reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Gaja jak nie urok to s...czka ale was ciągle ostatnio coś łapie, a właśnie jak u nas był ten wirus to kupiłam tak z gupia stoperan i działa o dziwo przynajmniej na nas bo np. mały smecty nie tyka to mu siup troche z kapsułki wysypałam i do coli i pił ze smakiem hehe
A co do inhalacji to mój uwielbia jak ma nos zatkany ale za to syropu żadnego do ust nie bierze pije na siłę a ostatnio poprosiłam o lek w tabletkach jak miał to gardło i co pił z herbata ze smakiem heh
A mama nie mogłaby ci pomóc? Czy boi się zarazenia?

A własnie zapomniałam wam napisać że spodnie ze mnie spadają te co normalnie chodze ale po sobie wcale nie widze różnicy w schudnięciu, a moja waga chyba już całkiem odmówiła posluszeństwa, jak bede u mamy to się tam zważe i zobaczę czy rzeczywiście schudłam hehe

reklama
Editku moja mama od razu łapie wszystkie wirusy od nas :sorry2: niestety i odchorowuje 2 tygodnie a nie tak jak my kilka dni:-(. No cóż wzięłam sobie przeciwzapalne i przeciwbólowe, bo głowa mnie napier....ła i teraz jest troszkę lepiej, biegunka też zwolniła więc jest nadzieja na egzystencję dzisiejszego dnia:-p

Co do leków to Maks z kolei syropy, zawiesiny i inne łyka jak kaczka a inhalacja tyo koszmar - pewnie zraziły go pielęgniarki tym, że w dniu przyjęcia na oddział na chama mu ją robiły:dry:

Mamy zapisane 2 x pulmicort po 2 ml i 3 x Berodual (czy jakos tak) 3 x po 15 kropli plus 1 ml soli:sorry2:

A spodnie super że spadają, gorzej jakby obciskały ale jak sa luźne to widac w obwodach spadło:tak:

hej
u nas leje jak nie wiem, byłam na ang, test pisalam ale poszło mi tak sobie -bo z materiału, który nie przerabiałam,no ale za to teraz -w nowościach, mogę powiedziec, że przoduje ;D

Jolek gratki za dresik i kurtke, widzisz?? :tak:jeszcze trochę a spadnie ;D dawaj miotle to mojego P pogonie.. :cool2:
Editku nie kupiłam, bo albo nie ma rozmiarów :wściekła/y:albo syf cienki nic nie wart :/ dzś do h&m podjade przed teściówkami, a rękawiczki z 1 palcem chyba, bo nie widziałam tak małych na 5 palców :/ a jak sa małe to i tak za duże i najlepiej rożowe :no: i gratki za spodnie, moje dżiny też mi z tyłka leca, ale zwalam to na ich rozciągnięcie :-p:-p:-p
Gaja współczuje, ale Was to dopadło znowu, co za cholerstwo :no:

Hejka. Posprzątane poćwiczone pora za obiad się wziąć.

Gaja no to zajebioza z tymi wirusami u Was. A co do inhalacji to może włącz małemu ulubioną bajeczkę i wtedy spróbuj.
Oj Żebyś wiedziała że to od razu motywuje do dalszych ćwiczeń:)

Editku
super,że zakupy udane. Co do dietki to od jakiegoś czasu nie trzymam. Mam zamiar do niej wrócić ale jakoś nie mogę się zabrać za to:(
Ja mam rękawiczki dla młodego i z pięcioma i z jednym palcem,a i nawet takie bezpalcowe mamy:)
Gratki spadających portek :):)

Mateuszkowa
miotła wysłana priorytetem:)
Udanej imprezki u teściów:)

Witam :-)
U nas pada śnieg, jest już po kostki i dalej pada.
Wlecę później.
taki mam widok z okna

Załączniki

• 003.jpg
    003.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 23
Edyśku śliczny masz widok z okna:) Kto Ci te krzaczki tak ładnie przycina???

Editku u mnie też deszcz dziś pada. Mieliśmy iść karmić łabędzie ale niestety przez deszcz nie poszliśmy. Za to mieliśmy gości i też fajnie było:)

witam,
zmiana czasu i dziwnie sie czuję hehe:tak:
Dzis juz samopoczucie eleganckie, musze wyjść na zakupy bo w lodówce światło:sorry2: I ogarnąć mieszkanie bo wczoraj nie miałam siły to wiecie co dzieci mogły z nim zrobić:-p Za to skończyłam kolejną książkę i teraz zamierzam sobie kupić "Facet na telefon" ponoć fajna i lekko pikantna:tak:

jolek jeśli chodzi o inhalacje to nie da rady go niczym zająć on jak widzi inhalator to wyje a jak włączę to histeria, nie da sobie nic powiedzieć, pokazać itp:-(

Witam ...
Mloda wstala przed 7 :dry:

Zimno... -7

Ale jedziemy dzisiaj na miasto bo juz jest tzw. swiateczny rynek (Weinachtsmarkt) mozna sie napic grzanego wina (wczoraj wypilam malutki kubeczek i normalne zakrecilo mi sie w glowie:-D) no i bede miec nowy telefon w koncu jupi!! inna siec ,inny numer ale mam nadzieje,ze w koncu bede miec lepszy zasieg,wzielam sobie samsunga Galaxy S3 :cool2:

Wlasnie tez musze mlodej kupic rekawiczki i najlepiej grube na jeden palec bo na 5 palcow ma. A co ona nam wczoraj odstawila :no: chcielismy jej zdjecie zrobic do paszportu i ta mala franca zaparla sie,patrzyla spod byka,no mina na kwinte masakra!! i zadnymi prosbami,grozbami nie dala sie uprosic by usiadla prosto i juz nie oczekiwalismy zeby sie usmiechala ale zeby przynajmniej nie robila takiej niezadowolonej miny! gdzie tam! :wściekła/y: nie dalo rady. Uparta jak osiol no...ona zawsze tak robi nam na przekor gdy o cos ja prosimy :no:

Edysiek niezle Cie zasypalo :szok: ale mysle to taki pierwszy snieg co szybko stopnieje i pozostawi po sobie tylko chlape.

Editek super,ze spodnie z tylka leca :-);-)
Mateuszkowa jak bylo u tesciow?
Jolek a jakich to mialas gosci? :-p
Gaja nie wiem co Ci poradzic z tymi inhalacjami :baffled: ale tak to czasami jest...dziecko mowi NIE i nic nie zrobisz...chocbys sie wiginala w precelek.Mnie to zawsze z rownowagi wyprowadza jak mloda nie chce zrobic czegos co dla niej wazne... najchetniej bym ja trzasnela wtedy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Helołł:-)
Mamy snieg ale temp. 1 stopień więc pewnie niedługo będzie, a mój mały nie ma butów tylko takie jesienne musze dzisiaj mu sie za jakimis rozglądnąć hehe

Jolit -7 masakra:szok: a S3 jest super sama mam s2 i jestem z niej bardzo zadowolona :tak:

Gaja to mój ma takie podejście do syropów jak twój do inhalatora hehe jak widzi to wrzask i nie pomaga rzadne tłumaczenie czy zagadywanie hehe

Dorota jak tam po imieninkach?

Jolek i które lepsze te rękawiczki? Chyba i tak mu kupię i te i te:-)

Edysiek wy to dopiero macie duzo sniegu , fajny bałwanek :-);-) hehe

Do góry