reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Alusia no następna kopa chce dostać, kochana jeśli nie możesz opędzić się od niezjedzenia czegos słodkiego to moim zdaniem zjedz ale na to konto poćwicz bilans się wyrówna i nie siadaj z wyrzutami sumienia bo to najbardziej zgubne i niweczy wszelkie starania, wiem bo nieraz sama tak robiłam, teraz zjem słodkie i ćwiczę a nie poddaję się i mam doła bo nie potrafię wytrwać, każdy dzień się liczy nie można wiecznie zaczynać od jutra, dziś dupsko w troki i poćwiczyć mi tu, spalić batonika i będzie super - uwierz mi:tak:

reklama
Zdycham dziś no. -,- Mój Maksio dziś jest okropny. Od rana jeszcze nic nie spał. turla sie na podłodze, we wszystko kopie, siada zrzuca mi z pułek wszystko. Doooośśśśććććććć mam. Jeszcze miałam dziś 5 klientek, plecy mnie bolą mniej niż wczoraj. Bułgar przywiózł mi obiad przed chwilą i butelke wina czerwonego, Mojego ulubionego. Masaaaakra. Przez te jego dokarmianie znowu będę jak kulka chodzić gruba. ;/

Edysiek, e tam przez żołądek. ^^ Gdyby sam coś ugotował to bym była dopiero pod wrażeniem. :D

Cos wszystkie dzieci dzisiaj nieznosne ...
Toxi to kiedy wypijecie to winko ?;-) jak @ pojdzie precz??;-)

Edysiek pytalas o przedszkole....a bez zmian :-( dzisiaj ryczala za mna,przyjechalam po nia to zaryczana byla i juz po nocach to przezywa bo sie budzi z krzykiem i krzyczy MAMI!!!!!!!!!!!!!

Mateuszkowa obsesje masz jak i ja :-D na punkcie brzucha...ja tez jak siedze to mam zwalki,jak sie schyle to skora mi wisi itd... no coz,nie wiem co trzeba zrobic by po ciazy brzuch byl taki jak przed??:confused: ta endermologia chyba ;-)

Gaja Ty naprawde malutko jesz,ja sie nie przyznaje co zjadlam :sorry: bo 3 razy wiecej od Ciebie.

Alusia glowa do gory!! Te fotki szczuplejszych od Ciebie maja Cie motywowac a nie zalamywac ,no :happy:

Jolit@ bo ja od samego patrzenia na jedzenie tyję:-pdodam, że zjadłam 2 wafle ryżowe i to aż 38 kcal a na jutro sobie właśnie galaretkę chłodzę co bym po jakis śmieć nie chwyciła bo tu cały pucharek z 300 kcal ma tyle co jeden wafelek w czekoladzie a i zdrowsze pewnie bo z brzoskwiniami

A moje dziecie dzis też tylko mamusinych rąk szukał i nie spał w dzień za chiny ludowe nie chciał się zdrzemnąć a teraz sie kąpie i zaraz pewnie padnie

Jakiś taki dzień dzieci dziś mają dziwny.. Moja kuzynka do mnie też dzwoniła, że ma już dość wszystkiego. Tylko ona to już w ogóle mam masakre, bo trójka rok po roku. ^^ ehh. :D

Jolita, nie wiem, może jutro, może pojutrze. Zobaczymy : DDD

Dziewczyny, ja już nie wyrabiam. Za każdym razem kiedy pomyśle o bułgarze to dostaje od niego smsa, albo dzwoni albo przychodzi. Czary toć to są. *_* Poza tym przez tą @ czuje sie jeszcze taka nabuzowana, że grrr..

Alusia , Gaja ma racje, pozatym nie kupuj dużo słodkiego, tylko to co dzieciom i wiedz, że to ich! ja nie kupiłam dziś nic i mnie nie korci a tak to już byłoby zjedzone

Toxi dziś chyba jests dzień marudy, bo moje dziecko to samo!!!! na dziś mam go dość, a mąż jeszcze " może byś go uśpiła? oczywiście, nie można na ciebie liczyć.. " popatrzyłam na niego i sie zamknął, miał byś żart, ha, ha, ha, bardzo śmieszne :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: a Bułgar..hmm.. ja też podczas @ mam dzikie rządze.. może dlatego, że wtedy cos nas blokuje?? heh.. a co to za winko ???

czary - mały zasnął w 3 minut bo go tatus usypiał a mamusia sie meczyła dziś 7 godz i nic:crazy::crazy::crazy:

Mateuszkowa, Toxi - czy nasze dzieci mają maile do siebie???
Bartuś dziś poszedł spać dopiero o 13-stej, chociaż chodzi o 9.30, pospał 45 min, po czym ryk, ale zasnął w wózku na pozostałe 1,5 godziny. Zaraz pewnie padnie.
Ja dziś standardzik: rano pół jabłka, potem owies-4 łyzki, 1 gotowany burak, pół makreli z limonką i serek wiejski light. 2 kawy i 2,5 litra wody; no i moja pseudo-zumba ;-) 1 h 15 min.
Alusia!!!! czyśty oszalała z tą dietą od jutra? a wiesz, za ile dni zaczyna się czerwiec??? jedz dużo białka - powoduje sytość, dlatego działa Dukan, po samych warzywach będziesz głodna na pewno! Jeśli się źle czujesz na białku, zjadaj białko i rośliny np. 1/2 pierś z kurczaka z wody albo z piekarnika + pół czerwonej papryki. Albo innej rośliny. Jest ogromny wybór: brokuły z jajkiem i naturalnym jogurtem, szpinak (hahahahha, znowu zaczynam) z jogurtem zamiast śmietany i duszoną rybką (koniecznie morską, ma jod a on poprawia metabolizm) a zamiast słodyczy - zjedz 10 suszonych śliwek, popij wodą, albo owocowy jogurt. Jedz też ananasy - pomagają w odchudzaniu, nie będzie Ci się chciało słodkiego no i dotrzymuj mi kroku błagam Cię! bo też odpuszczę :-D
Gaja - jak zwykle, żelazna dyscyplina, to się nazywa charakter! :tak:
Jolit@ - musisz Maję wziąść na maraton rozmów o przedszkolu, próbuj cały czas, zapewniając, że mama zawsze odbierze itp. zapewnienia, i spróbuj może z mojej poprzedniej podpowiedzi.
Edysiek - dobrze napisałam wcześniej... Okruszek z Ciebie. ważysz idealnie, wyglądasz cudnie! Ja też uważam, że idealnie dla mnie jest waga odjąć 10 od wzrostu.
Zajrzę później do Was, Alusia - od jutra do boju Kotku :)

No wykąpana i kły umyte to ja już na dziś na bank nic nie zjem bo zaraz będę kolejny odcinek Dynastii Tudorów oglądać - uwielbiam ten serial, pościągał mi T. wszystkie sezony i oglądnęliśmy z zachwytem bo ja historycznych nigdy nie lubiłam a tu takie zaskoczenie:-D

Także dla was buziaki wieczorne a ja już rano się odezwę i nie podżerać mi tu!!!

Kropeczka, może kontaktują się telepatycznie? haha :-D:-D

Mateuszkowa, jak P. jeszcze był to codziennie słyszałam, może byś go uśpiła. ^^

A ja wiem czemu mój Maksio dziś taki nie dobry był! Prócz tej jednek jedyneczki u góry rośnie mu druga jedyneczka! I obie dwójki też idą! Co za szaleństwo.. tyle zębów na raz... ^^:-)

reklama
och... zaraz wykipię ze złości! :wściekła/y:
Junior usypiał godzinę: lewy cycuś - odrywa się, no to wózek - ryk i poduszka mokra z łez, no to prawy cycuś, popił - odrywa się, kopie, wstaje, szczypie, no to odbijanie - szuka znów cyca, wierci głową o moją klatkę piersiową, no to lewy - nie chce, no to wózek - ryk... ludzie, tak chyba z 8 razy! :wściekła/y:
Szymon dolał oliwy do ognia... co za dziecko, mogę go 12 x prosić: wynieś szklankę, wypierz skarpetki, idź się wykąp itd. mogę se gadać, nie dość, że tego nie robi i odciąga w nieskończoność, to jeszcze pyskuje pod nosem! no wqrwia mnie tym na maksa.
aż podjadłam pół czerwonej papryki. z tych nerw.
Alusia, Jolit@ - dołączam do grona słomianych wdów w ciągu dnia :-( robota, robota, robota zwłaszcza teraz, kiedy ruszył sezon w budowlance, mój B. pracuje dotąd aż jest widno, albo temperatura nie spada poniżej 5 st, a zanim się spakują, odwiozą sprzęt do garażu i wróci ze Śląska (tam jest najwięcej roboty) no to już 20 albo 21 :no:
Mateuszkowa - jak "@ blokuje"... no ja rozumiem, w pierwszy dzień, ale przecież wieczorem po letniej kąpieli i lampce wina tej @ nie ma, przynajmniej u mnie :) zawsze miałam skąpe @, 3 dni ledwo, ledwo, a przy pigułkach: 1 dzień i to taki z wkładką intymną :szok:
No domyślam się, że Toxi z Bułgarem teraz przy @ raczej nie poszalejesz... ale klimat pewnie już ma zalążki.
Idę coś poczytać, dobrej nocy życzę *

Do góry