzam później spłacać pożyczki a nie mieć co do gara włożyć. No i mój T. tez absolutnie jest przeciwny pożyczkom na takie cele, bo my tak naprawdę rzadko tym samochodem jeździmy, skoro paliwo za 100 zł na m-c starcza :confused2: Na naprawę mamy odłożone właśnie to co na wakacje. I tak wypadło, że dupa blada z wszystkiego. Za głupi kawał złomu:baffled: Najchętniej wepchnęłabym go do garażu i niech stoi sobie i czeka na lepszy czas gdy stać nas będzie na takie naprawy:baffled:

Gaja współczuję :-( Rozumiem Twój ból.
Nasz wyjazd nad morze też stoi pod znakiem zapytania, bo jak zwykle mamy masę różnych wydatków (w tym do samochodu też). Jedynie co to możemy pożyczyć gotówkę, żeby mieć na wyjazd, ale chyba nie będziemy się pchać w większe raty. I tak nam ciągle brakuje.

Witam :-)
Dziewuszki odzywajcie się :-(
U nas w końcu pogoda dopisuje, od rana cudnie slońce świeci. A ja w pracy i wysiedzieć nie mogę ;-)
Rano byłam na pikniku rodzinnym u Angeli w szkole. Takie połączenie Dnia Matki i Dnia Dziecka. Najpierw były występy, potem konkursy - nawet wygralam w najdłuższym kręceniue hula-hoop :-) A w międzyczasie poczęstunek - kiełbaski z grila, ciasta i slodkości. Oj nagrzeszyłam ja dzisiaj :zawstydzona/y: ale w moje święto można :-p
Mateuszkowa jak tam na rozmowie było?
Gaja a z Miłoszem już wszystko ok?
Editek planujecie cos na weekend?
Jolek a Ty gdzie?

Hejka:-) dziewczynki weekend się skonczył wracamy!!!:-)
my oczywiscie bylismy na wsi jak zwykle heh a wczoraj wybralismy się do rzeszowa w sumie to o tak na wyciezkę do galerii i kupilłam malemu fajne tenisówki do przedszkola:-). no i dzisiaj pierwszy dzien przedszkola zaliczony zawieźlismy go na chwilkę a został 4 godziny i jeszcze na obiad się zaalpał heh a zadowolony taki że hoho a ja myslałam że będzie płakał :dry:.
Ide gotować szczawiową do później:-)

hej
troszke mnie nie było bo cały czas coś na głowie mam...
wyjeźdżamy już za 4 dni, udało nam się zabukować sensowny hotel 10 km od norymbergi, wszystko już kupione teraz to będe tylko prała co chwila, żeby szmaty czyste były wszystkie :-)
byliśmy na przeglądzie auta prze wyjazdem no i 300 zł nie nasze za samo "patrzenie" a i pare rzeczy do zrobienia..
Mati nie żre nic, chyba ida mu naraz wszystkie piątki... a wysypka dalej mu została tyle, że zbledła.. eh :/

z dietą tak "se".. wczoraj byli teściowie na zaległym dniu dziecka, lapsnęło i mi się trochę, a P dostal super telefon samsunga galaxy 4 ... w dodatku teście zamówili pizze 60 cm i zdycham do dziś po niej

nie biegałam od 3 dni bo tak u nas leje i gradem pada, że dramat, lokalne podtopienia i takie tam ..

a Wy gdzie?

Edyśku pytałaś co po rozmowie. otóż wyraziłam chęć powrotu od września ( wniosek mam do 30.102014 wypisany ) więc czekam na telefon jak coś będzie i ide na nowe stanowisko do kadr do centrali jesli będzie, więc fajnie. mam nadzieje, że to wypali :p a jeśli nie to szukam czegoś nowego gdzie indziej.

Editku i jak z przedszkolem? oj jak ja bym chciała, żeby mój tak ochoczo chadzał!! dowiemy się niedługo co i jak..bo tak czy inaczej od stycznia pójdzie do żłobka

Hejka:-)
No wreszcie ktoś się tu odezwał:-D
Dorcia to fajnych macie teściow heh takie prezenty wow:szok:
biedny Mati a ta wysypka to dalej po tej szczepionce?
Mój chodzi chętnie do przedszkola ale narazie od 8:30 do 12:30 i do domu i tutaj ma drzemkę heh
Ale ogólnie chetnie chodzi, wcoraj się troche buntował bo nie chciał iśc na spacer i ubrać się nie chciał ale jakoś go panie przekonały heh a njlepsze jest to że uszedł parę kroków i stwierdził że "opa" i pani go połowę drogi niosła hahaha a to leniuch hehe
A resztę proszę o doezwanie się:-) no!

Editku sama nie wiem co ich naszło to takie nie w ich "stylu" no ale jak dają to brac trzeba :D :D :D

a powiedz długo czekałaś na miejsce w przedszkolu? bo jak ja patrze to te zapisy są w marcu no ale czerwiec mamy a ja nic :/
mam nadzieje, że pójde , zapisze i będzie chodził a nie jakies długie miesiace oczekiwań

Dorciu on do zwykłego się nie dostał to prywatne po znajomosci heh ale powiem ci ze panie są przemiłe wogle swietne jest a w grupie dzieci 8 a nie 30 heh nie czekalismy on poszedł w poniedziałek na próbę a papiery dopiero wczoraj wypełniałam, no i co jest najfajniejsze wyniesie mmnie to tyle co za zwykłe a normalnie to jakieś 600zł tam płacą także fajnie mamy heh
ja do zwykłego zapisywałam gdzieś w marcu a wyniki były u nas koło 20 kwietnia.

a no jak daja to brać, brać heh:-)

reklama
kurcze teraz sama nie wiem co robić, niby tych przedszkoli prywatnych mam od cholery ale taka rekrutacja jak w zwykłym i bądź tu mądry , chyba musimy iść tam na rozmowe bo on pójdzie albo od sierpnia albo od stycznia a to jest różnica jednak..

pytałas o wysypke- tak to ta odra poszczepienna..

Do góry