reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

hej

Jolek jemy wszystkie :-D dzięki za info, obkupie się na zapas, bo jakoś nie usmiecha mi się kupować jednej po prawie 8 zł :/ teraz w cerfie promocja jest ..

Gaja a czego to się uczyliście????

reklama
Matematyki - dziś sprawdzian:tak: mnożenie, dzielenie, działania na nawiasach, kolejność działań, potęgowanie, o ile więcej i mniej, o ile razy więcej o ile mniej oraz osie liczbowe i zadania tekstowe:baffled: Nie wiem jak mu pójdzie bo już pod koniec to byki walił ale był zmęczony na pewno, ech mądry chłopak jest jak się nie zestresuje to napisze. Tylko on w mnożeniu i dzieleniu czasem bków nawali:baffled: jak nie pomyśli a tabliczka mnożenia na palcach cholera, oj wezmę się za to bo połowe czasu marnuje na liczenie:baffled:

Witam :-)
Mateuszkowa no właśnie wyślij chłopa na zakupy :baffled: dlatego nie wysyłam, robię sama albo wspólnie ;-)
Alusia blog to tej babeczki co była aukcja Moich 100 błędów wychowawczych jest boski :-)
przeczytałam na razie 15 stron, od początku (który jest na końcu :rofl2:)
Podoba mi się to nieowijanie w bawełnę, no bo kto z nas nie chciał czasem ubić swojego dziecka, albo chociaż wywieźć gdzieś daleko :sorry2:
nie wiem kiedy doczytam resztę, ale na pewno jak najszybciej

Jolek niestety zawiodę Cię nic nie pichciłam, bo zwyczajnie byłam w pracy :-)
a w pracy mamy luzik, kierownik poszedł na tacierzyńskie, bo urodziły mu się bliźniaczki :-D

Editek współczuje bólu zęba :-( idź do dentysty, po co masz się męczyć

Gaja do 21:30 :szok: ale chyba żeście późno zaczęli :baffled: moja Angela o tej porze to już śpi
Ale tak a propo zadań domowych, to wczoraj dostałam 6 za różaniec ;-) dlaczego ja, no bo ja zrobiłam - z gliny ulepiłam, pomalowałam, a we wtorek o 23 jeszcze go nawlekałam. A Angela i tak się ze mną kłóciła, że to ona dostała 6 a nie ja :-D

Muszę iść na ogród wsadzić jeżynę, bo mi koleżanka wczoraj przyniosła :tak: ale zimno i wychodzić się nie chce
jeszcze pranie muszę powiesić
i naszykować rybę do wędzenia i wędzarnię
no i obiad zrobić
nie chce mi się

a właśnie miałam adres bloga napisać, dzięki Edytko :sorry2::sorry2::sorry2: ale zupełnie "lepsze" jak dla mnie sa notki które były pisane wcześniej ;-) tzn od końca ;-)
ja jeszcze czytam:
DzieciowoMi! ( adres: Dzieciowo mi! | Z dziećmi nigdy nic nie wiadomo. Nigdy ich nie ma, dopóki się nie pojawią. )

Gaja matematyka moja zmora, nawet o tym nie myśle, wiadomo pierwsze klasy spoko, ale później? ufffff :-D:-D:-D
EDytko siły kierownikowy życz! bliźniaczki hehehe :D 3 kobiety w domu.. a jak im sie kiedyś @ zbiegnie , oj biedaczek ;-)))))) i brawo , brawo za 6! ;-)

Hej wstałam i ledwo żyje... kurna mam problem z 8semkami i one chyba powodują wieczne zapalenie gardła. Znowu nie moge przełykać wrrrr :wściekła/y::wściekła/y:.

Jolek dzięki za informacje musze kupić kaszki dla Olka bo on uwielbia ... :-D.

Gaja a Ty jak zawsze bezlitosna dla swojego syna. Niech sobie liczy jak chce byle dobrze :* tak się nauczył i najwidoczniej tak mu najlepiej :))

Edysiek dzięki za bloga ;* poczytam w wolnej chwili ;))

A ja dzisiaj nic nie robie bo mojego nie ma mnie boli cała buzia i mam to w dumie !!

Edytko generalnie naukę zaczął o 16.30 z jedną przerwą ale jeszcze angielski robiliśmy w międzyczasie:tak:

I jeszcze mają sprawdzian z religii do której tylko zajrzał i stwierdził, że to jest bez sensu i pewnie pała będzie. Zresztą sama uważam, że to co im siostra każe sie uczyć to chore jest:baffled: Także kazałam mu się akurat religią w ogóle nie przejmować, generalnie jestem zdania, że religii na świadectwie nie powinno być a zajęcia powinny składac się z modlitwy i ozmowach o Bogu i zasadach moralnych a nie zapisywanie 60 stron zeszytu na semestr:baffled: I sprawdziany - śmiechu warte jakby religia była ważniejsza od innych przedmiotów

Aluś teraz w szkole nie ma liczenia na palcach i w słupkach, wyobraźcie sobie, że dziecko ma liczyć w pamięci!!!!! Np 125 x 13 i ma hop-siup i odpowiedź dać - chore

Zrobiłam co miałam zrobić i nawet bloga trochę poczytałam
Mateuszkowa to prawda, że na początku był nieco lepszy :tak:
Zaraz jadę po Angelę i jeszcze muszę rozpalić ogień w wędzarni. Mam nadzieję, że się uda.
Już śmierdzę rybą, bo musiałam ją wsadzić w siatki do wędzenia, a jeszcze dymem będę śmierdzieć :baffled: a do pracy zaraz idę, na szczęście w pracy też śmierdzi przyprawami to nikt nie zauważy ;-)

dziewuszki zaliczyłam juz abs-y i chodakowską i ściągnęłam sobie jeszcze jakieś ćwiczenia ale do nich ciężarki mi potrzebne - bardziej styl cardio :)

Aaaaa i jakoś z domu wyjść nie mogę, zimno mi w chałupie mimo palenia a co dopiero na zewnątrz :/

jesteś, a ja mam jakąś masakre bo i czekolada i paczka biszkoptów :( i zero ćw :( kurde..... :(

Edytko współczuje rybnego smrodku :-D:-D:-D ale może sie zakumuflujesz w przyprawach hehehe:-D:-D:-D:-D

Gaja to jakaś porażka z ta szkołą! to wszędzie taki nowy system ????? jak to nie liczyć w słupku przecież to też nie było łatwe, jak np. dzielenie ja pamiętam zadania z mega cięzkim dzieleniem właśnie na ocene, zeby dobrze rozpisać ..

edit: aaa polecam dziś rozmowy w toku będzie o nastolatkach-matkach
co za ciemnota.. aż żal ..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dorka właśnie mnożenie i dzielenie jest w pamięci, ja też w słupkach się uczyłam kurcze i Miłosza dużych cyfr nauczyłam w słupku mam to gdzies co pani myśli no!

Do góry