reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Dorka to nie jest łatwe ich nauczyć bo te tapczany trudno sie składa :/ Jeden jest wysuwany i często ta wysuwana część spada z zawiasów aczkolwiek Miłosz w weekendy robi, a drugi narożnik to ani Olka nie podniesie tej części jednej bo ja mam problem ani poduszek jej nie dam położyć b one na rzepy są i jak nie trafi rzepem w rzep to haczy materiał i wiadomo jak wygląda :/ Wolę sama. Najlepsze by były łózka z szufladami, wtedy nie byłoby problemu:laugh2:

reklama
Mateuszkowa z tym ścieleniem łóżka u mnie to różnie było.
Moja córcia sama ścieli i to zaraz jak wstanie :szok: Teraz ma narożnik i bardzo łatwo się go składa, pościel schowa i od razu jakoś lepiej. Początkowo chciałam jej kupić normalne łóżko, ale wtedy pościel zawsze by była na wierzchu a jednak nawet jak ładnie pościelone to już tak ładnie nie wygląda. Teraz jak ktoś przyjdzie to jest gdzie posiedzieć.

No ale nie wszystko jest takie piękne, bo łóżko składa ale za to ciuchy wala gdzie popadnie. A ja chodzę i zbieram.

Jolek
zobaczysz jak będzie ładnie jak wszystko porobicie :tak:

Dzisiaj tylko poćwiczyłam z panem w rajtuzach, jakoś nie miałam za bardzo czasu no i weny też.

wstawać śpiochy :)
My na nogach od ponad godzinki, włąśnie czekam na Olkę aż wyjdzie z wc i uciekamy do przedszkola. Pogoda istnie depresyjna więc chyba kawki pójdą w ruch dzis , żebym nie padła z niemocy:baffled:
W sobote planujemy wypad na basen, bo w zeszłym m-cu obiecaliśmy dzieciakom a wyszło jak wyszło no i teraz musimy jechać bo będzie im przykro, że obiecane a nie dane:sorry2:

hej laski
chyba pomału rozgryzam wieczorne darcie malucha-bo nie zasne sam i poranne budzenie się z krzykiem-dziś znowu.
przypuszczam, ,że chodzi o TV :no::szok: nie ogląda jej dużo bo 1 bajke, która trwa 10 min... ale wczoraj podpatrzył kawałek rozmów w toku i jakiś teledysk jeszcze. stał praktycznie na telewizorze jak oglądal :/

u mnie super słońce od rana :D więc spacerek po 2 śnaidaniu obowiązkowy a później jeszcze jeden po drzemce :tak:

Gaja a to łożka masz cięższego kalibru .. no to nie ma rady jak dzieciakom pomoc

Witam :-)
U nas od rana słoneczko i ciepło bo teraz już jest 6 stopni.

Mateuszkowa ale o co chodzi z tv ? Że ogląda nie to co trzeba ? Chyba tego nie da się uniknąć, jak my coś oglądamy to i dziecko z nami.

Edysiek chyba wlasnie chodzi o te ew. urywki , które obejrzy ze mną, widać to nie dla takich dzieci..
ja przy nim w ogóle nie oglądam tv, ale czasem poprostu włącze jak chcę coś koniecznie zobaczyć i sa efekty.

ja to się nie wiem jak ubrać na taka pogode?! czy dalej w zimowej kurtce czy jak? :/

Ja noszę jeszcze zimową, z tym że taką trochę cieńszą. No ale jak wracam z pracy po 22 to już chłodno, niby tylko do samochodu ale ja zmarzluch jestem ;-)
A tak po za tym to mam nadzieję, że jeszcze z tydzień pogrzeje i będę mogła już rowerem do pracy jeździć :-)

Witam siem:-)
U nas piekne słoneczko i ciieeeeepło:-) 15 stopni juz mam:-) więc zapowiada się aktywny dzień heh
Az sie normalnie nie moge przyzwyczaić do ciepełka hehe

Dorcia ja chodzę w skórze mojej już od tamtego tygodnia no chyba że temp. spada jak np. w sobotę to zimową ale wczoraj ja już schowalam do szafy heh myslę że zima juz nie wróci heh
A malemu tez dzisiaj juz cieńszą zakładam bo naprawdę nie ma co przegrzewac heh
a co do telewizji to może mu poprostu przeszkadza w wieczornym zasnięciu jak wogle nie oglądacie? Mój znowu na odwrót nie usnie jak mu nie gra coś tzn. nie musi to byc koniecznie telewizor ale radio czy muzyka z kompa heh

Edysiek fajnie masz z tym rowerem zawsze to jakieś dodatkowe kalorie spalasz heh

A ja wczoraj okres dostałam i już dzisiaj 3 razy się przebierałam tak mi leci, ale to u mnie standard moze do południa się troche uspokoi spadam usypiać małego bo sam sie juz kładzie a potem siooo i wiooo na cały dzień hahaha na spacer:-)

hehe u nas też niby 6 stopni ale bez słonka a dla mnie za zimno jeszcze na inną kurtke niż zimowa :p Ja jstem zmarźluch i wyjmę moją skajkę dopiero jak ponad 10 będzie i słonko :)

reklama
u mnie w słońcu 20 :szok: a tak w cieniu odczuwalna to chyba z 10 minimum okna mam pootwierane i się dusze :-D
w takim razie ja dzis wskajuje w płaszczyk :D :D a małego chyba jeszcze w zimowej pociągne :baffled:
bo wiosenną mam taką na cienkim polarku tylko a pod nią grubo go nie ubiore bo ma wąskie rękawy :nerd:

edit:
no my już po spacerze, jednak ubrałam malemu gruby polar i kamizelke i było ok
to był dramat
taka histeria jak wychodziliśmy z placy zabaw, że szok
taplanie w błocie itp.
dostałam patykami po twarzy
istna awantura

umęczyalm się i upociłam na tym wyjściu jak nie wiem ..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry