reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Cześć kobitki. Widzę tu ruch od rana:-)

EDyśku ja też lekarzy oglądam:-)

Editku ja też wczoraj pojechałam do lidla. Zakupiłam dwie paczki koszulek,paczke szortów i pakiecik skarpet. Młody obkupiony na lato,bo ostatnio też mu kilka ciuszków kupiłam.

Gaja strasznie tanie te szparagi u Was. Chyba normalnie kupisz mi kilka pęczków i puścisz pocztą

Dorka a po co Ci teściowa? Potrzebujesz niani, towarzystwa czy wrzoda na tyłku?

reklama
Dorka dziecka przypilnuje ale właśnie prywaty zero a i jak za długo dziecko zostawiać będziecie to też potem może się skwasić hehe. Moja mama od razu by mi strzeliła minę:-p;-)Raz by została na wieczór np ale więcej to już byłby problem to po co mi ktoś na doczepkę hehe:tak:

Byłam z rodzicami 2 dni nad morzem i wiem, że jak już jechac razem to mieszkać przynajmniej na innych ośrodkach:-p:-p:-p

jolek z chęcią bym Ci te szparagi podesłała tylko czy by nie klapły hehe

to ja też chce szparagi!! :p :p
no macie racje dziopki, chociaż teściowa to daje sie wykorzystywac do granic mozliwości, ale ja tak nie lubię i tyle. jeszcze by padła :p

Dorka daje sie wykorzystywać ale może po prostu robi dobrą minę a myśli co innego, tak np moja mama do mojego brata i bratowej, nic nie powie itp a mi marudzi jak już wróci od nich jak to bratowa non stop zajęcia sobie szukała żeby od dzieci uciec a ona musiała z dziećmi siedzieć itp:-p Także wiesz czasem nie wyczujesz. Mi to potrafi prosto z mostu walnąć. Dziś np chciałam ja poprosić żeby rano przyszła jutro na godzinkę bo z Miłoszem do dentysty idę i nie chciałam Maksa brać ale jak zobaczyłam jej minę to od razu mi się odechciało i T. z roboty będzie się musiał na godzinę zerwać.

Dorcia ja tam bym nie brała heheh daliście sobie radę w tamtym roku sami z mniejszym dzieckiem to i w tym sobie poradzicie heh i zawsze wieczór spokojny ;-) a gdzie to się wybieracie bo chyba przegapiłam?:-)

Gaja u mnie takie same chęci do zostawania z dziećmi dlatego nawet się nie pytam tylko zabiera ze sobą heh

Jolek ja te kupiłam dwie różne paczki ych koszule na rozm. 86-92 a spodenki wszystkie były za duże bo mój to suchelec haha
A jak m zadowolony z wyjazdu?

Edysiek a Wy wybywacie nad jeziorko w długi weekend czy zimno u was? bo my chcielismy ale od niedzieli cały czas leje i sie na zmianę pogody nie zanosi:wściekła/y::baffled:

Gaja chyba tak też jest u nas. rzadko korzystamy z jej pomocy - może z 5 razy została z Matim do tej pory, ale zawsze chętnie. za to siostry P nie maja skrupułów. :/ a dzieci już duże..najmlodsza 10 lat w grudniu skończy

Editek postanowione , że nie bierzemy hehehe. jedziemy do Szw. jakie wY te koszulki kupiłyście? ja nic nie kupuje, bo mi matka na szmatach fajne rzeczy wyhacza, podkoszulki po 5 zł w dobrym stanie to po co przepałcać hehe i tyle tych szmat ma , że szok..

a u P w pracy jutro zbierają znowu szmaty! no i nic nie mam ale za to można oddac buty, stare torebki, zabawki itp. a tego mam mase! więc ciesze się :D no i Mati zamiast spac czy coś to pobudzony po tych szczepieniach jest jak nie wiem -_- tylko mi smęci i wyje ale enrgi ma aż za dużo ;/ a na polu znowu leje.. eh ;/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
I już w domku :-)
Leje u nas od rana, zimno i paskudnie :wściekła/y:

Wiecie, że ja chyba nie jadłam nigdy szparagów :zawstydzona/y: chyba trzeba spróbować.
Editek chcieliśmy jechać na ryby ale w taką pogodę to nie chce się za bardzo. Może jutro będzie lepiej to pomyślę ;-) Ale raczej pojedziemy, bo w domu siedzieć też mi się nie chce :huh:

Mateuszkowa
ja bym teściowej nie brała. Na dzień czy dwa to jeszcze, ale na cały urlop to już nie.

Moja też jest taka, że bez problemu zostanie z dzieckiem, ale ja jak nie musiałam to nie zostawiałam. Jakiś czas mi pilnowała jak oboje razem pracowaliśmy, ale jak dla mnie wolę pracować na różne zmiany ale od nikogo nie być zależnym ;-)
I też brat K. nagminnie to wykorzystuje i zostawia córkę kiedy tylko się da. Jadą czasem na kilka dni, a teściowa jeszcze ich namawia, bo po co dziecko ciągnąć (ma 7 lat) a potem psioczy, że ona nie ma spokoju.
Dla mnie to dziwne, rozumiem jak trzeba, ale jak dla mnie to rodzice są od wychowywania dzieci ;-)

hej a Wy gdzie? :szok:

u mnie wreszcie słońce i nawet 23 stop. zapowiadają! :-D także zaraz wychodzimy na spacerek pierwszy, tylko pranie powiesze.
poszlam wczoraj pobiegać i odrazu lepiej :tak: tego mi było trzeba :tak:

jak tam przygotowania do Dnia Dziecka ? :-D
u nas już prezenty rozdane, z racji tego, że mały i tak nie czai bazy jeszcze to kupiliśmy mu dywanik z drogą dla samochodów i auto, myślę, że starczy..
a u mnie na wadze wreszcie jakieś poruszenie, ale narazie nic nie piszę....

witam,
ja na dzien dziecka to kupie lody i tyle:tak: Dostali bluzki wcześniej to przecież co tydzień nie bedę czegoś kupować. No i kwestia finansowa także się kłania. Także Miłosz i Maks koszulki a Olce tylko jakąś pierdółkę do 20 zł kupię:-p

reklama
Siemka.
Mateuszkowa gratuluję spadku. Igi na dzień dziecka dostanie puzle od mojej siostry, a od nas plecaczek, mazaki zapachowe,bidon i taką małą pierdułkę co się wciska plastikowe pinezki.
Koszulki w lidlu są 3 szt. Za 19.99. W tamtym roku tez z lidla mieliśmy.

Editku ja też dwie różne paczki brałam tch koszulek ,ale my rozmiar większe wzięliśmy.są ciut przyduże ale lato dopiero przed nami.

Gaja to przykre że na własną mamę liczyć nie możesz w kwesti opieki nad dziećmi. Ja swoją mam daleko więc chciał nie chciał muszę radzic sobie sama:-(

Edyśku pogoda się poprawiła więc udanego opalania nad jeziorkiem.

Do góry