reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Hejka :-)

U mnie wczoraj wieczorem pruszyl snieg,myslalam ze duzo go napada to pojde dzisiaj z mala na sanki...mhm :sorry2: chlapa tylko za oknem i nic wiecej,u nas juz po mrozie...juz wczoraj byl jeden stopien na plusie,zreszta od razu to w mieszkaniu czuje.

My z moja siostra nie umiemy przeprowadzac diety ,w ktorej trzeba jesc 5 razy dziennie...moja siostra sie odchudza i tak samo to sobie wymyslila jak ja :) sniadanie,pozny obiad i wsio...na kolacje capuccino :-D

Ja od kilku dni nie jem w ogole pieczywa,tylko platki z jogurtem na sniadanie ale musze przyznac ,ze za lekkie to chyba bo szybko jestem po tym glodna :dry: ale to nic,cos tam przegryze po to by przestalo mi byc slabo i jest git...bo jednak cwiczac troche tej energii sie spala to trzeba uzupelnic .

Ide po druga kawke a pozniej 6w drugi dzien ;-) ale 8abs tez jeszcze nie odpuscilam :blink:

reklama
Edysiek ja nie jestem taka zdyscyplinowana żęby być na diecie tej 1200 kalorii , dukan nie jest super jakis ale mam nadzieje schudnąć i troszke zmienić nawyki. Już czuje się inaczej bo tak to zawsze rano wstawalam i musialam zjesc cos słodkiego a dzisiaj nawet nie jestem głodna :)

Gaja a w jakim czasie schudłąś te 20kg? Kurcze też chciałąbym już mieć te 20kg mniej :D

hej..

wczoraj z ciekawosci przejrzalam net - jakie sa rodzaje diet, wpisywalam dieta i po kolei kazda litere z klawiatury, no coz..diet jest milion chyba, na kazda litere alfabetu wiec nic tylko wybierac ;-)
zaczytalam sie w dukanie i wydala sie dosyc sensowna..ale czy ja bede potrafila ja utrzymac?? albo jakas inna? procz MŻ ?
sypie, sypie wiec ja znowu w domu..juz mam dosc tego siedzenia bo tylko tylek rosnie

alusia witaj :-)

Jolit@ - dobrze ze juz po wszystkim - jak widac to dosyc czesta "przypadlosc" ciekawe...

ja sie skusze chyba na ten ocet ale strasznie sie boje tego smaku :p

Jolit@ ja też nie mogłąbym być na diecie gdzie jem 5 posiłków :) a co do płatków to może srpbuj otręby z jogurtem naprawde są sycące i np do tego dodaj jeszcze jakieś owoce np. morele, daktyle, żurawine? :)

Mateuszkowa ten ocet nie jest wcale taki zły. Ja pije już 3 dzień i się przywyczaiłąm :) takie moje uzależnienie :-)

Jolit@ a u nas niby za mocno nie pada, ale strasznie wieje i tego sniegu nawiewa ciągle. W sumie od rana ciagle pruszy, więc przez caly dzień tego śniegu się uzbiera. Ja tam śnieg lubię i mi nie przeszkadza, tylko oby drogi były przejezdne i nie było ślisko. Tyle dobrze, że mam 2 zmianę, to zawsze sporo przejedzie i drogi lepsze, gorzej rano jak jeszcze nic nie jechało. Teraz to nawet piaskarka za duzo nie pomoże, bo i tak na nowo tego śniegu nawiewa.

Ja jem tak 5 posiłków dziennie, no ale zaliczam do tego też np. jabłko czy jogurt na podwieczorek czy drugie sniadanie. Jak nie zdąże zglodnieć, to wystarczy że zjem małą porcję i jestem syta. No a jak się przegłodzę to jem i nie nie mogę się najeść:baffled:.
No ale tak jak pisałam każdy jest inny i dietę dopasowuje do siebie.

Ja chyba na ocet się nie skuszę, wolę zieloną herbatę, też wypijam ze 3 dziennie :tak:.

Dzisiaj zrobiłam porządki w szafach, już prawie nie mam ciuchów :szok: ,bo niemal wszystkie wyniosłam. Trochę szkoda, bo nie mam co na tyłek włożyć. No ale i tak się cieszę :-) I w końcu mój mąż nie będzie mógł powiedzieć, że mam pełno ciuchów :-p i zawsze będzie pretekst, żeby kupić sobie coś nowego.
Jeszcze jedna szafa mi została do przeglądnięcia. Jutro raczej nie dam rady, bo planuję zrobić oponki na tłusty czwartek. Pączki lubię kupne, więc kilka sztuk na pewno kupię. I coś mi się wydaję, że jutro nie będzie diety ;-)

Alusia schudłam w 6 miesięcy.

A ja dziś głodna chodzę ale to dlatego, że mam @ zawsze w ten pierwszy dzień jeść mi się chce.
Poćwiczyłam już ale jakoś mi słabo, nie miałam siły już:sorry2:

Edysiek ja nie lubie zielonej herbaty bez cukru. No nie moge tego przełknąć a ocet jakoś daje rade heh ... :-)
A sposob z szafą dobry zeby mąż nie marudził. Tak wogole to moj mąz ostatnio przechodzi sam siebie. Pierwsze mi pow ze mogłabym zrzucić pare kilo a dzisiaj mi pow że mam się ładniej ubierać jak chodze po domu ! No szok :-) ale tzn żę musi mi kupić spodnie dresowe haaa :-)

Gaja ja zawsze ćwicze wieczorem po 20 :) a na @ też jestem non stop głodna i to najbardziej na słodycze :D

ja też codzień koło 18 ćwiczę ale dziś jakoś wcześniej mnie naszło:tak:

A zieloną herbatke lubię ale z drugiego zaparzania ma całkiem inny smak i zalewam wodą o temp 60-80 stopni bo wtedy herbata nie jest gorzka, już sam cesarz chin mawiał, że pierwszy napar dla służby a drugi dla cesarza:tak:

reklama
Ja tylko wode pije w ciagu dnia i nic poza tym ;) 2-3 kawy rano do tego z mlekiem i cukrem :-p wiec to w sumie pierwsze sniadanie ta moja kawa ... pierwsze sniadanie w moim mniemaniu juz jest drugim :-D

Wtedy przed obiadem tez zawsze cos przekasze ,pomarancze na przyklad ,wiec to juz trzeci posilek no i obiad to 4 ...tak nad tym pomyslalam i wyszly mi 4 posilki w ciagu dnia a nie dwa ! ;-)

Do góry